به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، ارتش عراق اعلام کرد در ادامه عملیات آزاد سازی شهر تکریت در استان صلاح الدین، خسارات زیادی به تروریست های داعش وارد کرده است . ارتش عراق افزود نیروهایش با پشتیبانی نیروهای بسیج مردمی، پس از آزاد سازی محلات جنوب و شرق شهر تکریت، اکنون به سمت مرکز این شهر در حال پیشروی هستند.
«یوسف القاضی» گزارشگر این شبکه در گزارشی در این زمینه گفت، عملیات نظامی برای بازپس گیری شهر تکریت در استان صلاح الدین طبق برنامه ریزی انجام شده پیش می رود. نتایج این عملیات در مقایسه با نبردهای قبلی با داعش در جبهه های مختلف که زمان زیادی را به شکل جنگ و گریز به خود اختصاص می داد، غافلگیر کننده و رکورد شکن بود.
دهها تن از عناصر مسلح داعش در رویارویی ها و گلوله باران های ارتش عراقی، کشته و زخمی شدند البته این عملیات در میان نیروهای مهاجم(ارتش عراق) هم بدون خسارت نبود. بیش از ۵۰ درصد از شهر تکریت اکنون به کنترل ارتش عراق درآمده است و آنها به نزدیکی مرکز این شهر رسیده اند.
«سعد معن»، سخنگوی وزارت کشور عراق گفت: «تکریت اکنون از سه جهت، از سمت شمال، غرب و جنوب محاصره شده است. تنها محور باقیمانده محور شرقی آن حد فاصل میان جسر العلم و تکریت استو.» گزارشگر شبکه در ادامه گفت، این یک واقعیت است که نبرد تکریت اهمیتی راهبردی برای ارتش عراق دارد. زیرا این شهر دروازه عملیات و نبرد نهایی آزادسازی موصل و سایر نبردها با داعش به شمار می رود.
بازپس گرفتن این شهر موجب توسعه و تقویت دایره کمربند امنیتی اطراف بغداد می شود و راههای تدارکاتی داعش را قطع می کند. اما سئوالاتی که در اینجا درباره حقیقت نقش ایران که به شکل گسترده در چارچوب نیروهای بسیج مردمی و ظهور آشکار سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، در عملیات آزادسازی تکریت مشارکت دارد، مطرح است. تهران می گوید وی در آنجا به منظور ارائه مشاوره های نظامی به فرماندهان عراقی حضور دارد.
ترس مردم عشایر سنی از عملیات انتقام جویانه با انگیزه های فرقه ای از سوی شبه نظامیان شیعه متهم به ارتکاب اقداماتی علیه اهل سنت موجب نگرانی هایی شده است. روستای پروانه در استان دیاله ماه ژانویه گذشته شاهد کشتار مردم سنی خود پس از آزادسازی آن از دست داعش بود.
همین نگرانی شاید، براساس ضرب المثل معروف «دشمن دشمن من دوست من است» برخی از آنها را به پیوستن به نیروهای داعش تشویق کند.
«محمد الخالدی»، از رهبران ائتلاف نیروهای عراقی گفت: «ما به دولت این مسئله را گوشزد کردیم و از آن خواستیم یک نظارتی بر رفتارهای نیروهای امنیتی و نیروهای بسیج مردمی باشد تا اقدامات غیرقانونی که در استان دیاله رخ داد دیگر تکرار نشود.»
گزارشگر شبکه در ادامه افزود، باعث شد حیدر العبادی نخست وزیر عراق، در نشست پارلمان این کشور در بغداد با حضور فراکسیون های اهل سنت، تلاش کرد این نگرانی عشایر سنی، را برطرف کند.
وی قول داد اجازه افزایش نفوذ شبه نظامیان مسلح را ندهد و رفتارهای آنها را در چارچوب قوانین کشور کنترل کند. این اطمینان دادن ها، اکنون در بوته آزمایش قرار دارد و روزهای آینده پس از فرونشستن گرد و غبار نبردها میزان واقعی بودن آن روشن خواهد شد.