به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، انواع آجیل و مغزهای گیاهی مانند: بادام، گردو، فندق، پسته و.. منبع غنی پروتئینها، ویتامینها و دیگر مواد لازم برای بدن انسان مثل املاح معدنی هستند و با استفاده معقول از آنهانیازهای بدن برطرف شده و دچار کمبود نخواهیم شد.
اما از دیدگاه طب سنتی، بادام درختی از بهترین آجیلها است.
بادام دستگاه دفاعی بدن را تقویت میکند و علاوه بر آن، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد و از پوکی استخوان و بیماریهای دوران پیری پیشگیری میکند.
خواص بادام در طب سنتی
روغن بادام: برای بدست آوردن روغن بادام، مغز بادام را پس از تمیز کردن و خشک کردن خرد میکنند و بصورت خمیر در میآورند و سپس آنرا تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج میکنند. این روغن را فشار اول مینامند. تفاله بادام را که از فشار اول باقیمانده تحت اثر حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روغن فشار دوم را بدست میآورند. بدلیل اینکه روغن بادام گران است معمولا تقلب کرده و آنرا با روغنهای دیگر مانند روغن مغز هسته زردآلو و هلو مخلوط کرده و بام روغن بادام میفروشند.
اسانس بادام تلخ: این اسانس مایعی زلال و بیرنگ است که در اثر کهنه شدن برنگ زرد کمرنگ در میآید. بوی آن قوی، طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است. اسانس بادام تلخ بسهولت با اکسیژن هوا ترکیب و اکسید میشود. بنابراین باید همیشه محتوی آن کاملا پر و در بسته بوده و در جای تاریک و سرد نگاهدری شود.
شکوفه و گل بادام: گل و شکوفه درخت بادام دارای بوی مطبوعی و طعم تلخ میباشد.
پوست میوه بادام: بصورت جوشانده مصرف میشود. طرز تهیه آن به این صورت است که ۵۰ گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و مدت چند دقیقه آنرا میجوشانند سپس آنرا صاف کرده و مصرف میکنند.
برگ درخت بادام: برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام ۵۰ گرم برگ درخت را در یک لیتر آب میجوشانند و سپس صاف میکنند.
مغز بادام: معمولا بصورت خشک شده و خام و یا بوداده مصرف میشود.
شیر بادام: شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه میکنند. برای تهیه آن ۵۰ گرم مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که بصورت پودر در آید. سپس مقدر ۵۰ گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط میکنند مایعی مانند شی بدست میآید.
یک خمیر دندان طبیعی و پر خاصیت
پوست چوبی بادام درختی را بر روی توری و شعله قرار داده و ذغال نمایید سپس ذغالها را آسیاب نموده و الک کرده و به آن نمک اضافه نمایید. مسواک زدن با این ماده، دندانها سفید و براق شده و هیچگاه خراب نمیشود.
خواص داروئی:
بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران کمی گرم وتر است.
۱) بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است مخصوصا از روغن بادام میتوان رفع یبوست برای بچهها استفاده کرد.
۲) بادام سینه را نرم میکند.
۳) شیر بادام برای رفع سرفه، ناراحتی حنجره و تنگی نفغس مفید بوده و خلط آور است.
۴) بادام برای درمان زخم رودهها و مثانه و اسهال مفید است.
۵) بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است.
۶) بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد میکند.
۷) بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید برای درد کبد و سرفه مفید است.
۸) چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت میکند.
۹) چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است.
۱۰) شکوفه بادام را دم کنید و بعنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید.
۱۱) دم کرده پوست قهوهای رنگ مغز بادام بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است. (مقدر مصرف ۵ گرم در ۱۰۰ گرم آب)
۱۲) جوشانده برگ درخت بادام برای نارسائی کبد و کیسه صفرا مفید است.
۱۳) روغن بادام خواب آور است و بیخوابی را از بین میبرد.
۱۴) برای صاف کردن سینه و نرم شدن رودهها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با شکر و کتیرا مخلوط کرده و بخورید.
۱۵) روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچهها خواهد بود. ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان میکند.
۱۶) برای درمان نقرس و رفع خمیدگی پیران، مهرههای پشت را با روغن بادام چرب کنید.
۱۷) برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است.
۱۸) برگ خشک شده درخت بدام قابض بوده و اسهال را از بین میبرد.
۱۹) روغن بادام شیرین بدلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرمها و پمادها بکار میرود.
۲۰) برای رفع بیماریهای سینه، روغن بادام شیرین را با هموزن آن عسل و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید که بصورت خمیر یکنواختی داراید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کرده و یک قاشق چایخوری از انرا بفاصله هر سه ساعت بخورید.
۲۱) برای رفع خارش پوست بچه هائیکه که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین میدهد.
۲۲) مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان میکند.
۲۳) روغن بادام اگزما را رفع میکند.
خواص بادام تلخ
مغز بادام تلخ ازنظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است
۱-بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد میباشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است.
۲- خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ورم ریه مفید است.
۳-بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز میکند.
۴-برای رفع درد کلیهها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخورید.
۵- بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است.
۶-برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتیهای کلیه، بادام تلخ را با شیره انگور مخلوط کرده و بخورید.
۷-اگر عادت ماهیانه خانمها عقب میافتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مهبل است.
۸-برای ازبین بردن لکههای صورت، بادام تلخ را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید.
۹-ضماد بادام تلخ برای درمان زخمهای کهنه خارش و مخملک بکار میرود.
۱۰- ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع دردها مفید است.
۱۱-ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال، کلیه و دفع کرم روده بکار میرود.
۱۲-دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال، و دفع کرم روده بکار میرود.
۱۳-روغن بادام تلخ خاصیت مسهلی درد.
۱۴-روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است.
۱۵-برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بریزید.
۱۶-مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت، لکهها و چین و چروک را از بین میبرد.
۱۷-رغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین میبرد.
۱۸-آنهایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خمیری درست کنند و از آن بجای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودی بهبود مییابند.
۱۹-خمیر بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است.
۲۰-روغن بادام تلخ برای درمان سیاه سرفه مفید است.
پنیر را نباید با بادام(با اینکه گرمی است)مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می شود.
مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود.
مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی های دیگر باعث بروز عارضه ها و بیماری ها می شود، این امر عمر را کوتاه می کند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند؛ یعنی برابر 50 گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از 50 گرم گردو استفاده کنند.
و مواد سردی اصلا باهم مصرف نشوند مثلا گوشت سفید یا گوشت گوساله با لبنیات... چون بیماری های سخت و مختلفی ایجاد میتونه بشه در اثر مصرف مواد سردی باهم یا مصرف به میزان زیاد. و دوستان حتما به طبع موادغذایی که زیاد مصرف میکنن دقت کنن و از کتاب و یا چندین سایت خوب بررسی کنن تا متوجه طبع این مواد و راهکارهای کم هزینه و ساده ای که برای گرم کردن طبع مواد غذایی سرد هستش بشنوند.
لطفا این موارد رو هم علاوه بر بخش نظرات در خود سایت در ادامه مطالب مفید و خوبتون بنویسید. ممنون