به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در نشست خبری بیستمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه در سال گذشته میزان صادرات فرآوردههای نفتی به عراق روزانه سه میلیون لیتر بوده است، اظهار داشت: عراق درخواست افزایش واردات فرآوردههای نفتی از ایران تا ۱۰ میلیون لیتر را دارد که این آمادگی برای افزایش حجم صادرات وحود دارد که این فرآوردهها از پالایشگاههای آبادان، اراک و تبریز تامین خواهد شد.
وی همچنین در خصوص صادرات به افغانستان نیز گفت: صادرات فرآوردههای نفتی به افعانستان از امسال به صورت رسمی با یک میلیون لیتر در روز آغاز شده است.
کاظمی درباره مذاکره هند با ایران برای ساخت پالایشگاه در این کشور عنوان کرد: هندیها علاوه بر درخواست توسعه و ارتقا فناوری پالایشگاهها از ایران درخواست ساخت یک پالایشگاه ۴۰۰ هزار بشکه ای را داشته اند.
وی افزود: هندیها اعلام کرده اند که ۵۰ درصد از سرمایه مورد نیاز ساخت این پالایشگاه توسط ایران تأمین شود.
معاون وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه اختصاص گازوئیل بر اساس پیمایش عنوان کرد: این طرح از سوی دولت ابلاغ شد و قرار بر این بود که از مهرماه ۹۵ آغاز شود اما این طرح جامع را در سال جاری شروع کردیم تا عرضه خارج از شبکه به صفر کاهش پیدا کند.
وی همچنین درباره اینکه صحت خبر مذاکره ایران با آمریکا برای ساخت پالایشگاه در سایت رسمی وزارت نفت گفت: ما در این زمینه با آمریکا مذاکره نکرده ایم.
کاظمی با اعلام اینکه ایران در این مدت با دو کشور برزیل و هند برای ساخت پالایشگاه در خاک این دو کشور مذاکره کرده است، گفت: کشور برزیل از ایران تقاضا کرده است که یک پالایشگاه با ظرفیت 300 هزار بشکه در روز با سرمایه مشترک دو کشور ساخته شود.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: به جز ساخت، نفت خام مورد نیاز این پالایشگاه در برزیل نیز توسط ایران تأمین خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به دیگر فعالیتهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: پیش بینی برای افزایش چهار هزار کیلومتری خطوط لوله انتقال فرآورده از دیگر برنامه های مهم به شمار می رود که این شرکت در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش هم اکنون از طریق ١٤ هزار کیلومتر خط لوله، انتقال نفت خام و دیگر فرآورده های نفتی را به مبادی مصرف انجام می شود و با احداث چهار هزار کیلومتر خط لوله جدید مجموع خطوط لوله حامل انتقال فرآورده های نفتی نفت خام به بیش از ١٨ هزار کیلومتر افزایش می یابد.