به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ روزنامه نیویورک تایمز نوشت: عربستان سعودی برای جنگ افروزی در یمن از جنگنده های اف 15 که ازشرکت بوئینگ خریده است، استفاده می کند.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی مینویسد: خلبانان امارات عربی متحده هم با استفاده از جنگنده های اف 16 شرکت «لاکهید مارتین» یمن و سوریه را بمباران می کنند. علاوه بر آن قرار است امارات به زودی برای خرید محموله ای از پهپادهای تجسسی به منظور اجرای ماموریت های جاسوسی در کشورهای همسایه با جنرال اتومیکز قرار دادی به امضا برساند.
درحالی که خاور میانه بیش از پیش درگیر جنگ های نیابتی، درگیری های فرقه ای و مبارزه با شبکه های تروریستی می شود، کشورهای این منطقه که تجهیزات آمریکایی در اختیار دارند به استفاده از آنها می پردازند و خواهان سلاح های بیشتر هستند و این به منزله رونق اقتصادی مقاطعه کاران دفاعی آمریکا است که باتوجه به کاهش بودجه پنتاگون به دنبال خریداران خارجی می گردند. البته این مسئله چشم انداز یک مسابقه تسلیحاتی خطرناک جدید در منطقه ای که نقشه اتحاد های آن به شدت تغییر کرده اند، ایجاد کرده است.
هفته گذشته مقامات صنعت دفاعی به کنگره اعلام کردند که انتظار می رود در چند روز آینده درخواستی از سوی متحدان عربی که با دولت اسلامی می جنگند یعنی عربستان سعودی، امارات، قطر، بحرین، اردن و مصر برای خرید هزاران موشک، بمب و دیگر سلاح های ساخت آمریکا دریافت کنند تا این کشورها بتوانند زرادخانه های خود را که ظرف یک سال قبل خالی شده است، دوباره پر کنند.
مدت زیادی است که آمریکا در زمینه فروش برخی سلاح ها به کشورهای عربی محدودیت هایی برای شرکت های دفاعی آمریکایی تعیین کرده است تا از این طریق برتری نظامی اسرائیل در برابر دشمنان دیرینش در منطقه تضمین شود.
اما از آنجائیکه اکنون اسرائیل و کشورهای عربی یک اتحاد بالفعل علیه ایران تشکیل داده اند، دولت اوباما تمایل بیشتری برای باز گذاشتن دست شرکت های دفاعی درزمینه فروش سلاح های پیشرفته به کشورهای منطقه خلیج فارس دارد و این درحالی است که اسرائیل هم مخالفت چندانی با این مسئله نمی کند.
تحلیلگران صنعتی و کارشناسان خاور میانه معتقدند بحران این منطقه و تصمیم کشورهای ثروتمند سنی برای جنگ با ایران شیعه به افزایش سفارش ها برای خرید تسلیحات جدید و پیشرفته منجر شود.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح استهکلم که هفته گذشته منتشر شد، عربستان سعودی سال گذشته بیش از 80 میلیارد دلار صرف خرید تسلیحات کرده است که بیش از همیشه و حتی بیشتر از فرانسه و انگلیس بوده و این گونه به چهارمین بازار بزرگ تجهیزات دفاعی جهان تبدیل شده است. امارات هم سال گذشته حدود 23 میلیارد دلار برای خرید تسلیحات هزینه کرده که بیش از سه برابر سال 2006 است.
قطر نیز سال گذشته برای خرید بالگردهای آپاچی و سامانه های دفاعی پاتریوت و جاولین [Javelin] یک قرار داد 11 میلیارد دلاری با پنتاگون امضا کرد. اکنون این کشور کوچک امیدوار است برای ترمیم ناوگان قدیمی جنگنده های میراژ فرانسوی خود یک خرید بزرگ از شرکت بوئینگ انجام دهد و جنگنده های اف 15 را وارد کشور کند.
بر اساس این گزارش شرکت های دفاعی آمریکا اکنون به دنبال پول هستند. در سال 2011 بوئینگ و امسال لاکهید مارتین در دوحه قطر دفتر افتتاح کردند.
این گزارش میافزاید: موسسات جاسوسی آمریکا بر این باورند که جنگ های نیابتی خاور میانه احتمالا سالها به طول خواهد انجامید و این مسئله کشرهای این منطقه را بیش از پیش مشتاق خرید جنگنده های اف 35 می کند.
در بخش دیگری از این گزارش از روسیه به عنوان یکی از تامین کنندگان اصلی سلاح ایران یاد شده و آمده است احتمالا تصمیم ولادیمیر پوتین برای فروش سامانه دفاع هوایی پیشرفته به ایران باعث افزایش تقاضا برای خرید اف 35 خواهد شد که گفته می شود احتمالا توانایی نفوذ به این سامانه ساخت روسیه را دارد.
البته لازم به یادآوری است که افزایش توانایی کشورهای منطقه برای حمله به ایران آخرین خواسته آمریکا است.