به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمد احسانی، عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه حضور جوانان در این دوره از جشنواره پررنگ است و سطح آثاری که به عنوان فیلم اول ارائه شده، ارتقا یافته و امیدوارم این مهم در داوری ها نیز لحاظ شود و آن قبیل از فیلم ها که توانستند نظر مخاطب را بیشتر جذب کنند، انتخاب شوند.
وی ادامه داد: به عنوان عضو هیئت انتخاب همه آثار این دوره از جشنواره را دیده ام، ولی نمی توانم بگویم که کدام فیلم را بیشتر دوست داشتم؛ در حقیقت یک گروه 7 نفره 40 روز تمام کل آثارها را مورد بازبینی قرار دادیم و محصول جشنواره نیز همان آثاری است که به عنوان بخش اصلی و نگاه نو اعلام شده است.
عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: در زمان انتخاب فیلم ها نیز هیئت انتخاب حدس می زد که کدام فیلم ها آرای مردمی بیشتری را کسب کند البته باید تا روز آخر منتظر بمانیم تا نتیجه نهایی اعلام شود.
احسانی با اشاره به شعار جشنواره امسال مبنی بر سینمای امید افزود: این موضوع صفر و یکی نیست و باید از یک جایی کار را شروع کنیم؛ البته یکی از شاخص های سینمای امید این است که برخی آثار این دوره را با آثار دوره قبل مقایسه کنیم، البته سعی شده تا کیفیت سینمایی آثار حفظ شود ولی به برخی از مضامین نیز در فیلم ها توجه شده است؛ البته سینمای امید سینمایی است که تمام سلایق را شامل شود.
وی تصریح کرد: در بیانیه هیئت انتخاب بندی را درباره فیلم هایی که انتخاب نشده اند، آوردیم که این فیلم ها فاصله بسیار کمی با فیلم های انتخاب شده، داشتند و جشنواره تمام بضاعت سینما نیست و در آن بیانیه درخواست کردیم امکان اکران خوب برای فیلم هایی که انتخاب نشدند، فراهم شود؛ البته برخی از فیلم هایی که انتخاب نشدند به احتمال قوی سال آینده اکران خوبی دارند.
عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه در آثار امسال نیز قصه گو، قهرمان محور و .... آثار مورد توجه قرار گرفته است، ادامه داد: حتی فیلم اولی ها نیز که ذاتا آثار تجربه ای هستند نیز کارها بسیار قصه گو هستند.
احسانی افزود: بخش هنر و تجربه محلی است که سینماگران بتوانند سوژه های جدیدی را پیدا کرده و به مخاطبان جدید بپردازند که این نیز شامل بخش از مخاطبان سینما می شود و اغلب این افراد سینمای عامه پسند را قبول ندارند و می خواهند یک جنس از فیلم ها که معمولا مخاطبان حرفه ای سینما به دنبال آن هستند را در آنجا نگاه کنند و در واقع سینمای هنر و تجربه و سینمای عامه پسند کمک یکدیگر هستند.
وی با بیان اینکه سال های گذشته نیز وجه قالب فیلم ها موضوعات اجتماعی بوده است، اظهار داشت: این موضوع به علایق فیلمسازان و برداشتی که مخاطب دارند، بر می گردد ولی مفهوم فیلم های اجتماعی می توان توسعه ای را قائل شویم ولی کمبود آثار طنز احساس می شود، ولی پیشنهاد برای ساخت فیلم ها باید از سوی فیلمسازان صورت بگیرد.
عضو هئیت نتخاب جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه اعمال محدودیت برای فیلمسازان به منظور ساخت فیلم هایی با موضوعات متفاوت چندان مناسب نیست، گفت: قطعا این کار فیلمساز را محدود می کند و با سیاست های حمایتی می توان آنها را تشویق کرد.
احسانی افزود: به دنبال این هستیم که هم در سینمای حرفه ای و هم در سینمای مستند آثار با کیفیتی را از شبکه اول رسانه ملی پخش کنیم، به عبارت دیگر باکسی ایجاد می شود که هم فیلم های مستند را نشان دهیم و هم با عوامل آنها مصاحبه کنیم، امسال هم برای اولین بار در بهترین ساعت شبکه باکسی را برای معرفی فیلم های جشنواره داریم.
وی با بیان اینکه برخی سیاست ها، سیاست های کلی شبکه های رسانه ملی هستند، اظهار داشت: البته برخی طرح های جدیدی را خواهیم داشت که از سال آینده اجرایی خواهد شد.