کد خبر:۴۰۲۵۱۶
دیناروند:

۸ درصد فرآورده های پرمصرف، بیش از حد آلاینده دارد

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه آمار نهایی ارزیابی هفت محصول پرمصرف به لحاظ آلایندگی هفته آینده منتشر خواهد شد، گفت: تاکنون آماری که از این ارزیابی ها وجود دارد نشان می دهد که حدود هشت درصد فرآورده های آنالیزشده آلاینده بیشتر از حد مجاز دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری امروز وزارت بهداشت که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، با اشاره به اینکه ما امسال بر روی دو محور مهم  تمرکز خواهیم داشت، گفت: یکی از اصلی ترین محورهای که در سال ۹۴ تمرکز سازمان غذا و دارو بر روی آن است سلامت محوری است به ویژه در مکان های که تولیدکنندگان و وارد کنندگان می بایست مجوز واردات را دریافت کنند و صدور این مجوزها در سال ۹۴ با یک سری معیارهای سلامتی انجام خواهد شد.

 

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: کاهش میزان نمک، شکر، چربی و تلاش برای حذف اسیدچرب ترانس کاری است که به طور جد در سال ۹۴ آن را پیگیری می کنیم و همچنین رابطه  برچسب فرآورده های غذایی که برعهده ما قرار داده شده و ما امسال از این اختیار استفاده خواهیم کرد و علامت راهنمایی تغذیه را اجرایی می کنیم.

 

وی افزود: در حوزه سلامت محوری کار دیگری که انجام خواهد شد همین نشان سلامت تغذیه است که کمک می کند انتخاب مردم هدایت شود.

 

دیناروند در ادامه بیان داشت: محور دوم کارهای ما ایمنی و سلامت است که همان کارهای اصلی است و وظیفه ماست مانند اینکه سموم نباید بیش از حد مجاز باشد و یا فلزات سنگین و آلاینده ها نیز بیشتر از حد مجاز نباشد.

 

وی ادامه داد: ما در کنترل آلاینده ها دچار ضعف بودیم که به دلیل کمبود امکانات بود و امسال در این زمینه بیشتر کار خواهیم کرد.

 

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: حد مجاز آلاینده ها باید کمتر از استاندارد خودمان باشد و در زمینه برنج وارداتی در سال ۹۳ ما توانستیم ۲۰ درصد در خصوص کاهش آلاینده ها موفقتر عمل کنیم و امسال نیز بر روی برنج داخلی متمرکز هستیم.

 

وی در ادامه در خصوص ارزیابی آلاینده های محصولات پرمصرف گفت: این ارزیابی تکمیل شده و تا هفته آینده نتایج نهایی آن منتشر خواهد شد اما تاکنون می توان عدد ۸ درصد را برای فرآورده های که آلاینده های بیشتر از حد مجاز دارند را اعلام کرد.

 

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در خصوص محصولات کشاورزی ارگانیک زمانی که آنها تبدیل به بسته غذایی می شود در حیطه نظارت ما قرار دارد که در این زمینه اقداماتی انجام شده است.

 

دیناروند در ادامه در خصوص خمیرمرغ و بحث های که در سال ۹۳ بر روی استفاده آن در محصولات فرآورده های می شد، گفت: ما سلامت آن را تأیید نکردیم و به آن مجوز ندادیم اما بحث های که با وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه داشتیم متاسفانه به جمع بندی نهایی رسید اما در حال حاضر خمیرمرغ استفاده نمی شود و این فشار از سوی تولیدکنندگان آن وجود دارد که مطرح می کند این موضوع در سراسر دنیا وجود دارد و ما در حال متضرر شدن هستیم.

 

وی افزود: اینکه در حال حاضر اصلاً خمیرمرغ استفاده نشود، نیست چرا که به هر حال همیشه تخلفاتی صورت می گیرد اما ما مجوز استفاده از خمیرمرغ را صادر نکردیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار