به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، نادر قاضی پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص تبصره تصویب شد پرداخت حق انتفاع توسط کلیه بهره برداران معادن اظهار داشت: پیشنهادی به اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ارائه کردم که خوشبختانه با 80 درصد رأی اعضا و تنها یک مخالف به تصویب قاطع رسید و اگر این پیشنهاد در صحن مجلس هم تصویب شود، تبدیل به قانون شده و حدود 5 هزار میلیارد تومان درآمد غیر نفتی در راستای اقتصاد مقاومتی از محل بهرهبرداری معادن برای دولت ایجاد خواهد شد.
وی افزود: براساس این پیشنهاد کلیه معادن کشور باید حق انتفاع پرداخت نمایند و براساس ذخیره معدن، ارزش افزوده، نوع معدن و ارزش ذاتی خود وهمچنین براساس پیشنهاد وزارت صنعت ،معدن و معاونت برنامهریزی ریاست جمهوری و تصویب هیئت وزیران این حق بهرهبرداری را به دولت بپردازند و اگر کسی حق دولت را پرداخت نکند باید وزارت صنعت و معدن پیگیری کرده و سپس وزارت اقتصاد نیز براساس ماده 48 قانون محاسبات عمومی، حسابهای آن معدن را مسدود کرده و حق دولت را برداشت نماید.
به گفته قاضی پور از محل این پیشنهاد حدود 5 هزار میلیارد تومان درآمد غیر نفتی ازمحل بهره برداری معادن مانند معادن طلا، مس، آهن، سیلیس، زغال سنگ، مرمریت و هر معدن دیگر برای دولت درآمد ایجاد می شد .
وی ادامه داد: پیشنهاد دولت فقط دو معدن سنگ آهن گلگهر و چادرملو را شامل میشود، اما پیشنهاد من برای حق بهرهبرداری ازهمه معادن کشور می باشد و با این پیشنهادی که در کمیسیون تلفیق تصویب شد، نه تنها دومعدن چادر ملو وگل گهر بلکه تمام معادن ایران باید حقوق مالکانه پرداخت کنند.
قاضی پور اضافه کرد: البته ناگفته نماند که بدهی های معوقه معادن چادرملو وگل گهرکه تاپایان نیمه اول 93 طبق گزارش دیوان محاسبات کشور رقمی معادل 3485 میلیارد تومان رسیده بود باید به زودی پرداخت گردد و در صورت عدم پرداخت ،باید وزارت صنعت ،معدن وتجارت از استخراج این معادن جلوگیری نماید و سازمان مالیاتی نیز براساس سازوکار ماده 48 قانون محاسبات عمومی نسبت به مسدود کردن حسابهای این دو معدن اقدام عاجل به عمل بیاورد تا حق دولت رابرداشت نماید.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: متاسفانه وزیر محترم اقتصاد ودارایی با ارسال نامه اخیر خود به معاون اول محترم رییس جمهور نشان داد کماکان اقتصاد متکی برنفت را سر لوحه خود قرار داده وبه دنبال اقتصاد مقاومتی نمی باشد اما از آنجا که این جانب همیشه گوش به فرمان رهبری می باشم با طرح قانون فوق الذکر به دنبال اجرای اقتصاد مقاومتی می باشم . اگر این قانون در صحن مجلس تصویب شود معادن کشور سازماندهی شده و بهرهوری در آن نیز افزایش مییابد .
از قاضی پور پرسیده شد اسماعیلی، رییس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی، در موارد ابهامات مزایده سنگ آهن ویژه شرکت معدنی چادرملو و طرح مطروحه حضرتعالی در کمیسیون تلفیق اعلام کرد، اولا مدارک کافی در این خصوص وجود ندارد و ثانیا طرح حضرتعالی در کمیسیون معادن را باعث خاموشی معادن کشور می داند، حال شما به عنوان ناظر بر عملکرد معدن چادر ملو از سوی کمیسیون صنایع ومعادن مجلس با این نظر موافق هستید؟ وی پاسخ داد: در این خصوص تحقیقاتی به عمل آمده وهمچنین مستنداتی جمع آوری شده است که تا چند روز آینده به کمیسیون ارائه خواهد شد . تمام تلاش بنده در مجلس شورای اسلامی برای از بین بردن تخلفات وفساد است که با توکل به خدا این امر محقق خواهد شد.ضمنا در مورد نظر کارشناسی ایشان، مربوط به شخص ایشان بوده اما نظربنده مورد تصویب 80 درصد اعضای کمیسیون تلفیق مجلس رسیده است.
مرجع: صدای صنعت