کد خبر:۴۱۱۵۴۰
جلالی در نشست خبری عنوان کرد

اذعان نمایندگان فرانسوی به منفعت طلبی مالی «اولاند» در بیانات اخیر خود نسبت به ایران

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: امروز شاهدیم که اولاند بیان می‌کند توافق کردن با ایران خطری برای صلح امنیت جهانی است و وقتی این موضوع را از نمایندگان کشور فرانسه سئوال کردیم بیان داشتند که اولاند به دنبال کسب پول چنین حرف‌های را مطرح می‌کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران در تشریح سفر هئیت پارلمانی ایران به اروپا گفت: کمیته روابط مجلس ایران برای دیدار با پارلمان اروپا به بروکسل مقر پارلمان اروپا سفری را داشته و هفته گذشته ملاقات‌های در بروکسل با مقامات‌های مختلف پارلمان اروپا انجام داده است.

 

وی در ادامه افزود: سفر کمیته روابط مجلس با پارلمان اروپا به جهت ترتیبات خاصی که برای هیئت ایرانی در نظر گرفت، سفر بسیار مثبتی بود و ملاقات‌ها در سطح عالی انجام شد.

 

جلالی درباره دستاوردهای این سفر گفت: در سفر به بروکسل مذاکرات با مقامات پارلمان اروپا و دولت اتریش برگزار کردیم و نقطه نظرات خود را با شفافیت تمام به آن‌ها ارائه کردیم.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما به عنوان هیئت ایرانی مسائل منطقه را با محوریت تروریسم، داعش، مواد مخدر و تلاقی مواد مخدر با تروریسم به عنوان اینکه مواد مخدر بزرگ‌ترین منبع مالی تروریست‌ها است و همچنین موضوع یمن و نوع رفتار غرب در برخورد با تروریست‌ها که در تحلیل سطحی منطقه را جنگ شیعه و سنی می‌دانند به پارلمان اروپا ارائه کردیم.

 

*گوشزد کردن برهم خوردن امنیت منطقه به هیئت پارلمان اروپا با وجود تروریست‌ها در منطقه

 

وی گفت: به هیئت پارلمان اروپا این موضوع را نیز گوشزد کردیم که وجود تروریست‌ها در منطقه نه تنها می‌تواند امنیت منطقه را برهم بزند بلکه امنیت سطح جهان را نیز به خطر خواهد انداخت.

 

جلالی با تأکید بر این مطلب که بیشترین افرادی که از اروپا به داعش پیوسته‌اند از کشور بلژیک هستند، گفت: ما این موضوع را از مقامات این کشور سئوال کردیم که آیا پیوستن افراد بلژیکی به داعش که به صورت پدیده تبدیل شده است را بررسی کرده‌اند که چرا این همه بلژیکی به گروه تروریستی داعش می‌پیوندند.

 

رئیس کمیته روابط مجلس شورای اسلامی با پارلمان اروپا تصریح کرد: در سفر به بروکسل و دیدار با مقامات پارلمان اروپا در مورد انرژی هسته‌ای صلح آمیز که حق مسلم ملت ایران است و مواضع اصولی خود را به آن‌ها تبیین کردیم.

 

وی گفت: در بروکسل به مقامات پارلمان اروپا بیان داشتیم که اروپا در تحریم ایران هشتاد میلیون سود را از دست داده و این تحریم‌ها تنها به آن‌ها ضرر رسانده است.

 

جلالی تصریح کرد: اروپا با تحریم ایران چند سال خود را از منابع کسب انرژی ممنوع کرده است و حتی در مورد این موضوع را نیز بحث کرده‌ایم که یکی از راه‌های صدور گاز به اروپا باشد و اروپا می‌تواند از این راه بهره گیرد.

 

جلالی بیان داشت: در سفر به بروکسل ملاقاتی را با رئیس پارلمان اروپا «مارتین شولتز» داشتیم و ایشان به خوبی از هیئت ایرانی استقبال و برخورد کردند به گونه‌ای که با اعضای هیئت با پرچم دو پارلمان عکس یادگاری گرفتند.

 

جلالی گفت: در ملاقات با رئیس پارلمان اروپا که ۵۰ دقیقه به طول انجامید به صورت شفاف مواضع و نقطه نظرات خود را مطرح کردیم و شولتز، رئیس پارلمان اروپا صحبت‌ها را ضبط کردند.

 

رئیس کمیته روابط مجلس شورای اسلامی با پارلمان اروپا گفت: در دیدار با هیئت پارلمانی اروپا با دیگر مقامات این پارلمان نیز دیدار داشتیم و با آن‌ها در رابطه با همکاری ایران و هیئت پارلمانی اروپا صحبت‌های را مطرح کردیم.

 

جلالی دیدار با المار بروک رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا از دیگر افرادی دانست که در این سفر هیئت ایرانی با او ملاقات کرده است و گفت: با المار بروک در زمینه مسائل مختلف، منطقه و ایران صحبت کردیم و حتی با همتایان خود در پارلمان اروپا جلسه داشتیم و مواضع خودمان را به صورت شفاف بیان کردیم.

 

جلالی گفت: در جلسه‌ای که با همتایان خود و کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا داشتیم اتفاق منفی پیش نیامد اما یک نماینده که عضو روابط نبوده و از کشور انگلستان بود در این جلسه سخنان گزنده‌ای را علیه ایران مطرح کرد و ما نیز به شیوه منطقی پاسخ او را دادیم.

 

جلالی گفت: این نماینده انگلستان در پارلمان اروپا در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران صحبت‌های را مطرح کرد که ما نیز به آن‌ها گفتیم که به نظر ما شما ایران را نشناخته‌اید و اطلاعاتی که دارید تنها از فضای رسانه‌ای است که به دست آوردید و ما می‌دانیم که فضای رسانه‌ای شما را هدایت می‌کند لذا از شما دعوت می‌کنیم که به ایران بیاید و از نزدیک ایران را ببینید و اگر در مورد مسئله حقوق بشر صحبت می‌کنید این را بدانید که انگلستان بود که قراردادهای ننگین علیه ایران بست، انگلستان بود که دولت مصدق را سرنگون کرد، دولت انگلستان بود که نفت ایران را به غارت برد، دولت انگلستان بودکه از دولت دیکتاتوری محمدرضا شاه حمایت کرد در حالی که این دیکتاتوری دارای زندان‌های مخوف بوده است اگر شما امروز در رابطه با حقوق بشر صحبت می‌کنید مگر در کشور شما نبود که یک ایرانی زنده زنده سوزانده نشد آیا آن وقت که آن ایرانی سوخت شما نگران حقوق بشر نبودید.

 

وی گفت: این نماینده انگلستان در پارلمان اروپا بعد از تمام شدن صحبت‌های ما وقت گرفت و صحبت کرد از کشور خود دفاع نمی‌کنم خیلی مواردی که شما می‌گویید درست است و کشور من سوء استفاده کرده است و سوء استفاده نیز از حقوق بشر دارد من نسبت به دولت خود منتقدم و علیه حکومت خود صحبت می‌کنم و اما خوشحالم که می‌توانم نظراتم را مطرح کنم.

 

رئیس کمیته روابط مجلس شورای اسلامی با پارلمان اروپا گفت: در این سفر در سطح خوبی با مقامات بلژیکی ملاقات داشتیم و با رئیس پارلمان بلژیک ملاقات کردیم و مواضع ایران در حوزه مختلف را به ایشان به صورت شفاف ارائه دادیم و قرار بود با وزیر خارجه نیز دیدار داشته باشیم اما به دلیل عدم حضور ایشان در کشور با قائم مقام ایشان ملاقات کردیم و همچنین با رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان بلژیک نیز دیدار داشتیم.

 

جلالی گفت: هیئت پارلمانی ایران بعد از بلژیک به لوزامبورگ سفر داشت با وزیر خارجه و اعضای کمیسیون سیاست خارجه دیدارهای داشتیم و قرار بود با رئیس پارلمان این کشور دیدار داشته باشیم اما به دلیل فوت پدر وی برنامه‌های تعیین شده‌اش کنسل شده بود.

 

جلالی تصریح کرد: در این سفر به دنبال گسترش روابط پارلمان اروپا با ایران هستیم و آن‌ها نیز از حضور در ایران استقبال کردند.

 

* گروه‌های تروریستی در پارلمان اروپا راه پیدا کردند

 

رئیس کمیته روابط مجلس شورای اسلامی با پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه برخی گروه‌های تروریستی در پارلمان اروپا راه پیدا کردند، گفت: امیدواریم که انتخابات جدید که انجام می‌شود افراد انتخاب شده با درایت نسبت به این موضوع برخورد کنند همانگونه که با هیئت پارلمانی ایران با درایت برخورد کردند.

 

جلالی در ادامه تصریح کرد: هیئت پارلمانی اروپا همواره اطلاعات خود را از خبرگزاری اوپوزیسیون اطلاعات کسب می‌کنند و این بار با آن‌ها صحبت کردیم که مستقیماً با مقامات پارلمانی ایران در ارتباط باشند و اطلاعات صحیح را از مقامات پارلمانی جویا شوند تا بتوان در یک مسیر با مشترکات به سوی آینده‌ای بهتر حرکت کنیم.

 

جلالی گفت: بیان وجود امنیت در ایران و ارائه گزارش از منطقه دستاورد این سفر بود و در قالب هیئت پارلمانی معقول و منطقی مسائل منطقه را با هیئت پارلمانی در میان گذاشتیم و آن‌ها از اینکه اینگونه اتفاقاتی در منطقه رخ می‌دهد و آن‌ها بی‌اطلاع هستند برایشان جالب آمد.

 

جلالی در ادامه گفت: تصور می‌کنم اوباما برای جلب نظر رفقای داخل و منطقه حرف‌های تندی رامی زند و مصرف داخلی برای ایالات متحده امریکا دارد و اینگونه بیانات برای ما جای تعجب دارد چرا که در گذشته بیان می‌کردند که عدم توافق با ایران برای جهانیان ضرر دارد اما امروز شاهدیم که اولاند بیان می‌کند توافق کردن با ایران خطری برای صلح امنیت جهانی است و وقتی این موضوع را از نمایندگان کشور فرانسه سئوال کردیم بیان داشتند که اولاند به دنبال کسب پول چنین حرف‌های را مطرح می‌کند.

 

*ادبیات تهدید آمیز اولاند، نادرست است

 

جلالی گفت: ما به نمایندگان کشور اولاند گفتیم: اگر اولاند به دنبال کسب پول چند جمله به عرب‌ها بگوید اشکالی ندارد اما به کاربردن این چنین ادبیاتی که ادبیات تهدید آمیز است نادرست است.

 

وی افزود: اوباما در پیام نوروزی اعلام کرده بود که می‌داند تحریم‌ها ایران را به پای میز مذاکره نکشانده است و اگر تحریم‌ها همچنان ادامه پیدا کند ملت ایران همچنان پایدار هستند و اجازه نخواهند داد تحریم‌ها آن‌ها را شکست دهد.

 

وی افزود: اوباما بیان داشته که ناچاریم با ایران مذاکره کنیم و اگر بخواهیم تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کنیم به دلیل اینکه دانش بومی است ملت ایران می‌تواند سریع تاسیسات خود را راه اندازی کند.

 

*ایران برای اتمام حجت تمام مسیر‌ها را پیمود

 

جلالی گفت: ایران برای اتمام حجت تمام مسیر‌ها را پیموده و امروز پای میز مذاکره حاضر شده است.

 

وی بیان داشت: موضوع هسته‌ای ایران در شورای عالی امنیت ملی است و در این شورا نیز کار‌ها مدیریت می‌شود و باید اجازه دهیم که شورای عالی امنیت ملی کار‌ها را دنبال کند.

 

وی در واکنش به امضای طرح سه فوریتی و بیان اینگونه طرح‌ها گفت: برخی واکنش‌ها شتابزده است و براساس منافع ملی نیست و باید موقعیت نگری شود و حرف‌ها و طرح‌ها بررسی شود چرا که نمایندگان ما نمی‌خواهند همچون کنگره آمریکا رفتار کنند و‌‌ همان رفتار را داشته باشند.

 

جلالی گفت: من هم این موضوع را شنیده‌ام که برخی از نمایندگان طرح سه فوریتی را به عنوان دیگری امضاء کرده‌اند اما نمایندگان باید دقیقاً بدانند که چه موضوع و چه چیزی را امضاء می‌کنند.

 

جلالی در ادامه تصریح کرد: کنگره آمریکا به دلیل اینکه از رژیم صهیونیستی پول می‌گیرد و منابع مالی اشان از این رژیم تأمین می‌شود لذا اینگونه برای جلب نظر رژیم صهیونیستی این گونه رفتار می‌کنند و چنین سناریوی را در جهان طرح ریزی می‌کنند و به دنبال تحریک ما هستند.

 

وی گفت: مجلس باید براساس خرد خود مواضع و تصمیمات خود را اتخاذ کند و تصمیمات شتابزده و غیرعلمی دوری گزیند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار