به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نشست «ایرانشناسی» با عنوان «وارونهگویی در غزلیات حافظ»، 18 ارديبهشتماه به همت رایزنی فرهنگی ایران در سوئد و با همکاری مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه لوند در محل دانشکده ادبیات و زبان های خارجی اين دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمعي از اساتید و دانشجویان مطالعات خاورمیانه، ایرانشناسی و ادیان برگزار شد، خانم نسرین فقیه ملک مرزبان، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به «وارونهگویی در غزلیات حافظ»، گفت: حافظ در روزگاری میزیست که شدت ظلم و ستم از یکسو و کجفهمی و ریاکاری و تظاهر از سوی دیگر شاعر را به انتقاد وا میداشت.
وي در رابطه با شیوه تفکر هنری حافظ، اظهار كرد: شيوه تفكر هنري حافظ، انتقاد اجتماعی و اخلاقی را در قالبهای دلنشینی از جمله وارونهگویی جاي میدهد که طی آن مفاهیم خود را منتقل میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به انواع وارونهگوییهای کلامی، موقعیتی، ساختاری، دیالکتیکی، نمایشی و ...، گفت: حافظ در قالب غزل میتواند خود را توجیه و شخصیتهای مورد نظرش را مطرود كند و از همه مهمتر، هنر شعری و نوع شگفتآور نگاهش را جاودان سازد.
بنابر اعلام اين خبر، این نشست در راستای برنامهريزي رایزنی فرهنگی كشورمان به منظور ایرانشناسی برگزار شد كه خوشبختانه رابطهای نظاممند ميان اين نمايندگي و دانشگاه لوند که یکی از معتبرترین دانشگاههای سوئد و جهان است، برقرار شد.