سید شریف حسینی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، در واکنش به اقدام به موقع و مثمر ثمر دولت و «ابتکار» رئیس سازمان محیط زیست در خصوص وجود گرد و غبار در استان خوزستان، گفت: ۱۳ سال استان خوزستان درگیر پدیده گرد و غبار است و این معضل در دولت احمدینژاد به ریزگردها تعریف شد و اکنون شاهد گرد و خاک هستیم و فراتر از آنچه که مردم از گرد و غبار تصور دارند.
وی در ادامه به پایداری و چسبندگی گرد و غبار در استان خوزستان اشاره کرد و افزود: پایداری گرد و خاک در استان خوزستان مردم را با مشکل تنفسی مواجه کرده است.
حسینی گفت: نمایندگان استان در خصوص بحث آلودگی پیشنهاداتی را در بودجه جهت بر طرف شدن گرد و خاک دارند که به موقع و در جای خود پیشنهادات خود را نیز مطرح خواهند کرد و نمایندگان دیگر استانها نیز در تصویب این پیشنهادات کمکهای لازم را انجام خواهند داد تا دولت بتواند اقدامات اجرایی را در خصوص برطرف شدن گرد و خاک شروع کند.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس گفت: دولت بسیار دیر نمایندگان خود را برای بررسی وضعیت خطرناک در استان خوزستان به این استان فرستاد و بعد از سیزدهیمن گرد و خاک در استان نماینده خود را به استان برای بررسی فرستاد.
عضو فراکسیون رهروان ولایت اظهار داشت: من به عنوان نماینده مردم خوزستان از تیم دولت روحانی تشکر میکنم که به فکر مردم است و نماینده خود را برای بررسی وضعیت مردم به استان خوزستان فرستاد.
وی تشکر ویژهای از مقام معظم رهبری نیز انجام داد و گفت: از مقام معظم رهبری تشکر ویژه دارم که عنایت فرمودند و به دولت دستور دادند تا موضوع گرد و خاک استان را هرچه سریع پیگری و مشکل را برطرف کند و بعد از این تذکر رهبر انقلاب بود که آمدن و رفتنها به خوزستان از سوی دولت تدبیر و امید شروع شد.
نماینده مردم اهواز در خانه ملت به حضور چشمگیر مردم خوزستان در راهپیمایی ۲۲ بهمن اشاره کرد و گفت: مردم خوزستان با حضور خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه نشان دادند که همواره پشت در صحنه حضور دارند و هر کجا لازم باشد در هر وضعیتی که باشند دست از دفاع از انقلاب خود بر نخواهند داشت.
حسینی به حضور هاشمی وزیر بهداشت در استان خوزستان اشاره کرد و اذعان داشت: وزیر بهداشت از نزدیک از مناطق مختلف استان بازدید کرد و قرار است در خصوص وضعیت موجود گزارشی را به رئیس جمهور ارائه دهد.
وی در ادامه بیان داشت: وزیر بهداشت در بازدید از بیمارستانهای استان خوزستان دستور دادند تا دو هفته آینده هر فردی در این زمینه در بیمارستانهای خصوصی، دولتی و مراکز درمانی مراجعه کند بصورت رایگان پذیرش شوند.
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: اقداماتی که تا کنون در خصوص گرد و خاک در استان خوزستان انجام پذیرفته است مسکنهای کوتاه مدت است لذا ضرورت دارد اصل و ریشه بروز گرد و خاک حل و برطرف شود.
حسینی مهمترین و ضروریترین اقدامی که دولت میتواند در خصوص برطرف شدن گرد و خاک در استان انجام دهد این است که در جلسه هیأت دولت رئیس جمهور دستور دهد هرگونه انتقال آب که در جهت بر هم زدن اکو سیستم منطقه است جلوگیری شود، بیان داشت: دادن حقآبه هور العظیم و شادگان مثل گذشته ومالچ پاشی ۲۸۰۰ هزار زمینهای استان یا ارائه زمینها به مردم جهت کشت و زرع در این زمینههای بایر، ایجاد کمربند فضای سبز با گونههای منطقهای از اقداماتی است که دولت میتواند از آنها به عنوان فیلتر کردن هوا و گرد و غبارها استفاده کند.
وی افزایش فضای سبز شهرها توسط وزارت کشور را از دیگر عوامل فیلتر کردن گرد و خاک بر شمرد و اظهار داشت: وجود فضای سبز شهری میتواند برای تصفیه آب و هوای داخل شهرها کمک بشمار آید.
حسینی به بارورکردن ابرها اشاره کرد و گفت: بارور کردن ابرها از دیگر مواردی است که میتوان در کاهش گرد و خاک کمک شایان توجهی به استان خوزستان کند زیراکه ریزش نزولات آسمانی بشدت در استان خوزستان پایین است.
عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه به اقدامات سازمان محیط زیست اشاره و تصریح کرد: «ابتکار» رئیس سازمان محیط زیست مسئول مستقیم بحث محیط زیست است.
وی گفت: «ابتکار» اگر به حقوق مصوب در سازمانهای بین المللی در جهت حل معضلات زیست محیطی توجه میکرد زیرا که در قوانین این سازمانها آمده است که انتقال آب از منطقهای به منطقه دیگر نباید مشکلات زیست محیطی برای حوزه انتقال دهنده ایجاد کند امروز با معضل گرد و خاک در استان مواجه نبودیم.
نماینده مردم اهواز در خانه ملت بیان کرد: خانم «ابتکار» از ارائه پیوست در پروژهها که جهت جلوگیری انتقال آب از استان است خوداری کرد و به نوعی میتوان بیان کرد که رئیس سازمان محیط زیست اولین اقدام که نه نیاز به اعتبار دارد نه نیاز به حضور در منطقه داشت را بخوبی نتوانست در سازمان محیط زیست اجرایی کند.
وی درادامه به طرح نمایندگان در مجلس اشاره کرد و گفت: نمایندگان طرحی را در مجلس دنبال میکنند که سازمان محیط زیست یکی از زیر مجموعههای سازمانهای جهاد کشاورزی قرار گیرد.
حسینی به حضور ابتکار در روز سه شنبه در استان خوزستان خبر داد و گفت: امیدوارم «معصومه ابتکار» با دست پر به استان خوزستان بیاید و اگر با دست خالی و همچون مصاحبه شب گذشته خود بیان کرد حل ریزگردها ده سال نیاز است تا این مشکل حل شود بهتر است در استان خوزستان نیاید زیرا که وی در مدت ۱۰ سال در عرصه حضور ندارد که بخواهد این مشکل را برطرف کند.
عضو هیأت رئیسه مجلس در خاتمه خطاب به «معصومه ابتکار» گفت: خانم «ابتکار» این گرد و خاک دگمه نمیخواهد بلکه همت، اراده و انگیزه میخواهد و اگر رئیس سازمان محیط زیست این موارد را داشته باشد و مردم حس کنند و ببینند که دولتمردانشان کار میکنند تا مشکلات آنها برطرف شود تحمل خواهند کرد و در برابر مشکلات از خود سعه صدر نشان میدهند.