به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» توافق شب گذشته ایران و ۱ + ۵ در لوزان بازتاب مختلفی بین مقامات اروپایی داشت که غالبا نشان از رضایتمندی آنان دارد.
استقبال فیلیپ هاموند از توافق ایران و ۱+۵ بر سر عناصر کلیدی
وزیر خارجه انگلیس از توافق ایران و ۱+۵ بر سر عناصر کلیدی موافقت نامه هسته ای نهایی استقبال کرد.
وی گفت: بر اساس این موافقت نامه ایران از کاهش چشمگیر تحریم های اقتصادی و مالی، شامل پایان همه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل، برخوردار خواهد شد.
هاموند افزود: دیپلمات ها و کارشناسان فنی از همه طرف ها در هفته های آینده سخت کار خواهند کرد تا جزئیات را تا پایان ژوئن نهایی کنند.
لاوروف: توافق ایران و ۱+۵ دلگرم کننده است
وزیر خارجه روسیه گفت: توافقی که بین ایران و قدرت های جهان در لوزان سوئیس حاصل شده دلگرم کننده است.
سرگئی لاوروف ادامه داد:« مطمئن هستم که در دوره زمانی باقی مانده تا روز ۳۰ ژوئن هم معاونان وزرای امور خارجه و هم خود وزرای امور خارجه گروه پنج به علاوه یک و ایران امکان برگزاری نشست هایی را خواهند داشت که به آنها اجازه می دهد برای نهایی کردن این توافق همکاری کنند. احتمال دست یابی به توافق نامه جامع هسته ای بسیار بالاست.»
وزیر خارجه روسیه: «فرصتی بسیار خوب» به وجود آمده است که ایران و قدرت های جهان بر اساس آن می توانند درباره برنامه هسته ای تهران تا پایان ماه ژوئن به توافقی جامع دست پیدا کنند.
او گفت: طرف ها در حال حاضر باید به هماهنگی بر سر توافق نامه نهایی تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵ بپردازند.
فابیوس: در بیانیه لوزان جهش مثبت وجود دارد
وزیر خارجه فرانسه گفت: دو مجموعه تحریم مختلف وجود دارد از یک سو تحریمهای سازمان ملل و از سوی دیگر تحریمهای اقتصادی آمریکاییها و اروپاییها که این موارد بسیار پیچیده است.
لوران فابیوس در گفتگو با خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار اظهار داشت اکنون به نوعی جهش مثبت وجود دارد. اما هنوز کارهایی وجود دارد که باید انجام شود.
وی گفت: بدون تردید پیشرفت های مثبتی شکل گرفته است. من از واژه توافق مرحله ای استفاده کرده ام زیرا توافق نهایی باید قبل از پایان ماه ژوئن حاصل شود که باید در شورای امنیت سازمان ملل ثبت شود.
فابیوس گفت: ایران باید بتواند انرژی هسته ای صلح آمیز داشته باشد اما بمب هسته ای نه. بدون تردید پیشرفت های مثبتی شکل گرفته است.
وی گفت: امروز ایران کمی بیش از نه هزار سانتریفوژ دارد اما پیش بینی شده است که این کشور می تواند پنج هزار و شصت سانتریفوژ فعال داشته باشد.
وزیر خارجه فرانسه درباره لغو تحریم ها علیه ایران نیز گفت: دو مجموعه تحریم مختلف وجود دارد: از یک سو تحریم های سازمان ملل و از سوی دیگر تحریم های اقتصادی آمریکایی ها و اروپایی ها. این مورد- که یکی از موارد بسیار پیچیده است- هنوز به طور کامل حل نشده است.
مرکل: توافق لوزان می تواند از تبدیل شدن ایران به یک تهدید هسته ای جلوگیری کند
صدر اعظم آلمان مشخص شدن چارچوب موافقت نامه هسته ای با ایران را «گامی مهم» دانست.
آنگلا مرکل پس از توافق اولیه ایران و ۱+۵ در شهر لوزان سوییس ادعا کرد: «ما بیش از هر زمان دیگری به موافقتنامه ای نزدیک شده ایم که می تواند از تبدیل شدن ایران به یک تهدید هسته ای جلوگیری کند.»
ریچارد هاس: توافق قابل ملاحظهای حاصل شد
رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی درباره توافق هسته ای ایران گفت: با وجود اینکه قبلا تردید زیادی داشتم که توافقی خوب و قابل ملاحظه حاصل شود، اما باید بگویم توافقی که حاصل شد اساسی تر و پرمایه تر از چیزی بود که فکر می کردم. این توافق جامع تر از چیزی بود که فکر می کردم. ما هنوز نود روز دیگر داریم تا این توافق به سند نهایی تبدیل شود. باید بگویم افراد شکاکی مثل من باید متعجب و خوشحال باشند که چنین توافقی حاصل شده است.
هاس افزود: البته این فعلا بیانیه ای اولیه بود و ما باید منتظر سند نهایی باشیم زیرا احتمال دارد در برخی مسائل تغییرات و عقب نشینی هایی صورت گیرد. به علاوه هنوز سوالاتی درباره جدول زمانی لغو تحریمها وجود دارد. همچنین ابهاماتی درباره این مسئله وجود دارد که پس از پایان اعتبار این قرارداد چه خواهد شد.
مجری گفت آیا اوباما می تواند این چارچوب توافق را به قبول آن عده از اعضای کنگره که منتقد مذاکرات هسته ای با ایران بودند، برساند؟
ریچارد هاس گفت من فکر نمی کنم نیاز باشد اوباما این توافق را به قبول آنها برساند بلکه چیزی که اوباما نیاز است به قبول کنگره برساند، توافق نهایی است که در پایان ژوئن حاصل می شود.
مجری گفت موضع نتانیاهو در این خصوص چگونه است؟
ریچارد هاس گفت نتانیاهو درباره هر توافقی که اساسا توانمندی هسته ای ایران را محو و نابود نکند، اما لزوما نمی تواند جلوی آن را بگیرد.
استقبال پکن از توافق لوزان
وزیر خارجه چین گفت: پکن از دست یابی به توافق بر سر برنامه هسته ای ایران در مذاکرات لوزان استقبال می کند.
وانگ یی اعلام کرد:« ما از دست یابی به توافق در مذاکرات درباره موضوع ایران استقبال می کنیم. این خبر خوبی برای جهان مدرن محسوب می شود. شش کشور جهان و ایران برای رسیدن به این هدف تلاش های فراوانی انجام دادند و چارچوب دست یابی به توافق نامه جامع هسته ای را تعیین کردند.»
وزیر امور خارجه چین گفت:« ما از همه طرف ها می خواهیم توافق های فعلی را حفظ و شرایطی مطلوب ایجاد کنند و موانع احتمالی بر سر راه نهایی شدن این روند مهم را بردارند.»
هانس بلیکس: توافق هسته ای موفقیتی برای هر دو طرف بود.
مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره توافق هسته ای ایران گفت: این توافق موفقیتی هم برای ۱ +۵ و هم آمریکا و هم برای ایران بود.
وی ادامه داد: من امیدوارم این توافق اساس دستاوردهای جدید شود. امید است این توافق به خلع سلاح هسته ای جهان به ویژه خلع سلاح هسته ای کشورهای ۱ +۵ کمک کند که بین پانزده تا بیست هزار سلاح هسته ای دارند.
مارتن شولتز: بیانیه لوزان تاریخی بود
رئیس پارلمان اروپا با استقبال از بیانیه لوزان، آن را تاریخی خواند.
شولتزافزود: چارچوب توافقی که در لوزان حاصل شد سهم بزرگی در پیشبرد امنیت جهانی و تقویت اعتماد میان محافل بین المللی خواهد داشت.
وی گفت: این توافق نشان از برتری گفتگو و همکاری در برابر سیاست رویارویی است ، راهکار سیاسی و تلاش برای روابط درست و مفید، همواره در راس فعالیت های اروپا جای دارد و بار دیگر ثمره این سیاست آشکار شده است.»
اتریش: توافق لوزان موفقیت مهم در دیپلماسی بین المللی
رییس جمهور و وزیر خارجه اتریش از توافق هسته ای ایران و ۱+۵ استقبال کردند و آن را نخستین موفقیت مهم در دیپلماسی بین المللی دانستند.
فقط این توافق ایران رو بسوی جنگ سخت و گرم خواهد کشوند... زیاد خوشبین نیستم.
سلام. تاریخ تکرار می شود. زمانی مردمانی بودند برای اینکه در مقابل شمشیر قرار نگیرند عزیز زهرا را در کربلا تنها گذاشتند واز ترس در خانه های خود ماندند. روز دیگری مردم امام خود را چون خسته شده بودند مجبور به صلحی که امام از آخر آن خبر داشت مجبور کردند. روز دیگری در چند قدمی پیروزی بودند فریب دشمن را خوردند به حرف امام خود گوش نکردند و امام خود را مجبور به قبول حکمیت کرده و او را از خلافت خلع کردندو... اینها همه برای شکم زندگی میکنند البته حق دارند چون ما باور نداریم خدا قادر مطلق است بلکه این آمریکا است که ابر قدرت است و خونشان را در شیشه کرده است.
n.k313m.d