به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از بیرجند، حسن روحانی امشب در جمع ایثارگران و نخبگان خراسان جنوبی با اشاره به حلول ماه ربیع و آغاز هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه، گفت: هجرت پیامبر از مکه به مدینه حرکتی بود که آغازش با ایثار و فداکاری همراه بود.
وی با اشاره به اینکه برخیها آمادهاند تا صدایی بشنوند و دعوتی را ببیند و بعد به سمت جهاد حرکت کنند، گفت: اینها جزو کسانی هستند که خداوند آنها را دعوت به ایثار و فداکاری کرده است.
رئیس جمهور بیان داشت: اگر امروز کشور ایران اسلامی در جهان دارای عزت است به برکت خون شهدا و مدد علماء است که نقطه آغاز این عزت هم همینها بودهاند.
روحانی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۶ ماه از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید میگذرد، افزود: دولت در ۱۶ ماه گذشته قدمهایی را برای خانواده ایثارگران برداشته اما هر کاری که برای این خانواده عالی مقام انجام دهیم کم است چرا که اینها با ایثارگری خود کشور را از یک توطئه جهانی نجات دادند.
وی با اشاره به اینکه امروز نیز برای ادامه راه نیاز به فداکاری و ایثار و حرکت اندیشمندان، علماء و حضور نخبگان در صحنه توسعه این کشور داریم، گفت: دولت برای رفاه جامعه و مسائل اساسی کشور در سطح مملکت و استانها تلاش خواهد کرد اما کار اصلی در حل مشکلات کشور بدست مردم است.
رئیس جمهور با بیان اینکه هر استانی پتانسیلها و ظرفیتها و محدودیتها و مشکلاتی دارد و خراسان جنوبی جزو استانهایی است که پتانسیلهایی خوبی برای پیشرفت دارد، افزود: این استان استعداد پرورش انواع گیاهان دارویی و بسیاری از محصولاتی که میتواند به عنوان مواد غذایی از استان صادر شود را دارد.
روحانی به ظرفیتهای استان در زمینههای معادن، کشاورزی و جایگاه استراتژیک استان و مرزی بودن اشاره کرد و گفت: یکی از کریدورهای اصلی برای ترانزیت در کشور کریدور جنوب به شمال است که خراسان جنوبی میتواند در مسیر این کریدور در آینده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نخبگان استان باید طراح برنامههای استان باشند، گفت: در خراسان جنوبی نخبگان بهتر از ظرفیتها، استعدادها و امکانات استان خبر دارند لذا مقامات استان باید جلساتی را با حضور کارآفرینان و اندیشمندان، اساتید دانشگاه و افراد صاحب تجربه برای حل مشکلات تشکیل دهند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه نخبگان باید برای آبادانی استان تلاش و طراحی کنند و مطالبات استان را به اجرایی و عملی کنند، افزود: رشتههای دانشگاهها باید به گونهای باشد که بتوانند پاسخ به نیازهای استان را به عنوان اولویت خود تعریف کند.
روحانی با بیان اینکه دولت توان خود را برای تخصیص تمام بودجه عمرانی که برای استان در قانون مشخص شده بود بکارگرفته است، گفت: تاکنون ۹۴ درصد بودجه مصوب استان را اجرایی کردیم و ۶۸ درصد بودجه عمرانی کل کشور نیز تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه علماء و فرهیختگان و اساتید دانشگاههای استان باید برای توسعه تلاش کنند، افزود: دانشگاهها و فضای علمی کشور باید به سمت بومی گرایی و نیازهای استان چرخش کند و رشتههای دانشگاهی باید بتواند مشکلات استان را حل کند.
رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: اگر نسبت به هم گذشت داشته باشیم خدا هم نسبت به ما گذشت خواهد داشت.