به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمود حجتی عصر امروز در حاشیه بازدید از پروژه آبیاری تحت فشار در دهستان کبوترخان رفسنجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بهرهوری در زمینه مسائل پایه از جمله آب و خاک و ظرفیتهایی که در اختیارمان قرار دارد، پایین است.
وی بیان داشت: در زمینه گندم منابع آب و خاک با توجه به میزان تولید از نظر فنی و کارشناسی قابلقبول نیست و باید بیش از این باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه متوسط برداشت گندم پایین است، تصریح کرد: 2 میلیون و 200 هکتار گندم آبی و 4 میلیون هکتار گندم دیم و در مجموع 6 میلیون و 200 هکتار سطح زیرکشت گندم در کشور وجود دارد.
حجتی افزود: تولید در سال 92 به گونهای بود که تراز واردات و تراز تولید و مصرف منهای 4.5 تا 5 میلیون تن بوده و سال گذشته تراز منفی 2 میلیون تن کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در نظر داریم طی سال جاری تراز را یک میلیون تن کاهش دهیم و حداکثر نیازمان به واردات 1.5 تا 2 میلیون تن باشد خاطرنشان کرد: سال گذشته مقدار زیادی گندم وارد کردیم که این براساس تصمیم مسئولان نظام بود تا ذخایر راهبردی را افزایش دهیم.
این مسئول با بیان اینکه اسفند ماه 93 بالاترین ذخایر راهبردی را داشتیم که بیش از هفت ماه بود یعنی 210 روز ذخایر راهبردی داشتیم گفت: اگر با همین روش ادامه دهیم با همت کشاورزان با افزایش بهرهوری مواجه میشویم و وابستگی به گندم و سایر محصولات را نخواهیم داشت.
حجتی در ادامه با اشاره به تسهیلات کشاورزی در سال 93 افزود: سال گذشته تسهیلات خوبی در بخش آبیاری نوین به کشاورزان ارائه شد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: برنامه ارائه تسهیلات طی سال جاری شتاب بیشتری خواهد گرفت و دولت منابع خوبی برای سیستم آبیاری نوین اختصاص داده است.
حجتی تصریح کرد: طی سال جاری حدود یک هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار برای سیستم آبیاری نوین در نظر گرفته شده که امیدواریم بیش از این را دولت در اختیارمان قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: دولت، مجلس و باغداران اصرار دارند تمام باغات در افق قابل قبول زمانی زیرپوشش سیستم نوین آبیاری قرار گیرد.