به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، کمیته علمی همایش ملی همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی که پایان هفتهگذشته در جیرفت برگزار شده است، ضمن تشکر و قدردانی از شرکت کنندگان بیانیه پایانی و پیشنهادهای ارائه شده را در ۱۰ بند به شرح زیر اعلام کرد:
۱- فراهم کردن زمینههای لازم جهت افزایش علاقهمندی بخشهای خصوصی و حمایت از سرمایه گذاری، جهت تولید محصولات ارگانیک و سالم و ارتقای کیفیت محصولات توام با حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار مورد تاکید قرار گرفت.
۲- با توجه به وارداتی بودن بخش عمدهای از نهادههای مورد استفاده در بخش کشاورزی و اهمیت امنیت غذایی، پیشنهاد میشود نظارت بیشتری در زمینه کنترل کیفیت نهادههای مذکور به عمل آید.
۳- با توجه به پتانسیل بالای منطقه جیرفت در بخش کشاورزی که یکی از قطبهای اصلی تولیدات کشاورزی کشوراست؛ پیشنهاد میشود. دبیرخانه دائمی همایش کشاورزی، محیط زیست و امنیت غدایی در دانشگاه جیرفت تشکیل و همایش مذکور در سالهای آتی به صورت جامعتر و هر دو سال یک بار برگزار گردد.
۴- پیشنهاد میشود هماهنگی و ارتباط بیشتری بین دستگاههای اجرایی و خصوصی با دانشگاه و موسسات پژوهشی جهت انجام تحقیقات کاربردی و مورد نیاز کشور انجام گیرد تا امکان بهره برداری مناسب از منابع طبیعی جهت توسعه پایدار توام با حفظ محیط زیست فراهم شود.
۵- با توجه به نگرانیهای روز افزون بقایای مواد شیمیایی، سموم و عناصر سمی در محصولات غذایی کشاورزی، پیشنهاد میشود. دولت جهت کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده بهینه از مواد شیمیایی و سموم در تولیدات محصولات کشاورزی، از وزارت خانههای مرتبط بودجهای برای تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مرجع مجهز و مدرن در منطقه جنوب کرمان اختصاص دهد تا با انجام تحقیقات توسط محققین دانشگاهی و بررسی مکرر محصولات امکان تولید غذای سالم هر چه بهتر فراهم گردد.
۶- پیشنهاد میشود دولت در اولویتهای پژوهشی، انجام طرحهای تحقیقاتی کلان و ملی مرتبط با تولید غذای سالم کشاورزی و راهکارهای کاهش بقایای مواد شیمیایی، سموم و عناصر سمی به خصوص در منطقه جنوب کرمان که قطب کشاورزی است را مد نظر و مورد تاکید قرار دهد.
۷- با توجه به نقش مهم دانشگاهها و موسسات پژوهشی در تولید و انتقال علوم و فنون جدید، بر ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی به خصوص در زمینههای کشاورزی و منابع طبیعی با توجه به نیاز منطقه جنوب کرمان جهت انجام هر چه بیشتر تحقیقات کاربردی تاکید میشود.
۸- استفاده بهینه از منابع آبی و حفظ حق آبههای زیست محیطی برای تالابهای کشور از جمله جازموریان برای مدیریت خشکسالی و حفظ محیط زیست مورد تاکید قرار گرفت.
۹- تاسیس شرکتهای دانش بنیان به منظور رفع نیازهای اساسی جمهوری اسلامی ایران در زمینه کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی و تلاش در تجاری سازی محصولات آنها مورد توجه قرار گرفت.
۱۰- با توجه به نیاز تخصصی بخشهای اجرایی کشاورزی و منابع طبیعی، گشایش رشتههای تحصیلی بین رشتهای و بازنگری سر فصل دروس رشتههای دانشگاهی کشاورزی و منابع طبیعی مورد تاکید قرار گرفت.
لازم به ذکر است، اولین همایش کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی در دانشگاه جیرفت با حضور حدود ۳۰۰ نفر از پژوهشگران دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور برگزار گردید.
در این همایش علاوه بر دو سخنران کلیدی، ۱۰ مقاله بصورت شفاهی و بیش از ۳۲۰ مقاله بصورت پوستر ارائه شد.