کد خبر:۳۷۷۱۴۷
روحانی در آیین تجلیل از تولیدکنندگان بر‌تر کشاورزی:

می‌توانیم در بسیاری از موارد به مرزهای نزدیک خودکفایی دست یابیم/ نمی‌دانیم چه مشکلی در بیان خدمات دولت در رسانه ملی وجود دارد

رییس جمهوری گفت: نمی‌گویم به خودکفایی در همه محصولات برسیم، اما می‌توانیم در بسیاری از موارد به مرزهای نزدیک خودکفایی دست یابیم چنانچه براساس پیش‌بینی‌ها تا چند سال آینده در تولید محصول جو صد در صد خودکفا خواهیم شد و در تولید گندم تا بیش از ۹۰ درصد به خودکفایی خواهیم رسید.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در بیست و نهمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان بر‌تر بخش کشاورزی، گفت: دولت تمام توان خود را برای رفع نیازهای کشاورزان بکار گرفته و خواهد گرفت، زیرا اهمیت کار کشاورزان را می‌داند و تلاش می‌کند از یک سو راه را برای ایجاد ارزش افزوده محصولات از طریق باز کردن دروازه صادرات فراهم کند و از سوی دیگر مانع از تخلیه روستا‌ها و مهاجرت به شهر‌ها شود.

 

رییس جمهوری با اشاره به اینکه اقدامات دولت در ۱۶ ماه گذشته در صیانت از منابع آب قطعا در تاریخ ایران بی‌نظیر است، اظهار داشت: حرکت بسیار خوبی در بخش کشاورزی و احیاء منابع آب و خاک آغاز شده که آثارش را امسال و سال‌های آینده در همه استان‌های کشور خواهیم دید.


روحانی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری‌های بسیاری در زمینه تأمین آب مورد نیاز کشاورزان انجام شده است، گفت: بخشی از یارانه‌ای که به کشاورزان می‌دهیم همین مهار آب و افزایش بهره‌وری از منابع آبی است زیرا در شرایط کنونی کشت غرق آبی به صرفه نیست و اگر ما بتوانیم تنها ۱۰ درصد در مصرف آب کشاورزی صرفه‌جویی کنیم، شرایط ما متحول خواهد شد.


رییس‌ جمهوری با بیان اینکه رسانه‌ها در تبیین خدمات دولت خیلی کمک نمی‌کنند، گفت: صدا و سیما از صددرصد فرصت موجود برای انتقاد علیه دولت استفاده می‌کند که البته ما استقبال می‌کنیم، اما نمی‌دانیم چه مشکلی در بیان خدمات دولت در رسانه ملی وجود دارد.


روحانی تصریح کرد: دولت با وجود دشواری سال گذشته و امسال قیمت خرید تضمینی گندم را اعلام و به موقع پول کشاورزان را پرداخت کرده و تمام مساعی خود را برای تهیه ماشین‌آلات کشاورزی مورد نیاز کشاورزان بکار بسته است.


رییس جمهوری با بیان اینکه از اولین روزهای تشکیل دولت یازدهم جلسات متعددی برای تأمین نیازهای بخش کشاورزی کشور برگزار شده، گفت: امنیت غذایی بخشی از قدرت، اقتدار و امنیت ملی است و باید همه در این زمینه تلاش و کوشش کنیم.


روحانی گفت: ارتش، بسیج، سپاه و همه نیروهای مسلح تأمین کننده امنیت ملی و اقتدار هستند، اما اگر ما انواع تسلیحات و ادوات نظامی را داشته باشیم اما برای تأمین نیازهای غذایی خود نظیر گندم، جو و گوشت نیازمند دیگران باشیم و برای تأمین مایحتاجمان دستمان را جلوی دیگران دراز کردیم، امنیت و اقتدار ایجاد نمی‌شود.


رییس جمهوری با اشاره به اینکه رسیدن به خودکفایی شدنی است، گفت: نمی‌گویم به خودکفایی در همه محصولات برسیم، اما می‌توانیم در بسیاری از موارد به مرزهای نزدیک خودکفایی دست یابیم چنانچه براساس پیش‌بینی‌ها تا چند سال آینده در تولید محصول جو صد در صد خودکفا خواهیم شد و در تولید گندم تا بیش از ۹۰ درصد به خودکفایی خواهیم رسید.


روحانی تأکید کرد: رسیدن به نقطه خودکفایی و ایستادن روی پای خود شدنی و ممکن است، اما باید در نظر داشت که اصل اولیه برای رسیدن به این نقطه درآمدزایی برای کشاورزان است تا آن‌ها بتوانند به اندازه مخارج خود درآمد داشته باشند وگرنه با سخنرانی، تشویق و شعار کار‌ها درست نمی‌شود.


رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه انقلاب کشاورزی سرآغاز تمدن بزرگ بشری بوده است، گفت: گاهی به اشتباه فکر می‌شود که ما از انقلاب کشاورزی عبور کرده و به انقلاب صنعتی رسیده‌ایم و این سوال را مطرح می‌کنند که اولویت و سرمایه‌گذاری باید در صنعت باشد و یا کشاورزی؛ که این حرف دقیق نیست زیرا انقلاب صنعتی و انقلاب کشاورزی وقتی معنا می‌‌یابد که در کنار یکدیگر قرار بگیرند.


رییس شورای عالی اقتصاد تأکید کرد که کشاورزی امروز صنعتی است و در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت، آثار صنعت به چشم می‌خورد. صنعت باید کشاورزی ما را متحول و از حالت سنتی خارج کند، زیرا کشاورزی سنتی قدرت رقابت ندارد، درآمدزایی، ارزش افزوده بزرگ‌ترین انگیزه و محرک در دنیای امروز است و اگر در بخش کشاورزی نتوانیم درآمد‌ها را بالا ببریم کشاورزی تعطیل می‌شود.


روحانی گفت: یکی از معانی پدیده رنج آور مهاجرت از روستا به شهر، پشت کردن به کشاورزی و رو کردن به خدمات و صنعت می‌باشد. روستا‌ها می‌باید زنده و آباد بمانند، باید علل تخلیه روستا‌ها را پیدا کنیم دولت در ابتدای شنیدن حرف‌های کار‌شناسی از سوی کشاورزان، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها و وزارتی است که نام زیبا و مقدس جهاد را با خود به همراه دارد.


رییس جمهوری اظهار داشت: معنای جهاد تلاش بی‌وقفه و از خودگذشتگی است و وزارت جهاد کشاورزی باید به این کلمه متعهد باشد و همه وزارتخانه‌ها و تشکل‌های مرتبط نظیر خانه کشاورز باید به صحنه بیایند.


روحانی با اشاره به حساسیت وزیر جهاد کشاورزی برای پیگیری مسایل مرتبط با کشاورزان در جلسات دولت، گفت: الحمدالله همه وزرای ما برای پیگیری مسایل مرتبط با وزارتخانه خود تلاش می‌کنند و گاهی در جلسات دولت عصبانی می‌‌شوند و من قلباً خوشحال می‌شوم که وزیری برای بخش خودش تلاش می‌کند و دلسوزی می‌شود.


رییس جمهوری تصریح کرد: گاهی ۱۲ شب با وزیری کار دارم و به وزیر تلفن می‌زنم و می‌بینم در دفتر کارش حضور دارد، خوشحال و امیدوار می‌شوم و می‌گویم که این در مسیر حرکت و پیشرفت است. همه باید تلاش و کوشش کنیم.


روحانی ادامه داد: اگر کشاورزی به تنهایی مد نظر قرار گیرد، ممکن است به توفیق دست نیابیم، ما باید از دو سرمایه بزرگ و نعمت الهی آب و خاک حفاظت کنیم و این ذخایر منبع بزرگ حیات ماست.


رییس جمهوری افزود: استفاده از خاک و جلوگیری از تخریب آن نیازمند دانش و آموزش در بهره‌گیری از کود و سم است همچنین نباید زمین را با برداشت بی‌رویه خسته کرد زیرا اگر زمین خسته شود به ما خشم می‌کند و عصبانی می‌شود باید رفتارمان را با زمین تنظیم کنیم، نگذاریم، شهرسازی‌ها زمین کشاورزی ما را تخریب کنند، نباید زمین درجه یک و دو کشاورزی ما تبدیل به مسکن، بازار تجاری و شهر شود از این نعمت‌ها محافظت کنیم.


روحانی گفت: کشور ما از نظر اقلیمی در منطقه خشک و نیمه خشک است و متأسفانه شاهد کاهش نزولات آسمانی در استان‌ها و مناطق مختلف هستیم، لذا باید مبنای ما در کشاورزی مبنای طبیعت نیمه خشک باشد و مانند گذشتگان آب را قدر بدانیم و با فکر و طراحی درست منابع آب خود را برای استفاده بهینه در کشاورزی حفظ کنیم.


رییس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز باید آب، خاک و محیط زیست را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم، گفت: گاهی شاهد رودررویی میان بخش‌های کشاورزی و محیط زیست یا صنعت و تجارت هستیم، برای این کار نیاز به اعتدال داریم.


روحانی همچنین لزوم حذف واسطه‌ها میان تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی را یادآور شد و گفت: اصلاح این رابطه می‌تواند تحول عظیمی ایجاد کند و وزارت جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مربوط باید راجع به این موضوع فکر کنند و طرح و برنامه داشته باشند و ما برای حذف واسطه‌ها حتی یک واسطه نیاز به کار اجرایی و عملیاتی داریم.


روحانی با تأکید بر احداث صنایع مکمل و تبدیلی برای ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزان خواستار برندسازی برای این محصولات شد و گفت: گاهی محصولات کشاورزی کشور به جای دیگری برده می‌شود و آنجا بسته‌بندی و برند می‌شود و به بازار‌ها عرضه می‌شود که در نتیجه ارزش افزوده کار به جیب تولیدکنندگان ما نمی‌رود.


رییس جمهوری گفت: در بازاریابی کشاورزی باید وصل به تجارت شود، زیرا سود کشاورزی زمانی است که کشاورز در تجارت در برند و در صادرات سهم داشته باشد چرا که در غیر این صورت او کشاورزی را‌‌ رها خواهد کرد.


روحانی افزود: افزایش کشاورزان بر‌تر و نمونه با دادن لوح، دست دادن و آمدن و سخنرانی رییس‌ جمهور ایجاد نمی‌شود، این‌ها قدم‌های کوچکی است. باید کاری کنیم که راه کشاورزان نمونه در تولید محصولات ادامه یابد.


رییس جمهوری گفت: دستیابی به رکوردهای کشاورزان نمونه امری شدنی است و مراکز تحقیقاتی کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی و دولت باید راه و تسهیلات لازم برای افزایش تعداد کسانی که به این رکورد‌ها دست می‌یابند را فراهم کنند.


روحانی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام میلاد نبی مکرم اسلام (ص) و حضرت مسیح (ع)، به جایگاه کشاورزی از دیدگاه دینی و مذهبی و فرهنگی و روانی اشاره و با بیان رفتار انبیاء و اولیا در کار و تلاش در حوزه کشاورزی گفت: بزرگان ما کار در عرصه کشاورزی را عبادت می‌دانستند و در این بخش‌ها فعال بودند و راه را به ما نشان دادند.


در این مراسم به ۱۱ نفر از کشاورزان به نمایندگی از ۶۴ کشاورز نمونه و برگزیده در شاخه‌های مختلف تولیدات بخش کشاورزی، لوح تقدیر و تندیس همایش داده شد.


مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این همایش با اعلام آمار تولیدات کشاورزان نمونه گفت: این رکورد‌ها ما را به برنامه‌ریزی جامع می‌ان‌مدت و کوتاه مدت در حوزه کشاورزی امیدوار می‌کند، تا بتوانیم ضمن رفع مشکلات کشور صادرکننده این محصولات نیز باشیم.


وزیر جهاد کشاورزی از ارتباط کشاورزان نمونه با مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا خبر داد و با اشاره به برنامه‌های دولت برای احیاء منابع آب و خاک و تخصیص اعتبارات عمرانی و تجهیز کشاورزان به سیستم‌های مکانیزه، گفت: امروز با بکارگیری ابزار و دانش روز همت کشاورزان و حمایت دولت در بخش‌های مختلف افزایش تولید قابل توجهی داشته‌ایم و می‌توانیم در افق ده ساله تراز بخش کشاورزی و غذا را به نقطه صفر برسانیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
دادا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲
آب مملکتش رو نمیتونه تامین کنه. میخواد به خودکفایی هم برسه. اگرما تونستیم در صنعت نظامی به خودکفایی برسیم و موشکهای با برد بلند تولید کنیم بخاطر نبود افرادی مثل زنگنه تو این صنعتها بوده
14
1
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
نمی دونم شاید من آلزایمر دارم ولی چند روز قبل که می گفت خودکفایی به صرفه نیست، حالا چی شده که می گه "قتدار آن زمانی است که در بسیاری از محصولات به مرز خودکفایی نزدیک شویم". نکنه توی مزاکرات از ما خواستن که برد موشکها مون رو کم کنیم.
13
0
ناشناس
United States of America
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
برخی فکر میکنند هرچقدر خود را از لحاظ تسلیحات عریانتر کنیم کدخدا کمتر به ما آسیب میرساند.
10
0
مبتدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵
یکی نیست به این دکتر بگه: نه پس روش شما که خم شدن تا کمر در مقابل قدرت های سلطه گر جهانی است بائث اقتدار ماست ؟!
14
1
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
دکی جون تو که اینقدر عاشق غرب و آمریکا هستی همونجا میموندی دیگه درستو ادامه میدادی... خدا این 4 سال رو به خیر کنه با این دکتر روحانی خاتمی نشانه هاشمی نژاد
2
0
بهلول
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
نمی دانم قرآن هم برای مذاکره آمده است .واعدو الهم ما استطتم من قوه یعنی چه .شهید تهرانی مقدم ببین با افکار تو جه میکنند .ای اهل عالم جنگ آینده جنگ نامردی است .خودشان در سنگر می نشینند و دکمه ای را فشار میدهند .مگرجنگ عراق از یادتان رفته .خدایا یصیرت بده
2
0
آشنا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳
به به .این همه نبوغ از کجا سر چشمه گرفته . زمانی که ارتش جمهوری اسلامی ایران با تمام توان در حال اجرای رزمایش است چنین بی تفاوت صحبتهایی از طرف ریئس جمهور شنیده می شود که خستگی به تن دلاور مردا ن می ماند . خدایا مردیم از ...........................
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۲
منظورتون بیان خدماتی مثل قطع کردن بیمه ی طلایی فرهنگیان و خانواده جانباز و شهداست؟

یا منظورتون گرونی نان و گوجه؟

یا شایدم قطع نکردن یارانه ثروتمندان؟

بذار ببینم... آها نکنه منظورتون توافق بسیاز عزت آفرین ژنوه؟؟

ببخشید از اونجایی ما بی سوادیم و تازه به دوران رسیده و .... متوجه منظور شما نمی شیم!!!

2
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
صد دفعه به اين حاج عزت‌الله خان ضرغامي گفتم برو براي صدا و سيما شناسنامه بگير، نرفت.... انقدر نرفت تا عوضش كردن.... آقاي سرافراز تو رو خدا برو يه شناسنامه براي اين صدا و سيما بگير تا كه به جاهاي باريك نكشيده....
چه دورانيه..... هيجانيه.... طوفانيه..... عصبانيه..... روحـ ... يه .....
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۴
سخنان دشمن شاد کن رئیس جمهور:اغلب وزرا و معاونين ومشاورين اين دولت در دولتهاي گذشته ومجلس (حجتي-زنگنه-جهانگيري-نعمت زاده-ابتكار-نوبخت-تركان-محمد شريعتمداري-آخوندي-نجفي-صفدرحسيني)حضور داشته اند و مسئوليت اجرايي و خودكفايي نيز داشته اند بنابر اين بايد اين مطالب را در هيات دولت طرح كنيد و سوال بفرماييد در سالهاي گذشته كه اختيار و مسئوليت داشته اند چه كاري براي اقتدار كشور در اين زمينه ها داشته اند نه در موقعيتي كه نيروهاي كشور براساس آيه قرآن(واعدوا لهم ما استطعتم من قوه)در حال نمايش اقتدار كشور هستند اينطور دلگرمي و انگيزه به آنها بدهيد.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار