کد خبر:۳۸۳۳۷۶

توصیه‌های خوردنی دین/ تغذیه مناسب از نگاه بزرگان مذهبی ما

شنیدن توصیه و نصیحت معمولا از جمله مواردی است که خوشایند نیست. اما گاهی از اوقات این توصیه‌‌ها و پیشنهاد‌ها از طرف کسانی است که از راه رفته می‌گویند. آن‌هایی که از انجام کاری به نتیجه‌ای درست رسیده‌اند و حالا از تجربه‌های خود در این مورد می‌گویند. آن‌هایی که به همه چیز با ترازوی دین نگاه می‌کنند، حتی غذا خوردن.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، تا حالا از خودتان پرسیده‌اید که چقدر به غذا خوردن اهمیت می‌دهید؟ از اینکه چه چیزی را در چه زمانی و به چه اندازه‌ای بخورید؟ چه غذایی دارای چه خواصی است؟ یا تا حالا به این موضوع فکر کرده‌ایم که در دین اسلام، که دین کاملی است، چه چیزهایی در مورد خوردنی‌ها وجود دارد؟ آیا تا حالا اسم کتاب‌هایی چون طب الأئمه (ع)، طب الصادق (ع)، طب الرضا (ع) و... را دیده‌ایم؟ در این یادداشت به صورت کاملا تیتروار برخی از توصیه‌های غذایی برخی از بزرگان دین را مرور می‌کنیم؛ آن‌هایی که با رعایت برخی اصول به نتایج قابل قبولی دست یافتند و اینجا از اصولشان می‌خوانیم.

 

حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره)

 

۱- امروزه مردم غذای لذیذ می‌خواهند نه غذای مفید، اصولاً غذاهای سرخ کرده ضرر دارند ولی چون به ذائقه انسان خوش می‌آیند لذا همه خواهان آن هستند و توجه به ضرر آن ندارند.

 

۲-طبیبی به شهری وارد شد و دید هیچ کس برای طبابت نزد او نمی‌آید. تفحص کرد و دید یکی از اهالی آن شهر به دیگری می‌گوید: جدم سیر نشده دست از غذا بر می‌داشت و دیگری به اولی می‌گفت: پدرم گرسنه نشده غذا نمی‌خورد. طبیب از اینجا علت تندرستی آن‌ها را فهمید.

 

۳- خوردن غذای شبهه‌ناک و نیز خوردن غذای کسی که از حرام پرهیز ندارد، هرچند جایز است ولی انسان را مریض و از عبادات محروم می‌کند و یا سلب توفیق می‌شود.

 

۴- امتحان شده و مجرب است در وقت افطار نان و چای برای روزه دار از طیّباتی که دیگران می‌خورند بیشتر لذت دارد.

 

حاج اسماعیل دولابی

هرگاه با یاد خدا سر سفره نشستید، غذای شما نور می‌شود، نور که سنگینی ندارد.

 

آیت الله سیبویه

 

مردم این چند کار را انجام دهند هم از برکات مادی و معنوی آن استفاده خواهند کرد:

 

۱- قبل و بعد از غذا دست‌های خود را بشویند.

۲- اول غذا بسم الله الرحمن الرحیم بگویند.

۳- قبل و بعد از غذا نمک بخورند.

۴- غذا را با دست میل کنند.

۵- به خوردن میوه اهمیت دهند.

آیت الله شیخ تقی انصاری همدانی

 

اگر مردم اسرار این چند چیز را می‌دانستند، بساط اطبای جدید و داروهای شیمیایی از بلاد مسلمین رخت بر می‌بست، کما اینکه سابقاً هم چنین بوده است.

۱- حجامت

۲- سرکه و سکنجبین

۳- نمک

۴- خرما

علامه حسن‌زاده آملی

 

دانستن عقیده بوعلی (خوابیدن با شکم پر باعث ضعف بصر است)، باعث شد تا در شب حتی الإمکان امساک کنم. از قضا شبی که تا پاسی هم از شب گذشته بود مقداری غذا خوردم اما از بیم ضعف بینایی تا ۱۲شب خود را وادار کردم که نخوابم و برای هضم غذا صبر کردم و قدم زدم. بعد رویایی شیرین به من دست داد که به حضور حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) مشرّف شدم، امام به من فرمودند: «که ما ضامن چشم توایم». برایم یقین حاصل شد که به ضامن معتبری تا آخرعمر بینا خواهم بود.

 

آیت الله محمدتقی بهلول

ایشان راز سلامتی خویش را در سه چیز می‌دانستند:

۱- تغذیه خود که‌‌ همان ماست بود

۲- پیاده روی

۳- روزه گرفتن

........................................

منابع:

۱- درمحضر بهجت دفتر اول و دوم

۲- طوبای محبت (دولابی)

۳- توصیه‌های پزشکی عارفان

 منبع: هفته نامه شهروند هرمزگان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار