به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از روزنامه «جروزالم پست» ، این روزنامه صهیونیستی امروز(سه شنبه) در گزارشی نوشت: وزرای خارجه آمریکا و ایران دیروز در حالی مذاکرات مهم و طولانی شان را بر سر فعالیتهای هسته ای تهران در لوزان سوئیس از سرگرفتند که حس محتاطانه ای از خوش بینی بر فضای مذاکرات حاکم بود.
«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از چند ساعت مذاکره گفت که نسبت به امکان دستیابی به توافق «بسیار خوش بین» است.
مذاکرات در حالی ادامه دارد که فقط پنج روز به تعیطلات نوروز در ایران و پانزده روز تا ضرب ا لاجل تعیین شده برای طرفهای مذاکره کننده برای اتفاق نظر درباره چارچوب یک توافق سیاسی باقی مانده است.
روزنامه نگاران ایرانی همراه با هیئت مذاکره کننده یک موفقیت زودهنگام را برای کشورشان قبل از فرارسیدن مراسم سال نو ایرانی پیش بینی می کنند.
اما شکافهای مهم- که ماهیتا فنی و عملا سیاسی است- هنوز پیش روی دو طرف اصلی مذاکره به نمایندگی «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران قرار دارد.
شایان ذکر است «ظریف» دیشب به منظور ملاقات با همتایانش در اتحادیه اروپا درباره روند مذاکرات عازم بروکسل شد. وی پس از خروج از محل مذاکره بدون هیچ توضیحی گفت که «بالاخره به جایی می رسیم.»
وی ممکن است به مجموعه ای از نکات مشکل ساز در روند دستیابی به یک توافق تاریخی اشاره داشته است که شامل محدود کردن موقت و تاحدی عقب گرد برنامه هسته ای این کشور و نظارت بر آن در ازای لغو تحریم ها است.
مقامات آمریکایی اذعان دارند که چارچوب زمانی یک توافقنامه از جمله مدت زمان برخی محدودیتها و سرعت روند لغو تحریم ها همچنان مانعی در مذاکرات است.
ایران هم از اتحادیه اروپا و هم شورای امنیت سازمان ملل می خواهد که به محض حصول توافق، تحریم های اعمال شده بر ضد آن بدون تاخیر لغو شود، درحالیکه آمریکا - تا اواخر این هفته- با لغو سریع تحریم های سازمان ملل بدون پیشرفت مشهود از جانب ایران بر مبنای پایبندی چند ساله به نظارت بین الملل شدید بر فعالیتهای هسته ای اش موافقت نکرده بود. چنین چیزی برای ایران قابل قبول نیست. تلاش واشنگتن برای دسترسی بازرسان به تاسیسات نظامی ایران نیز راه به جایی نبرده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل ایران را به توسعه برنامه هسته ای با ابعاد نظامی احتمالی متهم کرده است.
به گفته مقامات آمریکایی، مدت زمان قرارداد نیز هنوز نهایی نشده است. کری ادعاهای را که در رسانه ها و توسط برخی مقامات اسرائیلی مبنی بر تمایل آمریکا به انقضاء قرارداد پس از یک دهه مطرح شده بود، تکذیب کرد.
همچنین در روز دوشنبه روزنامه لس آنجلس تامیز گزار ش داد که دولت اوباما مراکز هستهای ایران را در سطح وسیعی در مراکز فوق سری در سراسر آمریکا شبیه سازی کرده است تا بتوان نحوه محدود کردن برنامه این کشور را از طریق مذاکرات به بهترین نحو بررسی کرد.
انتظار می رود کری همراه با «ارنست مونیز» وزیر انرژی و «وندی شرمن» مذاکره کننده ارشد آمریکا این هفته تا شروع نوروز در بیستم مارس در لوزان بمانند.
وزیرخارجه آمریکا همچنین قرار است برای ملاقات با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در بیست و دوم مارس به واشنگتن باز گردد.
به گفته اعضاء تیم کری، وی قرار است قبل از ضرب الاجل ۳۱ مارس برای دستیابی به یک چارچوب سیاسی برای توافقنامه همراه با همتایانش از انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و ایران به سوئیس باز گردد.