به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از خبرگزاری رویترز، در سال ۲۰۱۰ میلادی تفنگداران دریایی اسرائیل ۹ فعال حامی فلسطین ترکیه را در درگیری بر روی کشتیای که قصد عبور از محاصره نوار غزه را داشت، کشتند و یک فعال ترکیهای دیگر نیز چند روز بعد در پی جراحتهای این رویداد جان باخت. از آن زمان تاکنون روابط اسرائیل و ترکیه خدشهدار شده است.
«مولود چاووش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه در کنفرانسی خبری در برلین گفت: ما قصد داشتیم در این کنفرانس شرکت کنیم اما هنگامی که در آخرین دقایق مقامات اسرائیل را به نشست خاورمیانه دعوت کردند، ما خودمان را از حضور در این کنفرانس امنیتی کنار کشیدیم.
وی افزود: کنارهگیری از شرکت در این نشست، هیچ ارتباطی به روابط ترکیه با آلمان ندارد.
در همین حال «یووال اشتینایتز»، وزیر امور استراتژیک اسرائیل و نماینده تلآویو در کنفرانس مونیخ گفت: ترکیه با شرکت نکردن در این کنفرانس، با افراطگرایان و گروههای تروریستی همچون «اخوانالمسلمین» و «حماس» یکسان تلقی میشود و این مساله به شدت بر آینده و وجهه ترکیه سایه میاندازد.
وی در بیانیهای گفت: من با افتخار قصد دارم، نماینده اسرائیل در این کنفرانس مهم درباره آینده خاورمیانه باشم. ترکیه و اسرائیل با وجود تلاشهای آمریکا برای میانجیگری درخصوص یک سازش و با وجود آنکه شرکای تجاری مهم یکدیگر هستند؛ بارها دچار درگیریهای لفظی شدید شدهاند.