در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 423 واحد افزایش روبرو شد و به رقم 76589 واحد رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 21 آبان ماه 1393، شاخص کل با 423 واحد افزايش نسبت به هفته قبل، به رقم 76 هزارو 589 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با 26 واحد افزايش به رقم 56 هزارو 765 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با 2714 واحد افزايش عدد 148 هزارو 378 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 05 / 0درصد و 86 / 1 افزايش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 14928 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 65 درصد افزايش يافته است.
در ضمن تعداد 5692 ميليون سهم در 463 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب 47 درصد و 62 درصد افزايش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
همچنين ارزش معاملات نرمال به 13058 ميليارد ريال و حجم معاملات نرمال 5155 ميليون سهم بالغ شد که نسبت به هفته قبل 44 درصد و 33 درصد افزايش يافته است.
بر اين اساس 461567 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 462 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته افزايش 144 درصدي را نشان مي دهد.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در روز شنبه شاخص کل بورس تهران بار دیگر به لطف ادامه رونق معاملات در تعداد ملموسی از بخش ها همچون بانکی، سرمایه گذاری، فنی مهندسی، سیمانی، دارویی و برخی دیگر از بخش ها در مسیر صعود قرار گرفت. عرضه بسیاری از صف های اخیر در این روند تاثیر شایانی داشت. از جمله نمادهای تاثیرگذار بر سیر صعودی شاخص می توان به وتجارت، خساپا، وکار، رمپنا، وخارزم، وپارس، وسینا و وپاسار اشاره کرد. عرضه صف خرید اخابر نیز بر رشد بیش از پیش شاخص دامن زد، تا این نماگر بتواند نیمه کانال 76 هزار واحدی را نیز پشت سر بگذارد. در ادامه اما اوضاع این چنین نماد و شاهد افول تعداد ملموسی از نمادها در بخش های گوناگون به درصدهای منفی از جمله در گروه بانکی، خودرویی، ساختمانی و بیمه بودیم، امری که بخشی از رشد پیشین شاخص را خنثی کرد. نمادهای مانند خودرو، وبملت، وبصادر و فملی در برهه مذکور تاثیر منفی ملموسی بر شاخص گذاشتند. پس از این برهه شاخص با شیمی منفی اما ملایم به حرکت خود ادامه داد. بهبود وضعیت در برخی از نمادهای پتروشیمی به خصوص تاپیکو و فارس در ادامه کار به کمک شاخص آمد و حمایت مقطعی را از این نماگر به عمل آورد. در ادامه کار نیز شاخص با سیری تقریباً با ثبات تا پایان زمان بازار به حرکت خود ادامه داد.
یکشنبه: با وجود تسلط جوی مبهم و بعضا منفی بر معاملات تعداد ملموسی از گروه ها در شروع معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس توانست به لطف رونق نسبی حاکم بر گروه پتروشیمی، خودروسازی، تجهیزاتی، مخابرات و برخی از تک سهم های بزرگ بازار در مسیر صعود قرار بگیرد که در این میان نمادهایی مانند تاپیکو، اخابر، خساپا، رمپنا، سفارس، بترانس و پاکشو نقش پر رنگی را در این روند داشتند. در مقابل فشار زیادی از سوی گروه بانکی و نمادهایی همچون فملی و وساخت بر شاخص پدید آمد. بازگشت مجدد رونق به معاملات برخی از بخش ها از جمله بانکی باعث شد تا شاخص رشدی بیش از پیش را تجربه کند. در ادامه با کاسته شدن از تب و تاب معاملات، روندی با ثبات بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد. بهبود روند معاملات در برخی از نمادهای پترروشیمی همچون فارس و پارسان نیز در ادامه کمی شاخص را بالا کشید و پس از این برهه نیز شاخص با ثبات نسبی به حرکت خود تا پایان زمان بازار ادامه داد.
دوشنبه: با شروع معاملات روز دوشنبه بار دیگر شاخص کل بورس تهران به لطف رونق معاملات در تعدادی از گروه های بنیادی بازار در مسیر صعود قرار گرفت. عرضه برخی صف های خرید در نمادهای مطرح بازار نیز در این روند تاثیر شایانی داشت. نمادهایی مانند خساپا، آسیا، وگردش، وساپا، پاکشو، خاور و وپترو در این روند تاثیر شایانی داشتند. اما این روند خیلی زود مختل شد و به تبع افول تعداد زیادی از نمادهای مالی و همچنین سقوط برخی خودروسازان و همچنین مبهم یا منفی شدن بسیاری از دیگر بخش ها شاخص در مسیر نزولی قرار گرفت. از جمله نمادهای منفی تاثیرگذار بر شاخص در این برهه می توان به وپاسار، رمپنا، وتجارت، وخارزم، وبملت و فملی اشاره کرد. در ادامه معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد وضندوق نیز بر این روند دامن زذ. بهبود روند معاملات در گروه پتروشیمی به خصوص در نمادهایی مانند فارس و شخارک اما توانست حمایت نسبی را از شاخص به عمل آورد. همچنین بازگشت تعداد زیادی از نمادهای بانکی به مدار صعود نیز از مقادیر منفی شاخص کاست. اقبال بیشتر به نماد فارس و حمایت حقوقی از این نماد نیز در اواخر زمان بازار باعث شد تا سرانجام شاخص وارد وحدوده مثبت شده و با رشدی مختصر به معاملات روزانه پایان دهد.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات این روز به لطف بازگشت رونق به معاملات تعداد زیادی از بخش ها به خصوص بانکی، ساختمانی و خودرویی ، شاخص کل بورس بار دیگر در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند خساپا، وساخت، وپترو، خاور، وبملت، ورنا، وسینا و غگل از تاثیرگذارترین نمادها در این روند بودند. معامله بلوکی نماد ومعادن و در ادامه در نماد وصندوق نیز بر رشد بیش از پیش شاخص دامن زد. با بهبود معاملات بخش بانکی از جمله در نماد وتجارت و وسینا و همچنین تعدادی از نمادهای پتروشیمی مانند فارس، شاخص به سطوح بالاتری نیز دست یافت و سپس سیری با ثبات را در پی گرفت. در ادامه اما فشار وارده از سوی گروه مخابرات و نمادهای دیگر همچون وغدیر و همچنین افول تعداد زیادی از نمادهای پتروشیمی شاخص را با شیب منفی اما آرام مواجه ساخت. جو مبهم سایر گروه ها نیز بر این سیر دامن زد در اواخر معاملات نیز افزایش فشار از سوی این نمادهای منفی به خصوص اخابر عرضه را بر شاخص تنگ تر کرد اما در نهایت این نماگر امروز را نیز در محدوده مثبت به کار خود پایان داد.
چهارشنبه: با شروع معاملات طی آخرین روز کاری بورس در این هفته، شاهد رونق نسبی معاملات در تعداد ملموسی از گروه ها از جمله فنی مهندسی، ساختمانی، بانک و سرمایه گذاری، خودرویی، نفتی، تجهیزاتی و بیمه بودیم امری که بار دیگر شاخص کل بورس تهران را در مسیر صعود قرار داد. نمادهایی مانند وانصار، وساخت، ورنا، وسینا، ونفت و در ادامه وصندوق، شسپا، خساپا و وبانک در صعود شاخص تاثیر شایانی داشتند. این روند پس از یک ساعت به تبع افول تعدادی از نمادهای روبه رشد ابتدای روز در گروه های مختلف از جمله بانک وسرمایه گذای و خودرویی مختل گردید. از نمادهایی که تاثیر منفی شایانی بر شاخص در این مقطع گذاشتند می توان به وخارزم، وغدیر، وتجارت اشاره کرد. در ادامه نیز نمادهای دیگری همچون کگل، وپاسار و فملی شاخص را بیش از پیش پایین کشیده و رشد ساعاتت پیشین شاخص را خنثی کردند. افزایش تاثیرگذاری این نمادهای منفی به خصوص وپاسار در نهایت شاخص را به محدوده منفی کشاند. افزایش فشارها از سوی نماد اخابر نیز مزید بر علت شد تا این نماگر بیش از پیش افت کند و در نهایت نیز در محدوده منفی به کار خود پایان دهد.