به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزای دانشجو» علیرضا رضا داد در نشست خبری امروز با اشاره به بازنگری در قوانین و کارنامه فعالیت سی و دو سال جشنواره فیلم فجر افزود: این بازنگری ها منجر شد تا یک آسیب شناسی در مورد وضعیت فعلی جشنواره فجر صورت گیرد ضمن اینکه رویکردها و راهکارهای اجرایی تدوین و در دستور کار قرار گیرد که در نهایت به پیش نویس اولیه ای برای جشنواره امسال رسیده ایم. نظرات اصلاحی نیز در آن وارد شد که یکی از آن کاهش جوایز سودای سیمرغ بود که در مورد آن به جمع بندی قاطعی نرسیدیم.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر در ادامه بیان داشت: در مورد زمان بندی برگزاری جشنواره فجر به جمع بندی رسیدیم یکی از آن جدایی بخش بین الملل از بخش سینمایی ملی بود اگر چه این تصمیم ممکن است باعث ضعف در بخش بین الملل شود و آن را بیشتر نشان دهد اما در نهایت به پیشرفت آن و کیفی بخشی آن کمک خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به سامانه ثبت نام مجازی در بخش سینمایی ایران اظهار داشت: مجموعاً 287 عنوان فیلم در جشنواره شرکت کرده بودند که 85 عنوان متقاضی سودای سیمرغ و 73 عنوان فیلم در بخش نگاه نو قرار داشتند که در نهایت از 57 فیلم بازبینی شده 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ انتخاب شد دو فیلم برگزیده جشنواره کودک اصفهان نیز در این بخش قرارداده شد و بازخوردهای که از فضای نمایش این دو فیلم و سایر آثار به دست می آوریم ممکن است به دستاوردی برای تدوین مقررات در سال های آتی منجر شود این دو فیلم خارج از بخش مسابقه نگاه نو مورد ارزیابی قرار می گیرند.
داد با اشاره به بخش هنر و تجربه سی و سومین جشنواره فجر افزود: آثار این حوزه جنبه تجربی داشته و 20 فیلم سینمایی و 5 فیلم مستند به عنوان پیشنهاد اولیه را هیئت انتخاب پذیرفته اند همچنین سینما حقیقت با 11 فیلم برگزیده در جشنواره فعالیت خواهد کرد.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر در ادامه با اشاره به آماده سازی فیلم ها گفت: همه فیلم ها در شرایط مطلوب هستند و به صورت دیجیتال به نمایش در می آیند.
وی افزود: 29 سالن سینما (25 سالن نمایش مردمی و 4 سالن هنر و تجربه و مستند) طی 11 روز فیلم ها را نمایش خواهند داد.
رضا داد در ادامه با اشاره به تعداد کاهش سالن های سینما نسبت به سال گذشته تصریح کرد: امسال دو الی سه سالن نسبت به سال گذشته کمتر شده است چون تعداد فیلم های امسال کمتر از سال گذشته است. همچنین پراکندگی سالن های سینما در تمام نقاط تهران لحاظ شده و قیمت بلیط ها شناور خواهد بود و به لحاظ موقعیت اقتصادی مناطق تا 50 درصد قیمت ها متفاوت بود که این امر در سال گذشته به جابه جایی داخل شهری کمک بسیاری کرد. این تصمیم اگرچه درآمد کمی حاصل جشنواره کرد ولی نتیجه اش رضایت مردم بود.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به نکوداشت جشنواره امسال گفت: در این دوره از جشنواره، از چهره های شاخص و برگزیده ایران سینمای ایران تقدیر خواهد شد که محمدعلی کشاورز به عنوان بازیگر و حسین جعفریان به عنوان فیلمبردار تقدیر ویژه ای به عمل خواهد آمد همچنین به پاس یک عمر خدمت به سینمایی ایران از همکاران لابراتورهای سینما در جشنواره تقدیر می شود.
وی در خصوص تقدیری جشنواره فجر از بازیگران تصریح کرد: جشنواره فجر در تقدیر از بازیگران به ویژه شخصیت محمد علی کشاورز تأخیر کرده است و با کسب اجازه از خود ایشان، محمدعلی کشاورز تقدیر خواهد شد. قرار بود سال گذشته از جعفریان تقدیر صورت بگیرد ولی به خواست ایشان به دلیل حضور دو فیلم «چ» و «رستاخیز» این کار صورت نگرفت.
به گفته رضاداد همزمان با آغاز جشن پیروزی انقلاب اسلامی، جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم «حضرت محمد(ص)» آغاز به کار خواهد کرد.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر در خصوص آرای مردمی جشنواره فجر نیز اظهار داشت: همانند سال گذشته آرای مردمی از همه فیلم ها به تعداد مساوی، به جز سانس اول سالن ها در بقیه سانس ها و در همه سالن ها صورت خواهد گرفت.
همچنین پیش فروش بلیط مردمی نیز از اول بهمن ماه آغاز و تحویل آن 8 بهمن ماه خواهد بود. همانند سال گذشته دانشجویان از تخفیف ویژه ای برخوردار خواهند شد.
وی با بیان اینکه معمولاً مردم اطلاع چندانی از فیلم های جشنواره ندارند، گفت: نشست معرفی فیلم ها به منظور پیش معرفی آن فیلم ها قبل از جشنواره برای اطلاع رسانی مردمی از 23 الی 30 دی ماه با حضور عوامل فیلم صورت می گیرد.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر به سه کتاب بزرگداشت جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: کتاب بزرگداشت استاد محمدعلی کشاورز، کتاب بزرگداشت استاد حسین جعفریان که فقط به تقدیر از آنها منحصر نشده بلکه کتابی قابل استفاده و خواندنی برای دانشجویان نیز هست و کتاب نکوداشت لابراتورها نیز خواهیم داشت.
در این نشست از پوستر سی و سومین جشنواره فجر کار آقای طاها ذاکر رونمایی شد.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اضافه شدن فیلم ها به بخش سینمایی ایران بیان داشت: ما همیشه به پیشکسوت ها حرمت گذاشته ایم و قصد تاسیس بخش پیشکسوت ها را نداشته ایم همیشه برای نمایش فیلم خارج از بخش مسابقه از صاحب اثر کسب اجازه کرد. اگرچه امسال تعداد فیلم های جوانان زیاد است اما ارتباطی به جداسازی از پیشکسوت ها ندارد.
رضاداد تصریح کرد: برخی از دوستان انتخاب، هیئت انتخاب نمی پسندند اما باید گفت جامعه هنری بسیار حساس است و هر تلنگری روحیه آن را تغییرمی دهد. جشنواره فجر برای ایجاد همدلی و رقابت موثر برگزار می شود. 22 فیلم انتخاب شده است و هیچ اثری به این بخش اضافه نخواهد شد.
به گفته وی فیلم «ابوزینب» چون در بخش مسابقه جشنواره مقاومت شرکت کرده بود بنابر بر وفا به قانون فیلم ها نباید در جشنواره های دیگر شرکت کند و این فیلم خارج بخش مسابقه در جشنواره فجر به نمایش در می آید.
رضاداد در مورد وضعیت جشنواره فجر در سایر استان ها نیز گفت: هر استانی که منابع خود را فعال کند جلسات هماهنگی برای نمایش فیلم فجر در آن صورت می گیرد.
وی گفت: رفتار ما در جشنواره در تمام شئونات آن رفتاری امانتدارانه است شعار ما این است که همکاران سازنده فیلم ما امانتدار شما هستیم.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش مسابقه تجلی اراده ملی گفت: این بخش یکی از بخش های جوایز جنبی مطرح شده بود، با برخی سازمان ها صحبت و توافقی صورت گرفت که از ظرفیت سینمای ایران بهره مند باشند و هر سازمانی که می خواهد با سینما نسبتی داشته باشد بیاید و آئین و اصولی را قبول کند. تجلی اراده ملی مظهر فعالیت سازمان های مرتبط برای استفاده از ظرفیت سینما، برای تحقق اهداف خودشان است. ما از حضور هدفمند سازمان ها، اما نه نمایشی آنها استقبال می کنیم.
رضاداد در خصوص تغییر فیلم های مهم و یا غیرمهم و راه یابی آنها به بخش مسابقه بیان داشت: تعبیر فیلم مهم یا غیرمهم را در بخش مسابقه نمی پذیرم باید به رای هیئت انتخاب احترام گذاشت نباید سینما را دو قطبی کرد و اجازه داد که جشنواره با آرامش ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به بخش بین المللی جشنواره نیز گفت: از 5 تا 12 بهمن ماه این بخش کار خود را شروع می کند برای این بخش پیشنهاد ساختمانی در شیراز را داشتیم که به دلیل آماه نبودن شرایط، امسال نیز در تهران برگزار می شود.
رضاداد در خصوص بخش هنر و تجربه اظهار داشت: ما کسی را ملزم به شرکت در هنر و تجربه نمی کنیم و هیچ گاه نخواستیم این بخش سرزیر فیلم های انتخاب نشده باشد.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به کیفیت فیلم های نگاه نو بیان داشت: برای من باورپذیر نبود که این فیلم ها، فیلم های اول هستند چرا که از نظر کیفی و عوامل کار سطح بسیار خوبی دارند و این از دستاوردهای شورای پروانه ساخت است.
وی تاکید کرد: با این روند ساخت فیلم های نگاه نو و جریان فعال و ارزشمند در سینمای ایران جشنواره فجر اجتناب ناپذیر است که این بخش را به جشنواره ای جداگانه برساند شاید روند رو به رشد این فیلم ها در آینده باعث شود که فیلم های نگاه نو برای خود جشنواره ای جداگانه ای داشته باشد. ثمرات فیلم های اول را در اکران های آن خواهید دید.
رضاداد در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر نمایش درآمدن برخی از فیلم ها برای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس توضیح داد: هیچ کس جز مسئولین سازمان سینمایی از ناحیه دفتر جشنواره را ندیده اند. برنامه ای برای ارائه چنین مطلبی نداشتیم.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه فیلم های دفاع مقدس جشنواره مستقل دارد، اظهار داشت: در زمینه تولید آثار دفاع مقدس نیاز به سرمایه گذاری بیشتری داریم و این سرمایه گذاری ها باید در زیرساخت ها صورت بگیرد. وضعیت مالی سینما در کشور محدود است باید گفت با توجه به این منابع مالی دستاوردهای سینما بیشتر از ظرفیت های آن بوده است.
رضاداد با اشاره به درخواست مستندسازان گفت: سیاست ما در مستند تشویقی و تکمیلی است و مستند برای خود جشنواره ای تخصصی دارد که فاصله آن با جشنواره فجر زیاد نیست در سال گذشته در سالن های کوچک فیلم ها به نمایش درآمد که دوستان مستندساز اظهار رضایت نداشتند بنده مخالفت ویژه ای با اکران مستندها ندارم اما مستندسازان اصرار به نمایش در سالن های بالا را دارند در حال برنامه ریزی هستیم که بتوانیم به این بخش نیز کمک کنیم. جشنواره فجر تکرار جشنواره مستند نیست.
دبیرسی و سومین جشنواره فیلم فجر در خصوص افتتاحیه جشنواره فجر گفت: ظرفیت نمایش فیلم «محمدرسول الله» در چند روز آینده مشخص می شود چون عوامل فنی این فیلم باید سیستم نمایش را در نهایت دیده و تأیید کنند.