به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ رئیس سازمان شیلات ایران در نشستی با حضور تولید کنندگان و پرورش دهندگان ماهی، تعاونیهای آبزیپروری و مدیران سازمان در سالن باغستان گفت: براساس برآورد سازمان غذای کشور نروژ متوسط مصرف آبزیان در جهان ۲۰ کیلوگرم و در ایران ۹ کیلوگرم است.
حسن صالحی تصریح کرد: این آمار در استان قزوین شش کیلوگرم است و از آنجایی که بیشتر استانهای ما این وضعیت را دارند باید برای توسعه تولید و مصرف سرانه تلاش بیشتری کرد و از همه ظرفیت ها بهره برد.
صالحی با بیان این که توسعه آبزیپروری میتواند در تامین سلامت غذایی مردم نقش مهمی ایفا کند، گفت: در گذشته مصرف ماهی در روستاها بسیار اندک بود اما امروز به واسطه احداث استخرهای پرورشی در جهت تغییر ذائقه مردم و جای گرفتن ماهی در سبد غذایی آنان، گامهایی برداشته شده است.
این مسئول، تعامل و همکاری شیلات با دامپزشکی را بسیار مناسب دانست و یادآور شد: باید با استفاده از ابزارآلات بهداشتی در شیلات و استخرها، تامین بچه ماهی کنترل شده و بهداشتی باشد تا سلامت مردم تضمین شود.
رئیس سازمان شیلات ایران، برگزاری تورهای خارجی برای فعالان عرصه شیلات را از برنامههای آموزشی این حوزه ذکر کرد و اظهار داشت: با اعزام هیاتهایی متشکل از تولید کنندگان و پرورش دهندگان به کشورهای خارجی صاحب تجربه، تلاش میکنیم دانش فنی و تجربی بهرهبرداران را بالا ببریم تا به چرخه تولید کمک شود.
وی خاطرنشان کرد: در ماهی سردابی باید بیشتر کار شود و در خصوص تامین منابع آبی نیز استفاده از ظرفیتهای موجود مانند سدهای کشاورزی و کانالهای آبیاری در اولویت قرار گیرد.
صالحی بیان کرد: مناطق زیر سدهای کشاورزی بهترین مکان برای پرورش ماهی است و اگر بخواهیم توسعه آیزیپروری محقق شود باید از همه ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
وی یادآور شد: مجوز ورود ۴۵ میلیون قطعه تخم چشم زده صادر شده و برای تامین بچهماهی در استانها نیز حمایت لازم را انجام میدهیم.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: استان قزوین در گذشته در بسیاری از زمینهها شاخص بوده و امروز هم میتواند با یک مدیریت منطقی و بهرهگیری از همه ظرفیتها جایگاه خود را حفظ کند و الگو باشد.
وی اضافه کرد: قزوین میتواند در تولید بچه ماهی و مدیریت زنجیرهای با داشتن شهرکهای خوب صنعتی سرآمد باشد و در این زمینه فعالیت بیشتری از خود نشان دهد.
صالحی گفت: یکی از ظرفیتهای مغفول مانده در بخش آبزیان استفاده از گلخانهها برای تولید ماهی است که این طرح در برخی استانها اجرا شده و موفقیتآمیز بوده و قزوین هم میتواند آن را عملیاتی کند.
وی افزود: از "تولید و پرورش ماهی در قفس" هم به عنوان رویکرد جدید شیلات حمایت میکنیم و تسهیلات لازم را در اختیار بهرهبرداران و تولید کنندگان قرار میدهیم.
تعاونی های آبزی پروری در قزوین تقویت میشود
در این نشست، نیازعلی ابراهیمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، گفت: به منظور افزایش میزان تولید و توسعه واحدهای پرورش ماهی، از تعاونیهای فعال در بخش آبزیپروری استان حمایت میکنیم.
وی افزود: در استان قزوین ظرفیت خوبی برای تولید ماهی وجود دارد که اگر درست مورد استفاده قرار گیرد می تواند به افزایش تولید کمک کند.
ابراهیمی پاک با بیان این که، در بخش ماهی سردابی دو هزار و ۶۶۰ تن ماهی در ۱۶۱ استخر و در گرمابی هم در ۶۶ استخر بیش از ۵۵۵ تن ماهی تولید و به بازار مصرف عرضه شده است، گفت: توجه به کیفیت آب مورد استفاده برای پرورش ماهی بسیار مهم و قابل توجه است و اگر بخواهیم محصولی مرغوب تولید شود باید با توجه به همه مسائل، غذای سالم عرضه کنیم.
وی بیان کرد: در انتخاب گونههای پرورشی هم باید کارشناسی لازم صورت گیرد تا گونههایی که با تغییر کیفیت آب میتوانند مقاومت بیشتری داشته باشند مورد استفاده از استخرها قرار گیرد.
گفتنی است؛ رئیس سازمان شیلات کشور در این سفر، از سه استخر پرورش ماهیان سردابی و یک مرکز پرورش ماهی زینتی در قزوین بازدید کرد.