آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۶۷۸۷
برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در راهیان نور دانشجویی-۱؛

دانشجویان معرفت فاطمی(س) را با بصیرت دانشجویی همراه کنند

یک راوی دوران دفاع مقدس گفت: چرا حضرت زهرا(س) از لباس عروسی خود در روز ازدواجشان می‌گذرند و آن را به مسکین هدیه می‌دهند و ما امروز لباس استفاده شده و از کار افتاده را به مسکین می‌دهیم. در معرفت فاطمی(س) انسان این‌گونه رفتار می‌کند، دانشجویان معرفت فاطمی(س) را با بصیرت دانشجویی همراه کنند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عباسی در جمع دانشجویان دانشگاه پیام نور در کرسی دانشجویی «دانشجو و حراست از اسلام» در مسیر اعزام دانشجویان به پادگان شهید محمودوند اهواز با اشاره به اهمیت کار دانشجویان در مراقبت و حفاظت از اسلام گفت: دانشجویان باید در مسیر رشد و حفظ انقلاب در خط مقدم این تلاش حضور اثرگذار داشته باشند.

 

وی در پاسخ به این سئوال دانشجویی که وظیفه دانشجویان امروز جهت حفظ انقلاب اسلامی و ادامه دادن راه شهدا چیست؟ گفت: شما باید در هر زمان نگاه به این نکته داشته باشید که به عنوان دانشجو در برابر رشد مباحث ضد فرهنگی در جامعه و دانشگاه خود باید چگونه رفتار کنید.

 

ابتدای انقلاب فضای دانشگاهی محل تبلیغ ادیان بود

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: در دوران دانشجویی ما در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی فضای دانشگاهی دچار تشنجات ناشی از ظهور و بروز ادیان جدید شده بود.

 

عباس افزود: من در آن دوران باخبر شدم که در یکی از دانشگاه‌های تهران تنها در یک کلاس حدود 16 دانشجو به آئین مسیحیت درآمدند و این خبر در هر حال برای ما بسیار سنگین آمد.

 

این مستند ساز دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در حالی که در این فکر بودم که در برابر هجمه آئین‌های مختلف در ابتدای انقلاب در دانشگاه‌ها باید چه کرد؟ متوجه تحرکانی در دانشگاه محل تحصیل خود و ظهور نگرانی های دانشجویی آن زمان در دانشگاه هنر تهران شدم.

 

وی ادامه داد: من دانشجوی رشته هنر دانشگاه هنر تهران بودم و متوجه شدم در کلاس درس هنر و تمدن اسلامی یکی از دانشجویان دختر دانشگاه بنا دارد کنفرانس خود را به دو دانشجوی دیگر که به تازگی به آئین زرتشت درآمدند اختصاص و هدیه دهد.

 

برخی دانشجویان به دنبال زرتشتی شدن بودند

 

عباسی خود را نسبت به این اتفاق در کلاسی که وی دانشجوی همان کلاس است مسئول و تصریح کرد: کنفرانس دختر دانشجوی کلاس ما در تبلیغ دین زرتشت با تکیه بر سه شعار اصلی این دین یعنی گفتار، رفتار و پندار نیک بود.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس خاطر نشان کرد: من به جهت ایستاگی در برابر این آیئن ناقص در برابر اسلام موضوع کنفرانس خود را تغییر و با پرداختن به اسماء احسن خداوند به دنبال ارائه مطالبی از قرآن و ایستادن در برابر این اندیشه بودم.

 

وی یادآور شد: در آن زمان در فضای دانشگاهی صحبت از این آئین بسیار بود و برخی با صراحت می گفتند خداوند به جز گفتار، کردار و پندار نیک از انسان هیچ چیز دیگر نمی‌خواهد و دین اسلام دین متحجرانه‌ای است که اعراب به این کشور آوردند.

 

کرسی‌های دانشجویی اهداف بزرگی را دنبال می‌کنند

 

عباسی در ادامه با بیان این که من اعتقاد دارم دانشگاه محیطی علمی و منطقی است، گفت: باید از خود پرسید در پشت برگزاری این کرسی‌های آزاد اندیشی و تاکید فراوان رهبر معظم انقلاب اسلامی بر انجام این کرسی‌ها چه هدف بزرگی نهاده شده است؟.

 

وی اسلام را دین منطق دانست و افزود: اسلام دین منطق و علم است و قرآن نیز کتابی علمی و منطقی در این دین می‌باشد؛ اما باید این هشدار را بدهم که هرگز نباید ختم به قرآن و یا شهدا شد. قرآن و شهدا نشان راه هستند که موجب می‌شوند ما راه را گم نکنیم، این‌ها وسیله هستند برای رسیدن ما به مقصود.

 

شهدا تابلوهای رسیدن به مقصود هستند نه خود مقصد

 

عباسی شهدا را در راه رسیدن به خدا تابلو دانست و بیان داشت: شهدا شما را از خطرات احتمالی و شرایطی که در میسر خدایی شدن بر سر راه تان قرار دارد آگاه می‌کنند تا به مقصود برسید؛ اما خود، مقصد نیستند.

 

وی افزود: ما نیامده‌ایم تا همت و حاج احمد متوسلیان بشویم، اگر خدا می‌خواست ما خود حاج همت باشیم 10 فرد مانند شهید همت خلق می‌کرد، یک اندیشمند هندی می‌گوید اگر قرار بود آن چه امروز بنا است اتفاق بیفتد روز قبل رخ دهد آمدن ما عبث می‌شد.

 

این مستند ساز دوران دفاع مقدس راه رسیدن به خدا را پله پله دانست و متذکر شد: حاج احمد متوسلیان رفت تا نفر بعدی حاج همت باشد، آن چنان که شهید همت نیز رفت تا نفرات بعد شهید عباس کریمی و شهید دستواره باشند. این را بدانید حاج احمد متوسلیان با خُلق خوی خود در مسیر رسیدن به هدف است نه خود هدف.

 

وی به موضوع تحقیق دانشجویی خود اشاره کرد و گفت: من موضوع تحقیق خود را جهت مقابله با افکار التقاطی، تبیین واژگان احسن خداوند انتخاب کرده و با توجه به زمان محدود در ابتدا آیه 12 سوره حجرات را که می‌فرماید «یا ایها الذین امنو اجتنبو کثیرا من الظن» انتخاب کردم.

 

بسیاری ظن و گمان، انسان را به گناه می‌کشاند

 

این راوی دوران دفاع مقدس ادامه داد: این آیه اشاره دارد به این موضوع که ای کسانی که ایمان آوردید از بسیاری ظن و گمان بپرهیزید.

 

عباسی گناه را بر اساس فرمایشات قرآن عامل پس از ظن دانست و متذکر شد: دنباله ظن از نگاه قرآن گناه است و موجب غیبت کردن برخی پشت سر برخی دیگر خواهد شد که بحث خوردن گوشت برادر مرده نیز در این آیه اشاره می‌شود.

 

وی به نگاه دین زرتشت بر اساس گفتار نیک اشاره داشت و گفت: در دین زرتشت، هزار سال قبل از اسلام آمده است، گفتار نیک در هر شرایطی جایز است و برای این مسئله شرایطی را مشخص نکرده است که این یک خلاء است.

 

در کار خیر بر اساس نگاه اسلام باید سبقت گرفت

 

عباسی افزود: اسلام می‌فرماید اگر برای رسیدن به هدفی ۱۰ راه وجود دارد تو بهترین راه را انتخاب کن، در آیه «فستبقو الخیرات» نمی‌گوید فقط کار خیر انجام بده بلکه اشاره دارد به این نکته که در انجام کار خیر از دیگران سبقت بگیرید.

 

این راوی دوران دفاع مقدس گفت: ما اسلام را کامل‌ترین، مترقی‌ترین و جامع‌ترین ادیان می‌دانیم و در حقیقت اعتقاد داریم ادیان دیگر آمدند و کمک کردند تا به مرور زمان اسلام ایجاد شود و بشریت نخستین به تدریج و پله پله آمد تا به بشر امروزی برسد؛ به همان ناب ترین دین که همان دین محمد رسول الله است.

 

وی به سرعت در انجام اعمال خیر بر اساس فرمان قرآن اشاره داشت و تصرح کرد: وقتی ما در پیاده رو راه می‌رویم کسانی را می‌بینیم که از کنار ما تندتر حرکت می‍‌‌کنند اسلام جای دیگری در قرآن به این سبقت اشاره دارد و می‌فرماید «فسارعو فی الخیرات».

 

عباسی ادامه داد:  به این معنا که سرعت بگیرید در کار خیر. نه تنها کار خیر انجام دهید؛ بلکه در انجامش مانند افرادی که از دیگران در راه رفتن سبقت می گیرند سبقت بگیرید، آن چنان که در نماز هر روز می‌گوییم «حی الی خیر العمل»، شتاب بگیرید به سوی بهترین اعمال. اسلام شتاب، سبقت و سرعت در اعمال خیر را خواستار است.

 

دانشجویان دوران دانشگاه خود را ختم به قرآن کنند

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس دانشجویان را در درک حقایق قرآن جهت مواجهه با شبهات دانشگاهی همراه با بصیرت موظف دانست و متذکر شد: ختم شدن به قرآن بدون دانستن حقیقت راه، موجب قرار گرفتن افراد در صف خوارج خواهد شد؛ اگر انسان تنها ختم به قرآن شود مانند خوارج و یاران بیرون شده از سپاه مولا علی(ع) روزی در برابر امام مسلمین شمشیر می‌کشد.

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: آن‌هایی که در جنگ صفین در برابر مولا علی (ع) ایستادند کسانی بودند که اکثرا قرآن را حفظ کرده و پیشانی و سر زانوانشان از شدت عبادت پینه بسته بود؛ اما هنگامی که عبادات ما ختم به خدا نشود لاجرم ختم به شیطان خواهد شد.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس در ادامه با بیان این نکته که پیامبر(ص) دو گوهر گران بها را در میان امت خود به یادگار گذاشت تا ما راه را گم نکنیم، افزود: اهل بیت رسول خدا و قرآن دو امانت هستند که شما با اطاعت از آن دو و هدایت و حمایت رهبری می‌توانید خود را از بیراهه رفتن در مسیر اسلام حفظ کنید.

 

مراقبت از گوهر گران‌بهای اسلام وظیفه دانشجویان است

 

وی ادامه داد: شهدا، قرآن، ائمه و اولیاء خداوند درخت اسلام را آبیاری می‌کنند؛ اما مراقبت از این گوهر گران‌بها در دست شما جوانان و دانشجویان بصیر است.

 

عباسی شهدا را تابلوی اسلام دانست و عبور در مسیر اسلام را منوط به هوشیاری هر فرد به نوبه خود عنوان کرد و گفت: ما باید در مسیر اسلام به شهدا و رفتار آن‌ها در شرایط مختلف زندگی توجه کرده و به هشدارهای این تابلوهای سعادت بخش نگاه و مسیر را طی نماییم.

 

این مستند ساز دوران دفاع مقدس با انتقاد از افرادی که تلاش دارند از مسئولیت‌ها فرار کنند، افزود: آن چنان که گفتیم بنا نیست همه شهید همت و یا شهید متوسلیان شوند، زیبایی اسلام به این است که تلاش دارد انسان‌ها را به آرامی و تدریجا با نور اسلام آشنا کند و شما باید امروز خودتان را به تصویر بکشید تا در مسیر اسلام تاثیر گذار باشید.

 

وی به ۶۰۰۰ آیه قرآن اشاره داشت و تصریح کرد: آیات قرآن نشانه راه هستند، ما می‌توانیم با تکیه بر این آیات راه خود را پیدا کنیم. به فرموده مرحوح آیت الله بهجت اگر انسان بخواهد که هدایت شود در و دیوار برای او مسیر هدایت می‌شوند اما مشکل از انسان و نخواستن‌های او است.

 

در صورت نداشتن بصیرت بر امام زمان خود شمشیر خواهید کشید

 

عباسی یک معنای دعا را خواستن دانست و گفت: اگر کسی نخواهد نمی‌شود زیرا دعا یک معناش خواستن است، باید اراده کنی تا در مسیر خواسته‌ات به آن دست پیدا کنی، به معنای دیگر تو تلاش کن در مسیر توکل به خدا اراده‌ات در طول اراده خداوند قرار بگیرد؛ اما اگر نخواهید مصداق این بیت شعر خواهید شد «کسی که روی به بهبود نداشت، دیدن روی نبی سود نداشت».

 

این مستند ساز دوران دفاع مقدس ادامه داد: به این معنا که کسی اگر خودش نخواهد حتی اگر نفس پیامبر(ص) رانیز درک کند به امام بعد از پیامبرش شمشیر خواهد کشید و در برابر سخنان امام حسین (ع) هلهله می‌کند.

 

وی در ادامه در پاسخ یکی از دانشجویان که چگونگی رسیدن به جایگاه شهدا را از وی پرسید، بیان داشت: شهید سید محمد رضا قربتیان تیتر وصیت نامه خود را آیه 92 سوره آل عمران عنوان داشت که بر اساس این آیه  هرگز انسان به مقام نیکوکاران نخواهد رسید مگر آن‌که از آن چه که دوست دارد در راه خدا انفاق کند.

 

عباسی ادامه داد: نه این‌که لباسی را که دیگر خسته شدیم و یا وسایلی که دیگر نیاز نداریم و بهتر از آن را می‌خواهیم بخریم را هدیه کنیم این کار خوب است؛ اما این رفتار هنر زرتشت است، اسلام سفارشش بر این است که از همان که دوستش دارید، همان ساعت گران‌بها همان لباس تازه‌ای که استفاده نکردید همان را به نیازمند در راه خدا انفاق کنید.

 

معرفت فاطمی(س) را با بصیرت دانشجویی همراه کنید

 

این راوی دوران دفاع مقدس بیان داشت: چرا حضرت زهرا(س) از لباس عروسی خود در روز ازدواجشان می‌گذرند و آن را به مسکین هدیه می‌دهند و ما امروز تنها لباس و وسایلی را انفاق می‌کنیم که یا استفاده شده و از کار افتاده هستند و یا دیگر دوستشان نداریم؟.

 

وی افزود: در معرفت فاطمی(س) انسان این‌گونه رفتار می‌کند و از بهترین‌ها برای خدا انفاق می‌کند پس می‌بینید چگونه اسلام دیگر ادیان را در نهایت خوبی خود ذوب می‌کند.

 

عباسی در ادامه از دانشجویان خواست تا در فضای اینترنت به دنبال پیدا کردن اسمای احسن و آیات احسن خداوند باشند و یاد آور شد: در فضای مجازی آیات احسن را پیدا و برای نزدیک شدن به این آیات تلاش کنید و ببینید از نگاه خداوند برای برتر شدن نیاز به چه تلاش‌هایی است.

 

این راوی دوران دفاع مقدس در ادامه به اتفاقات ابتدای انقلاب اشاره کرد و گفت: حضرت امام (ره) سال 1367 نامه‌ای به آیت الله منتظری نوشتند و در آن فرمودند دنیای اسلام پر است از خیانت علمای اسلام به دین اسلام بر این اساس اگر شما بخواهید در خط قرار بگیرید باید پس از خدا، ائمه اطهار، قرآن و شهدا، برای انتخاب مرجع با دقت به دنبال علم وی بروید.

 

عباسی دانشجو را نیازمند داشتن اصلاعات و بصیرت افزایی دانست و گفت: در زمانی دانشجویی ما اتفاقات به این شکل بود که در فضای دانشگاهی برای تغییر مذهب دانشجویان تلاش می‌شد؛ اما امروز با نبرد فرهنگی به اعتقادات حمله می‌شود و شما امروز باید در این موضوع مبارزه محسوس داشته باشید.

 

 وی یادآور شد: در دانشگاه چرا کنفرانس و تحقیقات وجود دارد؟چرا به شما دانشجو می‌گویند؟ زیرا باید بروید دنبال شنیده‌ها و مسئولیت درک حقایق را خود بر عهده بگیرید باید سررشته را بگیرید تا به پاسخ برسید. دانشجو باید به دنبال شکیات خود برود و حتی اگر 30نفر در برابر سوال وی پاسخی ندارند سراغ نفرات بعد رفته و در نهایت پاسخ خود را پیدا کند.

 

عباسی ادامه داد: من در دوران دانشجویی این نکته را درک کردم که باید پاسخ دانشجوی همکلاسی خود را با تکیه برقرآن و معانی آن بدهم تا جایی که توانستم آیات قرآن را در برابر شعارهای دین زرتشت قرار داده و برتری اسلام را اثبات کردم.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس متذکر شد: شما امروز باید نهایت تلاش خود را انجام دهید و در فضای نبرد فرهنگی با بینش عمیق و درک صحیح در برابر فضای ضد اسلامی ایجاد شده در دانشگاه‌ها با علم بجنگید و عالمانه در برابر این شرایط قد علم کنید.

 

لازم به ذکر است در ادامه دانشجویان به بیان نظرات خود پرداختند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار