آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۷۴۸۹
بانک مرکزی:

فرم قرارداد قرض‌الحسنه شبکه بانکی کشور یکسان می‌شود

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامه‌ای موضوع «يکنواخت‌سازي فرم قرارداد قرض‌الحسنه» را به شبکه بانکی کشور اعلام کرد.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در اجراي تبصره ذيل ماده (23) قانون بهبود مستمر محيط کسب و کار مصوب 16/11/1390 مجلس شوراي اسلامي، موضوع يکنواخت‌سازي فرم قرارداد قرض‌الحسنه در يک‌هزار و يک‌صد و نود و چهارمين جلسه مورخ 21/11/1393 شوراي پول و اعتبار از زیر مجموعه يکنواخت‌سازي فرم عقود تسهيلات بانکي،  به تصويب رسید.


بر اساس این گزارش ،  مصوبه فوق از تاريخ 1/2/1394 لازم‌الاجرا بوده و از آن تاريخ، تمامي قرارداد‌هاي جديد مربوط به عقد مذکور بايد صرفاً بر اساس فرم‌هاي اين بخشنامه تنظيم و منعقد شود. بنابراین ضروري است تا زمان لازم‌الاجرا شدن اين مصوبه، تمام تمهيدات لازم از جمله چاپ و توزيع فرم يکنواخت قرارداد‌ قرض‌الحسنه با سربرگ آن بانک یا مؤسسه اعتباري فراهم شود.
 

لازم به ذکر است که تمام قراردادهاي منعقد شده تا قبل از تاريخ اجرای اين بخشنامه، تا پايان مدت اعتبار قراردادهاي موصوف، کماکان به قوت خود باقي خواهد ماند و تابع ضوابط و مقررات زمان انعقاد قرارداد مي‌باشد.
 

ضمناً در راستاي اجراي صحيح مصوبه مذکور، شبکه بانکی کشور بایستی اطلاع‌رساني کاملی براي آشنایی عموم در این خصوص انجام دهد.
 

هچنین لازم است قبل از انعقاد يا امضاي قرارداد ، تمهيداتي اتخاذ شود که مشتري، ضامن و وثيقه‌گذار از مفاد آن آگاهي کامل کسب کنند و نسخه‌اي از قرارداد مذکور به همراه مقررات و ضوابط مصرح در آن، در اختيار مشتري، ضامن و وثيقه‌گذار قرار گيرد.
 

در نهایت، پس از انعقاد و امضاي قرارداد، نسخه‌اي از آن را که داراي ارزش قانوني يکسان با ساير نسخ مي‌باشد، در اختيار طرفين قرارداد یعنی تسهيلات‌گيرنده، ضامن يا ضامنين و وثيقه‌گذار يا وثيقه‌گذاران قرار گيرد.
بديهي است هر نوع تغيير در ارکان و مفاد اين قرارداد‌ صرفاً توسط شوراي پول و اعتبار امکان‌پذير مي‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار