سیدمهدی موسوینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص ارائه مستندات مبنی بر آلوده بودن بنزین تولیدی کشور اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در این خصوص گزارشاتی را آماده و به زودی به کمیسیون انرژی مجلس ارائه خواهد کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در سال جاری در کشور شاهد افزایش تولید نبودیم چرا که تولید بخش داخلی در بخشی از واحدها کاهش یافته است و بیشتر به سمت واردات روی آوردیم.
موسوی نژاد تصریح کرد: متاسفانه دولتمردان کشور بنزین تولیدی را مقرون به صرفه اقتصادی نمیدانند و بیشتر به سمت واردات بنزین از کشورهای خارجی گرایش پیدا کردهاند در حالی که میتوانیم زیرساختهای پالایشگاههای کشور را با استفاده از تکنولوژی روز ارتقا داده و کیفیت و ظرفیت تولید را با سرمایهگذاری در جهت تولید بنزین باکیفیت به کار گیریم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در پس از جریان سازی های عده ای خاص در خصوص آلوده جلوه دادن بنزین پتروشیمی ها و توقف تولید این محصول، هیئت رئیسه مجلس بر آن شد تا کمیسیون بهداشت و انرژی مجلس شورای اسلامی را به عنوان دو کمیسیون تخصصی ذیربط مامور انجام تحقیقات و بررسیهای بیشتر در خصوص میزان آلایندگی بنزینهای تولید داخل و همچنین بنزینهای وارداتی کند.
هم زمان و حتی قبل از شروع جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس، خانم ابتکار بهبود هوای تهران در فصل بهار امسال را ناشی از توقف تولید بنزین پتروشیمی و دلیل موجه آلاینده بودن این نوع بنزین معرفی میکرد.
پس از ماهها انتظار سرانجام كميسيون بهداشت مجلس پس از برگزاري دو جلسه مفصل با حضور مديران فعلي و سابق دولتي و نهادهاي نظارتي گزارشی كامل درباره آلايندگي بنزين پتروشيمي و بنزين وارداتي تهيه كرد و اين گزارش را در اختيار هيئت رئيسه مجلس قرار داد.
بر اساس اين گزارش که پيش از اين نیز نمايندگان عضو كميسيون بهداشت و کمیسیون انرژی در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو" خبر داده بودند، علاوه بر اینکه هيچ يك از نهادهاي مرتبط از جمله وزارت بهداشت، سازمان بازرسي كل كشور، ديوان محاسبات و شركت ملي پتروشيمي ادعاهاي سازمان حفاظت از محيط زيست درباره آلايندگي بنزين پتروشيمي را تاييد نكردهاند بلکه عدم استاندارد یورو 4 و استاندارد ملی و وجود مواد سمی فراوان در بنزینهای وارداتی نیز مورد تائید قرار گرفته است.
اما سازمان محیط زیست و وزارت نفت از ادعای خود کوتاه نیامدند و در اقدامی عجیب نامه ای را تهیه کردند که به امضای چهار نفر از مسئولین ارشد دولتی (وزیر نفت، رئیس سازمان محیط زیست، وزیر بهداشت و درمان و رئیس سازمان ملی استاندارد) رسیده بود. در این نامه که خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی نگاشته شده بود، ادعای آلایندگی ریفرمیت پتروشیمی تکرار شده است.
اواخر مهر ماه، عده ای از نمایندگان مجلس پیشنهاد تحقیق و تفحص از واردات بنزین را مطرح کردند که از سوی هیأت رئیسه مجلس به کمیسیون انرژی مجلس ارجاع شد و در این کمیسیون به تصویب رسید.