کد خبر:۳۸۹۳۰۳
تقدسی نژاد در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» خبر داد:

پس از شکست رکورد توتال، شل و انی؛ متخصصان ایرانی «پترو گوهر» برای دومین بار رکورد زدند

به گفته مدیر پایگاه عملیات حفاری شرکت پترو گوهر فراساحل کیش، حفاری حفره ۳۲ اینچی تا عمق ۱۹۶ متر و راندن لوله کانداکتور ۲۶ اینچی تا عمق ۱۹۲متری و انتقال دکل روی چاه بعدی جمعاً در مدت ۹ ساعت به دست متخصصان توانمند ایرانی انجام شد که ۶ ساعت رکورد قبلی را بهبود داده است.

عباس تقدسی نژاد، مدیر پایگاه عملیات حفاری شرکت پترو گوهر فراساحل کیش در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» از ثبت رکوردی جدید توسط این شرکت خبر داده و اظهار داشت: شرکت پترو گوهر فراساحل کیش موفق شد در 5 بهمن ماه 1393 بر روی پلت فرم 24B در فاز 24-22 پارس جنوبی رکوردی جدید در (Skid to Skid) یا عملیات راندن لوله جداری راهنما و انتقال دکل به چاه بعدی به ثبت برساند.

 

به گفته وی حفاری حفره 32 اینچی تا عمق 196 متر و راندن لوله کانداکتور 26 اینچی تا عمق 192متری و انتقال دکل روی چاه بعدی جمعاً در مدت 9 ساعت به دست متخصصان توانمند ایرانی انجام شد که 6 ساعت رکورد قبلی را بهبود داده است.

 

تقدسی نژاد افزود: متوسط زمان حفاری و راندن لوله کانداکتور این حفره‌ها در 8 حلقه چاه بر روی پلتفرم SPD-24B 15 ساعت بوده است که از این نظر جلوافتادگی کلی قابل ملاحظه‌ای بدست آمده است چرا که برنامه نرمال و زمان معمولی آن 42 ساعت می باشد

 

وی تصریح کرد: در مجموع عملیات حفاری و راندن لوله کانداکتور 14 روزه در کمتر از 6 روز و جمعاً با 8 روز جلو افتادگی نسبت به برنامه تعیین شده انجام شد.

 

صرفه‌جویی 1.200.000 دلاری

 

مدیر پایگاه عملیات حفاری شرکت پترو گوهر فراساحل کیش میزان صرفه‌جویی حاصل شده به سبب این جلوافتادگی را حداقل بالغ بر 1.200.000 دلار دانسته و تشریح کرد: هزینه هر دکل دکل بابت هزینه اجاره و همچنین هزینه نفرات روزانه 350.000 دلار می‌باشد که به سبب جلوافتادن ما از برنامه 1.200.000 دلار صرفه‌جویی به عمل آمده است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص کیفیت کار انجام شده اظهار داشت: تمامی عملیات و اقدامات انجام شده از لحاظ کمی و کیفی توسط شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما مورد تائید قرار گرفته است.

 

لوله جداری راهنما چیست؟

 

در صنعت حفاری از ابتدا عمده‌ترين مشکل هر چاه راندن لوله‌های جداری و عمليات سيمانکاری آن‌ها بوده است که از نظر هزينه رقم بالایی را به خود اختصاص می‌دهد. بطوريکه می‌توان گفت 40 درصد هزينه‌های حفر يک چاه را راندن لوله‌های جداری و سيمانکاری آن‌ها در بر مي‌گيرد.

 

در ایران پس از تعیین محل چاه نخست پی زیر دکل و حوضچه زیر سکو (Cellar) را آماده و پس از کندن حفره‌ای کم عمق، حدودا ۱٫۵ متر، لوله‌ای به قطر “۳۰ یا “۴۲ موسوم به لوله راهنما (Conductor Pipe) در حفره نصب و پیرامون آنرا با سیمان می‌پوشانند.

 

 

ايـن لولـه راهنمـا همانطوريكه از نامش پيداست براي تراز نمودن دكل جهت اثبات آن مورد اسـتفاده قـرار مي‌گيرد و حفاري چاه از مركز اين لوله انجام مي‌گيرد تا در موقع نصب وسائل سـرچاهي دچار اشكال نگردند.

 

دلیل نصب این لوله ایجاد مسیری برای برگشت گل و پر کردن چاه و محافظت پی زیر دکل می‌باشد.

 

21 آبان: رکورد حفاری شرکت‌های انی و توتال در پارس جنوبی شکسته شد

 

شرکت پترو گوهر فراساحل کیش پیش از این نیز توانست در تاریخ 21 آبان ماه سال جاری رکورد شرکت‌های شل، توتال و انی را با ثبت رکورد حفاری 480 متر در یک روز و جابجایی دکل در ظرف کمتر از 4.5 روز بشکند.

 

ثبت این رکورد از آنجا حائز اهمیت است که حفاری حفره ١٦ اینچ در چاه‌های گازی به دلیل زاویه‌سازی (Build up section) یکی از حفره‌های وقت گیر، پردردسر و پر هزینه در روند حفاری انحرافی چاه‌های پارس جنوبی به شمار رفته و به طور معمول این عملیات طبق برنامه ١١,٢٥ روزه انجام می‌شود.

 

همه زاویه‌سازی و تعیین مسیر انحرافی چاه در این حفره صورت می‌گیرد و پس از آن ادامه چاه با مسیر ثابت تا نقطه هدف در مخزن ادامه می‌یابد، از این رو انجام برنامه چاه‌ها در این حفره با دقت و وسواس بسیار انجام می‌شود تا بیشترین تطابق با برنامه حفاری انحرافی چاه به دست آید.

 

در حال حاضر عملیات جابجایی دکل و حفاری چاه شماره چهار سکوی A24SPD بوسیله دکل پارادایس-٤٠٠ آغاز شده است.

 

این دکل یکی از دکلهای Super Rig پیشرفته و منحصر به فرد تحت مالکیت شرکت پترو گوهر فراساحل کیش بوده و بوسیله متخصصان داخلی شرکت مدیریت می‌شود.

 

این شرکت یکی از شرکت‌های فوق تخصصی می‌باشد که مجری حفاری فازهای ٢٢-٢٣-٢٤ و ١٣ پارس جنوبی بوده و این فازها بصورت دو پروژه مجزا در این شرکت تعریف شده است.

 

رکورد پیشین برای مدت زمان حفاری از آغاز حفاری سازند تا رسیدن به عمق نهایی راندن جداری به میزان ٣,٥ روز و از سوی شرکت‌های خارجی در سالهای گذشته ثبت شده بود.

 

در ادامه و پس از راندن لوله‌های جداری و سیمانکاری چاه مربوطه، مهمترین و شاید دست نیافتنی‌ترین رکورد در مدت زمان کامل عملیات حفاری یک حفره ١٦ اینچ از آغاز جابجایی دکل تا پایان چاه و ترخیص دکل، که تا به امروز در دست شرکت‌های توتال و انی بود و شرکت‌های ایرانی با اختلاف فراوان عقب‌تر از آن‌ها بودند، شکسته شد و رکورد فوق العاده ٤,٧٩ روز برای این حفاری را ثبت شده است.

 

شایان ذکر است به گفته مدیر پایگاه عملیات حفاری شرکت پترو گوهر فراساحل کیش همه اطلاعات و رکوردهای ثبت شده در این گزارش از سوی شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما تایید شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
حالا هی وزیر صنعت بیاد آیه یاس بخونه
17
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
دمشون گرم
15
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۷
ضخداقوت دست و پایتان را می بوسم انهم با افتخار
7
0
حاج حامد
Canada
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۵
خدا قوت علی نگهدارتون
0
0
رفیق
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۹
آهای اکبر آقا ترکان کجایی... ببین که غیر دیزی چیزای دیگه هم دارن درست می کنن.. البته اگر بزارنشون و جلوی کارشون سنگ اندازی نکنن
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار