به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ شبکه خبری ای.بی.سی استرالیا روز شنبه اعلام کرد وزیر خارجه این کشور در سفر هفته جاری خود به ایران قصد دارد با مقامات کشورمان رایزنی کند تا زمینه بازگشت صدها مهاجر غیرقانونی را به ایران فراهم کند.
انسان های سودجو طی سال های گذشته با سیاه نمایی های غرب، جوانان ایرانی را اغفال کرده و با بهشت نمایی کشورهایی مانند استرالیا آنان را در دام انداخته و تلاش کردند آنها را به صورت غیرقانونی به این کشورها منتقل کنند که براساس قانون های سختگیرانه با مشکلات زیادی روبرو شده اند.
شبکه خبری استرالیا، ادعا کرد ایران برای بازگشت اجباری شهروندان خود که پرونده پناهجویی آنها مورد موافقت قرار نگرفته تاکنون همکاری نکرده است.
حسن قشقاویی، معاون کنسولی مجلس و امور ایرانیان وزیر امور خارجه نیز اخیرا در خصوص پیامدهای سفر پناهجویان ایرانی به استرالیا هشدار داده بود و تاکید داشت ایران پیگیر مساله ایرانیان پناهجو بوده، اما کانبرا تاکید دارد مهاجران ایرانی به استرالیا سفر نکنند.
وی تاکید دارد ایران به مقامات استرالیا اعلام کرده است سیاست دولت محافظه کار این کشور مانند سیاست دولت کانادا درقبال پناهجویان و مهاجران سختگیرانه است و اینگونه مهاجرت ها ناشی از تبلیغات ایران هراسانه غرب است که از ایران سیاه نمایی و از خارج بهشت نمایی می کنند.
قشقاوی گفته است مذاکرات کنسولی ایران با دولت استرالیا در این باره ادامه دارد و ممکن است وی سفری به این کشور انجام دهد یا همتای استرالیایی اش به زودی به تهران بیاید. تونی ابوت نخست وزیر استرالیا روز شنبه اعلام کرد که این کشور تلاش می کند پناهجویان غیرقانونی ایرانی را به کشورشان بازگرداند. تارنمای روزنامه هرالد استرالیا نیز اعلام کرد بیشاپ در تهران با مقامات ایران برای پایان دادن به پذیرش پناهجویان غیرقانونی مذاکره می کند.
نخست وزیر استرالیا گفت که افرادی به طور غیرقانونی برای مهاجرات با قایق وارد استرالیا می شوند که تقاضای بسیاری از آن ها رد می شود، مهم این است این افراد به خانه بازگردند.
وی گفت این موضوعی است که استرالیا با مقام های دولت ایران در باره آن مذاکره می کند، چون این مهاجران غیرقانونی به ایران تعلق دارند. براساس آمار شبکه خبری ای.بی.سی استرالیا، بیش از سه هزار ایرانی در استرالیا منتظر رسیدگی به پرونده مهاجرتی خود هستند و بیش از یک پنجم کسانی که در بازداشتگاه های مهاجران غیرقانونی این کشور به سر می برند، ایرانی هستند.
پائول فلتچر، نماینده پارلمان استرالیا، گفت پرونده بسیاری از افرادی که در بازداشت به سر می برند برای کسب شرایط مهاجرتی مورد موافقت قرار نگرفته است.
وی گفت که هدف نهایی ما بازگشت دادن این افراد به زادگاه اصلی اشان است که تعداد زیادی از این افراد نیز ایرانی هستند.
این در حالی است که حزب سبز استرالیا مخالف بازگشت این مهاجران به کشورشان است. جولی بیشاپ، وزیر خارجه استرالیا یک روز پس از اعلام بیانیه لوزان ضمن استقبال از چارچوب توافق هسته ای ایران و گره ۱+۵ در لوزان سوئیس، گفت که به زودی برای رایزنی با مقامات ایران راهی تهران می شود. وی قرار است چهارشنبه هفته جاری (۲۶ فروردین) در سفر منطقه ای به تهران سفر کند.
عبدالحسین وهاجی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا گفت که یک هفته پیش از سفر جولی بیشاپ به ایران، یک هیات کنسولی از استرالیا برای بررسی و انجام کارهای کنسولی وارد تهران می شود.
این کارهای کنسولی شامل امور مهاجران غیرقانونی ایرانی به استرالیا نیز می شود. وی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح مسائل مهاجران غیرقانونی ایرانی در گفت وگوی ظریف و بیشاپ، گفت که یکی از محورهای مذاکرات دو جانبه وضعیت مهاجران و پناهندگان ایرانی است.