به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، همایون کاظمینی، سرپرست طرح توسعه میدان نفتی یاران جنوبی در جریان بازدید خبرنگاران از میادین مشترک نفتی با بیان جزئیاتی از موقعیت جغرافیایی این میدان اظهار داشت: میدان یاران جنوبی در فاصله 130 کیلومتری اهواز قرار گرفته و این میدان جزئی از میادین نفتی مجموعه عراق محسوب میشود که ادامه میدان آزادگان جنوبی است.
وی افزود: توسعه میدان نفتی یاران جنوبی از سال 91 در دستور کار مهندسی توسعه نفت قرار گرفته به طوری که کارهای زیربنایی و زیرساختهای اساسی به اتمام رسیده است.
سرپرست طرح توسعه میدان نفتی یاران جنوبی با بیان این که پیش بینی میشود تا نیمه سال آینده تولید روزانه از این میدان مشترک به بیش از ٤٠ هزار بشکه نفت برسد، تصریح کرد: با توجه به تهیه طرح جامع جدید تعداد چاهها و میزان تولید از میدان از افزایش قابل توجه برخوردار خواهد شد چرا که به احتمال زیاد به جای ٢ لایه نفتی باید در چهار لایه نفتی حفاری انجام دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 22 حلقه چاه در این میدان پیش بینی شده که از این تعداد حفاری چهار حلقه چاه به اتمام رسیده است. هماکنون هشت دکل در میدان نفتی یاران جنوبی مستقر است و به زودی پنج دکل دیگر به این میدان اضافه خواهد شد.
کاظمینی با اشاره به اینکه طبق برآورد قبلی طی دو ماه آینده طرح جامع جدید به تصویب می رسد تا برنامه ریزی میدان براساس برآوردهای جدید انجام شود،گفت: میزان پیشرفت طرح توسعه این میدان بر اساس طرح جامع پیشین 40 درصد است.
به گفته وی، میدان نفتی یاران جنوبی با همکاری چهار پیمانکار (شرکت ملی حفاری، پویا، انرژی، قرارگاه خاتمالنبیاء و شرکت مپنا) اجرا میشود.
کاظمینی تصریح کرد: در بخش سطحالارضی عقب ماندگی نداریم و بنابراین با توسعه میدان میتوانیم همزمان با میدان آزادگان جنوبی به تولید برسیم.
سرپرست طرح توسعه میدان نفتی یاران جنوبی با بیان این که بر اساس دستورالعمل شرکت ملی نفت برنامه سطح الارضی میدان را اجرا کردهایم، افزود: اسناد مناقصه توزیع شده و در مرحله انتخاب پیمانکار هستیم و امیدواریم همزمان با تولید در آزادگان جنوبی از این میدان هم برداشت شود.
وی خاطرنشان کرد: این میدان در نقطه صفر مرزی قرار گرفته و تا پایان 2014 حدود 200 هزار بشکه نفت خام تولید خواهد شد. این میدان نفتی در ابعاد 22 در 2.5 کیلومتر است.
کاظمینی افزود: تولید زودهنگام برای این میدان مشترک پیشبینی نشده است تولید به صورت پله پله میباشد یعنی هر چاهی که در مدار تولید قرار گیرد سعی میشود با انتقال به واحد اروندان در مدار تولید قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: هم اکنون MDP این میدان در حال بروزرسانی است در میدان نفتی یاران جنوبی تولید 40هزار بشکه نفت خام پیش بینی شده و بطور یقین بیشتر از این مقدار نیز خواهد بود تولید از این میدان در نیمه دوم سال آینده محقق خواهد شد.
سرپرست طرح توسعه میدان نفتی یاران جنوبی به انجام حفاری این میدان در نقطه صفر مرزی ایران و عراق اشاره و تصریح کرد: طبق آخرین آمار تا پایان سال ٢٠١٤ عراق روزانه ٢٠٠ هزار بشکه از این میدان برداشت کرده است، اما ایران در یاران جنوبی تولید زودهنگام ندارد و پس از این که هر یک از چاهها به تولید برسد به واحد بهره برداری اروندان منتقل خواهد شد.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، میدان نفتی یاران جنوبی در استان خوزستان و در فاصله تقریبی ۱۳۰ کیلومتری از غرب شهر اهواز، در راستای مرز ایران و عراق قرار گرفته است. این میدان در جنوب غرب میدان آزادگان جنوبی و جنوب میدان یاران شمالی واقع گردیده و میانگین طول و عرض محدوده قراردادی تحت پوشش این میدان به ترتیب ۲۰ و ۵/۲ کیلومتر می باشد که محدوده ای به مساحت ۵۱ کیلومتر مربع را در بر می گیرد. بر اساس اطلاعات موجود، ۱۴ کیلومتر شمالی مخازن میدان در تحتالارض آبخیز است که در نتیجه با توجه به این امر و نیز محدودیتهای نظامی/مرزی و سطح تماس آب و نفت در مخازن، عملاً مساحت نفتی قابل توسعه در این میدان حدود ۱۵ کیلومتر مربع خواهد بود.
میزان نفت درجای میدان معادل ۱۰۰۳ میلیون بشکه نفت خام (۵۵۳ میلیون بشکه در لایه سروک و ۴۵۰ میلیون بشکه در لایه فهلیان )است که با احتساب ضریب بازیافت ۱۳% ، نفت قابل استحصال حدود ۱۳۰٫۳۹ میلیون بشکه نفت خام میباشد .
هماکنون از چاه یاران۱ روزانه حدود ۱٫۵۰۰ بشکه نفت با درجه خلوص ۲۳ تولید میشود، نفت تولیدی با تجمیع با نفت میدان آزادگان، به واحد بهرهبرداری اهواز۳ ارسال میگردد. پروژه طرح توسعه این میدان هماکنون در حال اجرا میباشد. پیمانکار اصلی این طرح شرکت نفت و گاز پرشیا است. تولید نهایی این میدان به ۳۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
تاقدیس یاران در ناحیه دزفول شمالی (دشت آبادان) در مجاورت و به موازات خط مرزی ایران و عراق و در فاصله ۳۰ کیلومتری غرب ساختمان میدان نفتی جفیر و شمال غرب میدان یادآوران و ۷۰ کیلومتری غرب میدان نفتی سوسنگرد قرار گرفته است. امتداد این تاقدیس در جهت شمال-جنوب بوده و با تاقدیس میدان نفتی دارخوین دارای روند مشابه میباشد.