کد خبر:۳۶۹۰۳۶
در کارگاه طب سنتی مطرح شد؛

نحوه تشخیص افراد سرد و گرم مزاج/ ۲ نوع چاقی در افراد جامعه وجود دارد

کارشناس طب سنتی به بیان خصوصیات افراد سرد و گرم مزاج پرداخت و گفت: افراد با مزاج سرد بیشتر میل به شیرینی دارند و از ترشیجات گریزان‌اند، توصیه می‌شود که این افراد لبنیات کمتر مصرف کند.

به گزارش "خبرنگار خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سید جواد رضوی امروز در کارگاه طب سنتی در دانشگاه فردوسی مشهد در جمع دانشجویان  این دانشگاه در خصوص اینکه چگونه تشخیص دهیم که چه کسانی دارای مزاج سرد می‌باشند، گفت: این افراد بسیار صبور، خون‌سرد، کم حرف و ترسو هستند، ضعف و سستی در افعال آنان وجود دارد، بسیار آرام وشمرده شمرده صحبت می‌کنند، زیاد می‌خوابند، رنگ پوست‌شان سفید و شبیه به رنگ مهتابی ‌است.

 

وی یکی از دلایل سکته در افراد با مزاج سرد را خوردن چند نوع غذای سرد در یک وعده غذایی دانست و افزود: بهتر است که این افراد از غذاهای سرد به خصوص ماهی در شب پرهیز کنند و یا حداقل کمتر مصرف کنند، افراد با مزاج سرد بیشتر در هنگام شب دچار سکته می‌شوند.

 

این پزشک طب سنتی با تاکید براینکه همه افراد به ویژه افراد بلغمی باید توجه داشته باشند که در وسط غذا و حداقل نیم ساعت بعد از صرف غذا از خوردن مایعات به خصوص دوغ پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: افراد با مزاج سرد باید از خشکبار، میوه، سویا، مرکبات و زردآلوی خشک بیشتر مصرف کنند.

 

رضوی تصریح کرد: افراد با مزاج سرد بیشتر میل به شیرینی دارند و از ترشیجات گریزان‌اند، توصیه می‌شود که این افراد لبنیات کمتر مصرف کند.  

 

وی خصوصیات رفتاری کسانی که دارای مزاج گرم و خشک هستند را بیان کرد و گفت: افراد با مزاج گرم و خشک زود عصبانی و خیلی زود آرام می‌شوند، خواب‌ بسیار کوتاه و کم دارند، کارهای خود را سریع انجام می‌دهند، تحرک بدنی زیادی دارند، در رفتارشان شتاب زدگی و عجله است، رنگ پوست آنان سرخ می‌باشد، پر حرف هستند و تند صحبت می‌کنند، حافظ  و یادگیری آنان بیشتر است و شجاع هستند.

 

این کارشناس طب سنتی افزود: افراد با مزاج گرم و خشک لاغر هستند و استعداد چاقی کمتری دارند مگر اینکه زیاد در تغذیه مراعات نکنند.

 

رضوی با بیان این مطلب که خوابیدن زیاد افراد با مزاج سرد و یا کم خوابی افراد گرم و خشک عامل و دلیل بر بیماری آنان نیست، تاکید کرد: اگر فرد بعد از خواب احساس خوبی داشته باشد نشانه سلامتی آن شخص است و اگر برعکس احساس خستگی و کوفتگی کنند، بیمار است.

 

وی با بیان این مطلب که افراد چاق اکثرا دارای مزاج سرد، پوستی نرم و مرطوب می‌باشند، تصریح کرد: خانم‌ها دارای مزاج سردتر می‌باشند و به همین دلیل استعداد چاقی در آنها بیشتر است و مردان دارای مزاج خشک و گرم می‌باشند.

 

این کارشناس طب سنتی رضوی با بیان اینکه که دو نوع چاقی وجود دارد، بیان داشت: در یک نوع چاقی، بدن  انباشته از چربی است و نوع دیگر آن بدن افراد عضله است که بیشتر ورزشکاران داری این نوع چاقی می‌باشند.

 

رضوی با بیان این مطلب که سن که افزایش پیدا می‌کند از گرمای بدن کاسته می‌شود و مزاج رو به سردی می‌رود، خاطرنشان کرد: جوانانی که مزاج گرم دارند در سنین بالا به دلیل اینکه مزاج آنان به سردی می‌رود کمتر دچار عصبانیت می‌شوند و همچنین بیماری‌های بلغمی و سودای بیشتر در این افراد دیده می‌شود.

 

وی جنون، سرطان و وسواسی را از جمله بیماری‌های سودای دانست و گفت: مزاج انسان از 60 سالگی بلغمی(سرد و تر) می‌شود: در شمال به دلیل سرد و تری دریا بیماری‌های بلغمی بیشتر است و چون سیر خواص گرمی دارد مردم از آن در غذاهایشان بیشتر استفاده می‌کنند.

 

این کارشناس طب سنتی رضوی تصریح کرد: بدن انسان برای رشد نیاز به حرارت و رطوبت دارد که رطوبت در درجه اول قرار دارد، به همین دلیل است که توصیه می‌شود به کودکان بیشتر غذاهایی مانند انواع سوپ‌ها و آش‌ها داده شود.

 

رضوی در خصوص زردی نوزادان گفت: نوزادان بیماری زردی را از مادر خود می‌گیرند، به دلیل اینکه گرمی در مادر بیشتر است و کودک را دچار این بیماری می‌کند که بهترین راه درمان، کم کردن صفرای مادر با تجویز غذا وداروی مناسب است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار