کد خبر:۴۱۰۵۷۱
رحیم میدانی:

به دنبال افزایش ارزش افزوده آب هستیم/ ۸۰ درصد مصرف آب به فاضلاب می‌رود

معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت:در برخی مناطق آبی با مشخصات شرب برای ارایه به مردم وجود ندارد و باید این آب با هزینه کلانی تصفیه و یا انتقال یابد و به حد استاندارد برسد که ممکن است قیمت تمام‌شده یک مترمکعب تا سه‌هزار تومان برسد، اما قیمت ارایه به مردم حدود ۳۵۰ تومان است؛ پس در این صورت صرفه‌جویی در بخش شرب معنادار خواهد بود.
به دنبال افزایش ارزش افزوده آب هستیم/ ۸۰ درصد مصرف آب به فاضلاب می‌رود

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ معاون آب و آبفای وزیر نیرو  درباره نظر برخی کارشناسان در زمینه محدود کردن صرفه‌جویی مصرف آب به بخش کشاورزی، گفت: کنار هم قرار دادن و اولویت‌بندی صرفه‌جویی در بخش آب شرب و کشاورزی موضوع درستی نمی‌تواند باشد و اصول و استانداردهای مصرف در هر بخش شرایط خاص خود را دارد.
 

رحیم میدانی ادامه داد: وقتی از 92 درصد مصرف آب در کشاورزی صحبت به میان می‌آید، این یک عدد میانگین کشوری است؛ باید در نظر داشته باشیم که اگر آبی در زمین‌های کشاورزی پایاب کرخه صرفه‌جویی شود، از این صرفه جویی آبی برای آب‌رسانی به کرمان یا تهران تامین نخواهد شد و نباید این دو را در کنار هم مطرح کرد.
 

میدانی افزد: این مطلب زمانی درست خواهد بود که از یک سد هم مصرف شرب و هم مصرف کشاورزی داشته باشیم و در این صورت با صرفه‌جویی در بخش کشاورزی، آب خام بیشتری در دسترس خواهد بود.
 

وی با اشاره به شرایط و هزینه‌های خاص تامین آب شرب، گفت: باید توجه کنیم که مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب شرب با آب کشاورزی بسیار متفاوت است و هر آب در دسترسی را نمی‌توان به‌عنوان آب شرب به شبکه‌ها وارد کرد؛ باید از نظر نیترات، املاح موجود، سختی آب و یا فلزهای سنگین استانداردهای مشخصی را رعایت کرد و آب از هرگونه آلودگی میکروبی عاری باشد و تامین آب شرب با چنین مشخصاتی قیمت تمام‌شده بسیار بالایی دارد.
 

میدانی تصریح کرد: در برخی مناطق آبی با مشخصات شرب برای ارایه به مردم وجود ندارد و باید این آب با هزینه کلانی تصفیه و یا انتقال یابد و به حد استاندارد برسد که ممکن است قیمت تمام‌شده یک مترمکعب تا سه‌هزار تومان برسد، اما قیمت ارایه به مردم حدود 350 تومان است؛ پس در این صورت صرفه‌جویی در بخش شرب معنادار خواهد بود.
 

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز ملزم به صرفه‌جویی هستیم، ادامه داد: اگر در این بخش صرفه‌جویی نکنیم، سفره‌های زیرزمینی کشور متعادل نخواهد شد. هم‌اکنون در برخی دشت‌های کشور به‌صورت تجمعی 2.5 متر نشست زمین گزارش شده است؛ بنابراین ما مجبور به کاهش مصارف کشاورزی هستیم.
 

وی افزود: در جاهایی هم که مشکل سفره‌های آب زیرزمینی وجود ندارد، به دنبال افزایش ارزش افزوده آب و ارتقای بهره‌وری آب هستیم و با همکاری وزارت جهادکشاورزی به دنبال حفظ ارزش آب هستیم.
 

میدانی با بیان اینکه ما باید به‌تدریج مصرف سرانه آب کشور را به میزان منطقی 150 تا 160 لیتر برسانیم، گفت: براساس شاخص‌های توسعه پایدار باید به یک وضعیت پایدار در منابع آب برسیم؛ در غیر این صورت باید منتظر مناقشه‌ها و مشکلات گسترده محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی بر اثر کمبود آب باشیم.
 

وی یادآور شد: در شهرها و روستاها 80 درصد مصرف آب به فاضلاب تبدیل می‌شود که برای جلوگیری از آثار مخرب این فاضلاب‌ها، باید با سرمایه‌گذاری زیادی تاسیسات تصفیه فاضلاب راه‌اندازی کنیم که البته پس از تصفیه این آب مصارف محدودی خواهد داشت؛ لذا راهکار منطقی و عملی در شرایط حاضر صرفه‌جویی در آب شرب است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار