به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هدایتی فرمانده بسیج و امور ایثارگران سازمان فرهنگ و ارتباطات در نشست خبری کاروان بین المللی راهیان نور که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد گفت: استارت برگزاری راهیان نور بین المللی از دو ماه پیش زده شد و بعد از موافقت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات هماهنگی لازم را برای حضور اهالی قلم از کشورهای اروپایی انجام دادیم.
وی با بیان اینکه 8 نفر از کشورهای آلمان، سوئد، اسپانیا و ایتالیا به این دوره از کاروان بین المللی راهیان نور آمدند گفت: این افراد از بعدازظهر 19 تا 21 اسفند ماه به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس رفتند البته این افراد در صبح روز 19 اسفند نشست هم اندیشی با اندیشکده یقین و همچنین بعدازظهر همان روز دیداری نیز با ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات انجام دادند.
فرمانده بسیج و امور ایثارگران سازمان فرهنگ و ارتباطات با اشاره به دیدار روز گذشته این هشت نفر از جماران و برج میلاد گفت: این افراد امروز از موزه صلح نیز دیدن خواهند کرد.
هدایتی ادامه داد: هدف مان از برگزاری این راهیان نور زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و همچنین آشنایی سایر کشورها با بحث دفاع مقدس و ارزش های هشت ساله است.
وی تصریح کرد: در طول اردوی راهیان نور بین المللی از مناطق شلمچه، هویزه و ... نیز بازدید به عمل آمد و پائولو رادا در افتتاحیه راهیان نور که در اهوار برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.
فرمانده بسیج و امور ایثارگران سازمان فرهنگ و ارتباطات افزود: ما به دنبال یک حرکت ارزشی برای شهدا بودیم و نکته قابل توجه این اردو استقبال مردم از هشت نفری بود که از کشورهای اروپایی به مناطق عملیاتی آمده بودند.
در ادامه مراسم زهیدا ممبداندو خبرنگار روزنامه الموندو اسپانیا گفت: بار چهارم است که به ایران آمده ام و پیش از این نیز در سال های 2012 برای انتخابات ریاست جمهوری به کشورتان سفر کردم البته امسال با سفرهای گذشته ام متفاوت بود؛ چرا که از مناطق جنگی ایران بازدید کردم.
وی ادامه داد: در این سفر از نزدیک شاهد جنگ ایران بوده ام و به اهمیت دفاع این کشور پی بردم.
در ادامه نسرین صادق زاده ایرانی مقیم سوئد گفت: 27 سال است که به سوئد رفتم و پیش از این ایران زندگی می کردم.
وی ادامه داد: احساس می کردم جنگ ایران و عراق ضعیف تر از این باشد و احساس نمی کردم جنگ تا این حد وخامت داشته باشد.
در ادامه جیوانی سوربلو، سردبیر مجله بین المللی فانوسی بر روی دنیا گفت: بار اولم است که به ایران می آیم و مناطقی که از نظر تاریخی در ایران وجود دارد برای تمام منطقه دارای اهمیت است. در این سفر مکان هایی را دیدیم که در آنجا صدها هزار جوان ایرانی فداکاری کرده بودند.
وی ادامه داد: برای کسانی که از غرب می آیند دیدن این مناطق بسیار جالب است چرا که برای انسان غربی بسیار سخت است که باور کند فردی جان خود را برای کشورش فدا می کند.
سردبیر مجله بین المللی فانوسی بر روی دنیا با بیان اینکه صحنه های جنگ ایران شباهت زیادی با اتفاقات سوریه و عراق دارد گفت: آنچه امروز در این دو کشور اتفاق می افتد دقیقا 35 سال پیش در ایران به وقوع پیوسته است در واقع امروز صدها هزار جوان در عراق و سوریه در حال مبارزه با همان دشمنی هستند که تلاش می کرد در مسائل داخلی ایران دخالت کرده و جلوی مقاومت بایستد.
در ادامه مراسم الکیند کنت از کشور سوئد گفت: سال 2010 کتابی را درباره ایران نوشتم البته پیش از این نیز مقالات متعددی درباره این کشور نوشته بودم و بعد از اتمام مقاله ای با موضوع جنگ ایران و عراق به کشور ایران دعوت شدم.
وی ادامه داد: اشتباهاتی از سوی اروپا و آمریکا درباره جنگ ایران و عراق رخ داده است که باید بگویم این اشتباه بزرگ غرب به شمار می رود.
کنت اظهار داشت: در غرب واژه ای به نام شهدا نداریم در حالی که در جنگ جهانی دوم 30 هزار کشته دادیم و باید درباره افرادی که جان شان را برای کشورشان می دهند بیشتر فکر کنیم.
وی خاطر نشان کرد: از نظر سوئد دو کشور هستند که ما آنها را درک نمی کنیم یکی از آنها آمریکاست و دیگری کشورتان ایران در حقیقت ما متوجه این دو کشور نمی شویم.