به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از خبرگزاری فرانسه ،جان کری وزیرخارجه آمریکا قرار است در تلاش برای جلب حمایت اروپا از توافق هستهای با ایران ، روز شنبه وارد پاریس شود. این در حالی است که فرانسه درباره میزان موثر بودن این توافق هسته ای ابراز نگرانی کرده است.
کری قرار است از لندن روانه پاریس - آخرین توقفگاه از جدیدترین سفر دیپلماتیک خود - شود تا با همتایان فرانسوی، آلمانی و انگلیسی خود دیدار و گفتگو کند .
این دیپلمات بلندپایه آمریکایی اوایل این هفته سه روز را در سوئیس به گفتگو با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران گذراند تا دو طرف بتوانند تا ضرب الاجل ۳۱ ماه مارس بر سر چارچوب توافق نامه نهایی هستهای به توافق برسند .
اما لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه - که روز شنبه در یک دیدار دو جانبه با کری حضور خواهد داشت - در این باره شک و تردیدهایی دارد.
فابیوس در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لیتوانی گفت:« پیشرفت هایی حاصل شده است اما در زمینه تعداد، کنترل ها و زمان توافق نامه باید بگوییم شرایط کافی نیست، از این رو، همچنان باید اقداماتی صورت گیرد.»
فابیوس از اشاره به جزییات بیشتر در این باره خودداری کرد اما موضوعات کلیدی در مذاکراتی که در اواخر سال ۲۰۱۳ آغاز شد شامل سطح غنیسازی اورانیوم می شود که باید به ایران اجازه آن داده شود ، سطح بازرسیهای بین المللی از برنامه هستهای ایران و مدت زمان اجرای توافق نامه می شود.
فابیوس گفت:« ضرب الاجل تعیین شده ۳۱ ماه مارس است اما ممکن است این زمان به تأخیر بیفتد اما همگان خواستار دست یابی به پیشرفتهایی تا پایان ماه هستند.»
کری اذعان کرده است مطمئن نیست آیا می توان به توافق رسید یا خیر . او هشدار داد پس از ماه ها مذاکرات فشرده بین قدرت های جهان و ایران زمان در حال سپری شدن است.
کری روز پنجشنبه پس از دیدار با وزرای خارجه کشورهای عربی در ریاض درباره مذاکرات هستهای گفت:« ما در پی آنیم تا نشان دهیم برنامه ایران کاملا صلح آمیز است و می توانیم همه راه ها را برای دست یابی به مواد شکافت پذیر به منظور ساخت یک سلاح هسته ای مسدود کنیم.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت:« تا به امروز، ما به پیشرفت هایی رسیده ایم اما اختلافاتی جدی همچنان باقی مانده است و باید این اختلافات را حل و فصل کرد. » مذاکرات دو جانبه بین آمریکا و ایران در روز ۱۵ ماه مارس از سر گرفته خواهد شد.
همچنین پیش بینی می شود مذاکرات بیشتری بین گروه موسوم به پنج بعلاوه یک - انگلیس، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و آمریکا - و تهران صورت گیرد. کری گفت:« پس از این مذاکرات انتظار داریم دریابیم آیا ایران در حقیقت قادر خواهد بود تصمیمات دشواری اتخاذ کند که ما بدان نیاز داریم یا خیر.»