به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛و به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اوباما در پیامی به کنگره آمریکا تاکید کرد قوانین اقتصاد جهانی باید توسط آمریکا نوشته شود نه چین.
رئیس جمهور آمریکا در پیام خود به کنگره تصریح کرد با توجه به این که نود و پنج درصد از مصرف کنندگان بالقوه کالاهای آمریکایی خارج از آمریکا زندگی می کنند،لازم است به گونه ای عمل کنیم که آمریکا قوانین و مقررات اقتصاد جهان را تنظیم کند نه چین.
رئیس جمهور آمریکا خاطر نشان کرد صادرات این کشور در حال حاضر تضمین کننده بیش از یازده میلیون شغل است و میزان حقوقی که شرکت های صادرکننده آمریکایی به نیروهای خود پرداخت می کنند بالاتر از حقوقی است که دیگر شرکتها به کارمندان خود می دهند.کنگره آمریکا در حال حاضر لایحه ای را بررسی می کند که طبق آن اختیارات بیشتری به رئیس جمهور برای انعقاد توافق نامه های تجارت آزاد با اتحادیه اروپا و یازده کشور حوزه آسیا و اقیانوس آرام اعطا خواهد شد.
بر اسس این گزارش اگر این لایحه در نهایت به تصویب کنگره آمریکا برسد، رئیس جمهور آمریکا احتمالا توافق نامه تجارت آزاد با اروپا امضا خواهد کرد و از کنگره نیز خواهد خواست بدون ایجاد تغییرات آن را تصویب کند. کاخ سفید امیدوار است بتواند با استفاده از اختیارات جدیدی که به رئیس جمهور داده خواهد شد، موانع تجاری میان آمریکا و کشورهای حوزه اقیانوس آرام را که چهل درصد از اقتصاد جهان و یک سوم از تجارت بین المللی را به خود اختصاص می دهند، بردارد.
دولت آمریکا از چند ماه پیش برای انعقاد توافق نامه های تجارت آزاد با کشورهای بزرگ آسیا و اقیانوس آرام و همچنین اتحادیه اروپا مذاکره می کند. باراک اوباما بر این عقیده است که انعقاد این توافق نامه ها به آمریکا این امکان را خواهد داد تا قوانین و مقرارت جدیدی در زمینه تجارت بین المللی وضع کند، از تکرار اشتباهاتی که آمریکا در گذشته در این زمینه مرتکب شده جلوگیری کند، از فرصت های جدیدی سرمایه گذاری و تجارت استفاده کند و ارزشهای مدنظر خود را در حوزه تجارت بین المللی حفظ نماید.
با این وجود چین از توانایی لازم برای جلوگیری از انعقاد این توافق نامه ها برخوردار است. پکن که یکی از اصلی ترین طلبکاران آمریکا محسوب می شود، از تلاشهای دولت آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوس آرام خشمگین شده و سیاست مداخله جویی آمریکا را در امور داخلی دیگر کشورها و دیدگاه مقامات واشنگتن را برای ایجاد یک جهان تک قطبی محکوم می کند. همه این شرایط مقامات پکن را بر آن داشته است تا پیوسته بودجه دفاعی کشورشان را به منظور کاهش فاصله کنونی میان چین و آمریکا به لحاظ قدرت نظامی افزایش دهد.