به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمدمهدی گویا در خصوص بیماری خرما و امکان ابتلای زائران ایرانی به این بیماری اظهار داشت: با تدابیر بهداشتی اندیشیده شده در عربستان برای ذبح دام و نظارت مدیران کاروان های ایرانی احتمال ابتلای زائران ایرانی به این بیماری بسیار بعید است.
وی در خصوص این بیماری گفت: بیماری خرما جزء گروه تب های خونریزی دهنده ویروسی محسوب می شود که از طریق حیوانات بخصوص گوسفند، گاو، بز و شتر به انسان منتقل می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: کلیه موارد بیماری از کشور عربستان و تعداد معدودی از کشور مصر گزارش شده است و به نظر می رسد بیماری محدود به این کشورها است و تاکنون هیچ موردی از این بیماری در کشور ما دیده نشده است.
وی یادآور شد: این بیماری از طریق تماس با خون و لنف حیوان آلوده و گاهی گزش کنه حیوانات منتقل می شود و انتقال انسانی ندارد.
دکتر گویا با اشاره به اینکه تاکنون موارد شناسایی شده همگی از قصابان یا گله دارها بوده اند تاکید کرد: چون زائران ما در این کشورها تماس مستقیم با گله های شتر و گوسفند ندارند و از دو دهه قبل برای پیشگیری از تب کریمه کنگو و تب دره ریف، قربانی کردن از طریق حضور مدیر کاروان و انجام قربانی توسط قصابان کشور عربستان صورت می گیرد لذا امکان انتقال این بیماری به زائران ایرانی بسیار بعید است.
وی عنوان کرد: در بین زائران ایرانی و زائران سایر کشورها در عربستان سعودی تاکنون موردی مشاهده نشده است.
دکتر گویا اظهار داشت: وزارت بهداشت عربستان سعودی اقدامات لازم جهت کنترل این بیماری را به شدت مورد اجرا گذاشته است و در سال های اخیر موارد بیماری یک تا دو مورد بیشتر گزارش نشده است و در مجموع تاکنون 78 مورد بیماری در عربستان به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: دوره کمون بیماری 2 تا 4 روز است و علائم آن شبیه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است ، با این تفاوت که علاوه بر بی اشتهایی ، ضعف عمومی و بدن درد، سیستم عصبی و مغز را نیز گرفتار کرده و فرد دچار اختلال هوشیاری می شود و درمان آن بصورت درمان حمایتی از طریق تنظیم مایعات بدن و تنظیم فشار خون و درمان عوارض بیماری است.