به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی مطهری عصر امروز در نشست سیاسی با موضوع «از آرمانشهر شهید مطهری تا جامعه امروز» در جمع دانشجویان دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان اظهار کرد: جامعه آرمانی به تعبیری همان مدینه فاضله بوده که از زمان افلاطون مطرح و در دوره اسلام نیز قالب مفاهیم اسلامی گرفته است.
وی با بیان این موضوع که در آثار و نوشتههای شهید مطهری بحثی درباره مدینه فاضله مطرح نشده اما تعبیری در زمینه جامعه ایدهآل اسلامی آمده است، گفت: ایشان روی مسئله عدالت بسیار تأکید داشتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی این موضوع را اذعان میکردند که مراقب بوده تا پرچم عدالتخواهی از دست انقلابیون خارج نشود.
مطهری با تأکید بر این مطلب که عدم اهمیت به مسئله عدالت سبب روبهرو شدن انقلاب با شکست میشود، تصریح کرد: محفوظ ماندن انقلاب به چگونگی رصد و نگهبانی آن بستگی دارد و بالاتر از انقلاب ایران انقلاب صدر اسلام بود که در دوره عثمانی به انحراف کشیده و از مسیر اصلی خارج شد.
وی با بیان اینکه عدالت در سلسله احکام دین بوده و در زبان شهید مطهری مقیاسی از دین به شمار میآید، تأکید کرد: آنچه عدل است دین میگوید و عدالت امری ما قبل دینی بوده و یک امر نیکو و پسندیده است و خداوند تبارک و تعالی بر اساس عدل فرمان میدهد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این مطلب که یک فقیه اگر معتقد باشد عدالت مقیاس دین بوده فتواهایش بهتر از فقیهی است که عدالت را مقیاسی از دین نمیداند، عنوان کرد: در موضوع طلاق حق طلاق بر اساس اسلام با مرد است اما اگر فردی بخواهد از این موضوع سوءاستفاده کرده و زن خود را اذیت کند یک قضیه دیگر پیش میآید.
وی ادامه داد: فقیهی که معتقد است دین مقیاسی از عدالت بوده حق را به مرد میدهد و میگوید زن باید بسوزد و بسازد اما فردی که عدالت را مقیاس دین قرار دهد میتواند طلاق زن را از مرد بگیرد.
مطهری با اشاره به این موضوع که جامعه اسلامی تبعیض و تفاوتهای ناشی از اختلاف و شکاف طبقاتی را نمیپذیرد، بیان کرد: وجود بیعدالتی و تبعیض در جامعه سبب میشود جامعه تعادل روانی خود را از دست بدهد و دو طبقه محروم و دارای عقده و طبقه رانتخوار و پرتوقع ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: در این جامعه به جای برقراری عدالت بخت، اقبال و شانس جامعه را فرا میگیرد و مردم به این اعتقاد میرسند که تنها با پول و پارتی کارها انجام میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این موضوع که ایمان به عدالت و اجرای آن لازمه عمل به این امر مهم است، خاطرنشان کرد: مجری و اجراکننده عدالت نباید اهل رفیقبازی، مسامحه و ملاحظهکاری باشد.
وی آزادی را یکی از پایههای مهم و اساسی مدنظر شهید مطهری در زمینه رسیدن به مدینه فاضله دانست و یادآور شد: حقوق مردم باید محترم شمرده شده و به آنها اهیمت بدهیم و بر اساس سخن این شهید آزادی منتقد و مخالف به نفع جامعه و موجب پیشرفت است.