به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، روز شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه بود که حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور در گفتگویی از تغییر برخی از وزرا و استانداران خبر داده بود.
وی در این گفتگو تاکید کرد: برخی از سفرهای استانی برای تیم رئیسجمهور روشن کرد که بر خلاف تصور اولیه بعضی از استانداران توانایی کافی برای اداره استان را ندارند لذا تغییرات در دولت هم در سطح وزرا و هم در سطح استانداران اتفاق خواهد افتاد.
اما درست یک روز بعد یعنی روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشت حسام الدین آشنا به روزنامه «اعتماد» گفت: تصمیمات دولت توسط سخنگوی دولت اعلام میشود و اظهارات من در گفتوگوی اخیرم یک تحلیل شخصی است و من به عنوان یک تحلیلگر سیاسی این موضوع را عنوان کردهام و هیچ تصمیمی در دولت در این مورد گرفته نشده است».
البته عقب نشینی از اظهارات خبری آشنا درحالیست که حسن روحانی پیش از این از تغییراتی احتمالی در دولت خبر داده بود.
وی در سفر به شیراز در مقابل پرسش خبرنگاران که از او در مورد احتمال تغییرات در کابینه پرسیده بودند اعلام کرد که اگر نیاز باشد کابینه را تغییر میدهد. خبر یک هفته بعد از سوی مشاور فرهنگی رییسجمهور وارد فاز جدیدتری شد.
وزیر کشور نیز در گفتگوی چندی پیش خود با روزنامه اعتماد اعلام کرده بود که رییسجمهور تنها خواهان تغییر و انتخاب فرمانداران و همسویی آنان با دولت بوده است.
استانداران اما با توجه به اظهارات حسامالدین آشنا بیش از هر مسوول دیگری گویا در معرض تغییر قرار دارند. در شهرهای مختلف خبر از احتمال تغییر استانداران میآید و در مورد برخی از آنان جانشینهایشان هم مشخص شده است. در میان وزرا هم هستند وزرایی که به نظر میرسد دولت در مورد جابهجایی یا تغییر آنان بیمیل نباشد. در میان دولتیها از معاون پارلمانی گرفته تا معاونان وزیر کشور همگی از احتمال تغییر استانداران یا وزرا ابراز بیاطلاعی میکنند. در لابهلای خبرها اما زمزمهها برای تغییرات زیاد.
اظهار نظر و خبرهای در گوشی تغییرات احتمالی در بدنه میانی دولت و قدم زدن در میان صحبتهای گذشته دولت یادآور این است که اصلاح طلبان در این دو سال اعتراضات زیادی علیه دولت داشتند که چرا در انتخاب فرمانداران و استانداران دقت کافی به عمل نیامده است و شاید احتمال این تغییرات ناشی از این مهم باشد.
در واکنش به این خبرها روز گذشته (۲شنبه – ۲۱ اردیبهشت ماه) عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه نشست استانداران سراسر کشور در جمع خبرنگاران در مورد اظهارات اخیر مشاور رئیسجمهور مبنی بر تغییر استانداران گفت: بحث جابجایی مدیران امری جاری در تمام دولتها بوده است، اگر دولت و رئیسجمهور احساس کنند مطابق بررسی آن شاخصها، مدیری عوض شود، یک امر جاری و محتمل است، البته ما چنین برنامهای نداریم. وزیر کشور ادامه داد: البته شاید یک ماه دیگر به این جمعبندی برسیم که یک استانداری عوض شود اما این معنای آن نیست که ما قصد تغییر استانداران را داشته باشیم.
البته رحمانی فضلی در واکنش صریح به اظهارات آشنا گفت: ایشان مشاور ما نیست مشاور رئیس دولت بوده است.
آخرین برداشتها از اظهارات وزیر کشور از موضع گیری دوگانه در این زمینه از سوی دولت پرده برداری میکند و البته باید این را هم در نظر گرفت که امسال دو انتخابات مهم و حساس خبرگان و مجلس را پیش روی داریم و افرادی که در سرنوشت و نتیجه انتخابات، شمارش انتخابات تاثیر به سزایی دارند فرمانداران و استاندارن هستند.
اما در این میان گزینههای احتمالی این تغییرات از سوی برخی رسانههای خبری منتشر شد که بر طبق این احتمالات محمد فروزنده عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگزین احتمالی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور بود و همچنین روز گذشته اخباری مبنی بر اینکه قرار است رحمانی فضلی به معاونت پارلمانی ریاست جمهوری برود و مجید انصاری به عنوان وزیر کشور دولت روحانی به مجلس معرفی شود در رسانهها منتشر شد.
در ادامه علی عبدالعلیزاده جایگزین احتمالی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، کیومرث هاشمی، محسن مهرعلیزاده و محمد شریعتمداری جایگزینهای احتمالی محمود گودرزی وزیر ورزش، جعفر توفیقی و علی عباسپور جایگزینهای احتمالی علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، مرتضی بانک جایگزین احتمالی علی ربیعی وزیر کار معرفی شدند.
شاید در سالی که رنگ و بوی انتخاباتی دارد رئیس جمهور تصمیم بگیرد تا به اداره کردن با سرپرستان اکتفا کند و شاید زمان مناسبی برای ایجاد تغییر در سطح وزرا نباشد.
به هر حال آنچه اخبار پیدا و پنهان به چشم میخورد و به گوش میرسد زمزمهها برای تغییرات در دولت زیاد است و شاید استانداران نخستین مجموعه برای تغییرات هستند اما با اظهرات ضد و نقیض وزیر کشور زمزمه «تغییر» در دولت بلاتکلیف است و باید منتظر ماند تا ببینیم دولت در اینباره چه تصمیم اتخاذ میکند.