کد خبر:۳۹۴۹۲۱
بیانیه اولین همایش ملی «کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی» در جیرفت:

ارتباط بیشتری بین دستگاه‌های اجرایی و خصوصی با دانشگاه‌ها صورت گیرد

در بیانیه پایانی اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی آمده است: هماهنگی و ارتباط بیشتری بین دستگاه‌های اجرایی و خصوصی با دانشگاه و موسسات پژوهشی جهت انجام تحقیقات کاربردی و مورد نیاز کشور انجام گیرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، کمیته علمی همایش ملی همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی که پایان هفته‌گذشته در جیرفت برگزار شده است، ضمن تشکر و قدردانی از شرکت کنندگان بیانیه پایانی و پیشنهادهای ارائه شده را در ۱۰ بند به شرح زیر اعلام کرد: 

 

۱- فراهم کردن زمینه‌های لازم جهت افزایش علاقه‌مندی بخش‌های خصوصی و حمایت از سرمایه‏ گذاری، جهت تولید محصولات ارگانیک و سالم و ارتقای کیفیت محصولات توام با حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار مورد تاکید قرار گرفت. 


۲- با توجه به وارداتی بودن بخش عمده‌ای از نهاده‌های مورد استفاده در بخش کشاورزی و اهمیت امنیت غذایی، پیشنهاد می‌شود نظارت بیشتری در زمینه کنترل کیفیت نهاده‌های مذکور به عمل آید. 


۳- با توجه به پتانسیل بالای منطقه جیرفت در بخش کشاورزی که یکی از قطب‌های اصلی تولیدات کشاورزی کشوراست؛ پیشنهاد می‌شود. دبیرخانه دائمی همایش کشاورزی، محیط زیست و امنیت غدایی در دانشگاه جیرفت تشکیل و همایش مذکور در سال‌های آتی به صورت جامع‌تر و هر دو سال یک بار برگزار گردد. 


۴- پیشنهاد می‌شود هماهنگی و ارتباط بیشتری بین دستگاه‌های اجرایی و خصوصی با دانشگاه و موسسات پژوهشی جهت انجام تحقیقات کاربردی و مورد نیاز کشور انجام گیرد تا امکان بهره برداری مناسب از منابع طبیعی جهت توسعه پایدار توام با حفظ محیط زیست فراهم شود.


۵- با توجه به نگرانی‌های روز افزون بقایای مواد شیمیایی، سموم و عناصر سمی در محصولات غذایی کشاورزی، پیشنهاد می‌شود. دولت جهت کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده بهینه از مواد شیمیایی و سموم در تولیدات محصولات کشاورزی، از وزارت خانه‌های مرتبط بودجه‌ای برای تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مرجع مجهز و مدرن در منطقه جنوب کرمان اختصاص دهد تا با انجام تحقیقات توسط محققین دانشگاهی و بررسی مکرر محصولات امکان تولید غذای سالم هر چه بهتر فراهم گردد. 


۶- پیشنهاد می‌شود دولت در اولویت‌های پژوهشی، انجام طرح‌های تحقیقاتی کلان و ملی مرتبط با تولید غذای سالم کشاورزی و راهکارهای کاهش بقایای مواد شیمیایی، سموم و عناصر سمی به خصوص در منطقه جنوب کرمان که قطب کشاورزی است را مد نظر و مورد تاکید قرار دهد. 


۷- با توجه به نقش مهم دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی در تولید و انتقال علوم و فنون جدید، بر ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی به خصوص در زمینه‌های کشاورزی و منابع طبیعی با توجه به نیاز منطقه جنوب کرمان جهت انجام هر چه بیشتر تحقیقات کاربردی تاکید می‌شود. 


۸- استفاده بهینه از منابع آبی و حفظ حق آبه‏های زیست محیطی برای تالابهای کشور از جمله جازموریان برای مدیریت خشکسالی و حفظ محیط زیست مورد تاکید قرار گرفت. 


۹- تاسیس شرکت‌های دانش بنیان به منظور رفع نیازهای اساسی جمهوری اسلامی ایران در زمینه کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی و تلاش در تجاری سازی محصولات آن‌ها مورد توجه قرار گرفت. 


۱۰- با توجه به نیاز تخصصی بخش‌های اجرایی کشاورزی و منابع طبیعی، گشایش رشته‌های تحصیلی بین رشته‌ای و بازنگری سر فصل دروس رشته‌های دانشگاهی کشاورزی و منابع طبیعی مورد تاکید قرار گرفت. 


لازم به ذکر است، اولین همایش کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی در دانشگاه جیرفت با حضور حدود ۳۰۰ نفر از پژوهشگران دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور برگزار گردید. 


 در این همایش علاوه بر دو سخنران کلیدی، ۱۰ مقاله بصورت شفاهی و بیش از ۳۲۰ مقاله بصورت پوس‌تر ارائه شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار