به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت بر پایه این گزارش ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت برای تمام خودرو های سنگین ،ارزش معادل گواهی اسقاط را اعلام کرد.
پیش از این تنها خودرو های شخصی و وانت بار ها میتوانستند در این چرخه قرار گیرند، اما با اجرای این مصوبه از این پس تاکسی با ۲ گواهی اسقاط کمترین میزان و کامیون کشنده با ۱۴ گواهی اسقاط بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.
بر این اساس گواهی اسقاط هر تاکسی فرسوده معادل ۲ خودروی سواری ، هر خودرو ون نوع m۱معادل ۳ گواهی اسقاط ، هر مینی بوس یا ون m۲ معادل ۴ گواهی اسقاط ،اتوبوس معادل ۱۲ گواهی اسقاط ، وانت یک تن و پایینتر ۱ گواهی اسقاط ،وانت بالاتر از یک تن معادل ۲ گواهی اسقاط،کامیونت ۲ تا ۶ تن معادل ۳ گواهی اسقاط ، کامیون سبک ۶ تا ۱۰ تن معادل ۵ گواهی اسقاط،کامیون متوسط ۱۰ تا ۲۶ تن معادل ۱۰ گواهی اسقاط ،کامیون سنگین ۲۶ تن و بالاتر ۱۲ گواهی اسقاط و کامیون کشنده ۱۴ گواهی اسقاط معین شد.
خاطر نشان می شود، پیش از این اسقاط و استفاده از گواهی این خودرو ها تنها از منابع دولتی امکان پذیر بود و با این مصوبه، واردکنندگان خودرو می توانند ضمن اسقاط این خودرو ها از گواهی اسقاط آنها جهت واردات خودرو استفاده نمایند و بدون استفاده از منابع دولتی روند اسقاط خودرو های سنگین و نیمه سنگین اجرایی می گردد .
بدیهی است این طرح مشوق قابل توجهی برای دارندگان این نوع خودرو های فرسوده است، تا نسبت به اسقاط و از رده خارج کردن خودرو های فرسوده خود اقدام نمایند.