به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رویترز، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه گفت که دولت آمریکا پیام های بسیار مستقیمی به ایران فرستاده و نسبت به ارسال سلاح به یمن که می تواند تهدیدی برای کشتیرانی در منطقه به شمار رود، هشدار داده است.
پنتاگون روز گذشته اعلام کرده بود که حضور یک کاروان بزرگ کشتی های تجاری ایران در منطقه یکی از عواملی بوده که آمریکا تصمیم گرفته است تا ناوهای جنگی بیشتری را در آبهای اطراف یمن مستقر کند.
اوباما افزوده است: راهحل، ایجاد جنگی نیابتی جدید در یمن نیست. ما به ایرانیها تصریح کردهایم که آنها باید بخشی از راهحل و نه بخشی از مسئله باشند.
ولی استیو وارن سخنگوی پنتاگون گزارش های مربوط به اینکه ناوهای آمریکایی برای رهگیری و تعقیب کشتی های ایرانی را که حامل سلاح برای حوثی های یمن هستند، به منطقه اعزام شده اند، تکذیب کرده است.
اوباما در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی، گفت که واشنگتن در خصوص این مساله با تهران بسیار صریح بوده است. در شرایط کنونی، کشتی های آنها در آبهای بین المللی هستند. یک دلیل برای این وجود دارد که ما کشتی های خود را در منطقه خلیج فارس نگه داشته ایم و این دلیل آن است که مطمئن شویم که آزادی کشتیرانی در منطقه را تامین کرده ایم.
اوباما در ادامه افزود: چیزی که به ایرانی ها گفته ایم این است که اگر سلاح هایی وجود داشته باشد که به گروه هایی در یمن تحویل داده شود که امنیت کشتیرانی را با تهدید روبرو کند، این یک مشکل خواهد بود. ما برای آنها پیام های مبهمی را ارسال نکرده ایم. ما برای آنها پیام های مستقیمی را فرستاده ایم.
رئیس جمهور آمریکا همچنین ابراز امیدواری کرد که چارچوب هسته ای با ایران که آمریکا پیش از این با آن موافقت کرده است، در نهایت منجر به دستیابی به توافقی شود که جامعه بین المللی بتواند آن را تایید و به آن اعتماد کند.
البته رئیس جمهور آمریکا ابراز اطمینان کرده است که در صورت بروز هرگونه تنشی، آمریکا قادر خواهد بود تا از زور برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران استفاده کند. اوباما تاکید کرد: بودجه دفاعی ما چیزی کمتر از 600 میلیارد دلار است. بودجه دفاعی ایران کمی بیشتر از 17 میلیارد دلار است. حتی اگر ایرانی ها برخی سامانه های دفاع هوایی در اختیار داشته باشند، اگر مجبور شویم قادر به نفوذ به آنها خواهیم بود.
اوباما در ادامه افزود: علی رغم درگیری ها و تنش های اخیر، وضعیت جهان بهتر از گذشته است. امروز نسبت به 30 یا 40 سال قبل، جنگ و خشونت کمتری در جهان وجود دارد. شرایط بهتر شده است. ما تنها باید شرکای قوی تری داشته باشیم.