به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از شبکه المیادین سخنگوی وزارت بهداشت یمن از شهادت ۱۵۸۰ یمنی ، زخمی شدن بیش از ۶۳۰۰ نفر و هدف قرار گرفتن ۳۰ بیمارستان در حملات سعودی -آمریکایی خبرداد .
تمیم الشامی در گفتگوی با این شبکه درباره اوضاع بهداشتی زخمیها و بیمارستانهای یمن گفت: حملات و تجاوزحشیانه سعودی -آمریکایی به یمن که همه موجودات زنده و جمادات را هدف قرار داده است، ادامه دارد و این حملات به اندازه ای که آنها نمی گذارند زنده ها زنده بمانند و مردگان در قبر خود آرام بمانند .
التمیمی گفت: در این تجاوز همه سازمانهای دولتی اعم از بهداشتی، انسانی ،سیاسی و اجتماعی هدف قرار گرفته اند و بدون شک قربانیان و زخمیهای زیادی بر جای مانده که همه بیمارستانهای یمن را تحت تاثیر قرار داده است.
بیمارستانها در پی حملات هوایی متجاوزان و همچنین حملات زمینی مزدوران سعودی مملو از زخمی ها است .
التمیمی گفت: در اغلب موارد ما آمار و ارقام را اعلام می کنیم اما از جنبه انسانی خیلی بر این مساله متمرکز نمی شویم زیرا کسانی که انسانها را می کشند؛ فرقی برایشان نمی کند که این تعداد یک نفر، ده نفر،صد نفر، هزار نفر دهها هزار نفر یا یک میلیون نفر یا بیشتر باشد.
تمیم الشامی افزود: تا کنون شمار زخمیها بیش از شش هزار و سیصد نفر است که در میان آنها کودک و زن و مرد سالخورده زیادی دیده می شود.
این آمار فقط مربوط به غیرنظامیان است و ما فعلا از تجاوزات زمینی مزدوران آنها و میزان تلفات در بسیاری از استانها نظیر تعز ، عدن و مارب صحبت نمی کنیم.
تعداد قربانیان نیز تا کنون به ۱۵۸۰ نفر رسیده است که بیشترین آنها را زن و کودک تشکیل می دهند.
در حال حاضر شمار کودکان زخمی بیش از ۵۵۰ نفر است و ۲۴۸نفر نیز شهید شده اند.
در میان زنان نیز در حال حاضر چهارصد و هجده نفر زخمی هستند و تعداد شهدای زن نیز حدود دویست نفر است . البته این تعداد رو به افزایش است .
التمیمی خاطر نشان کرد میزان جراحتها نیز متفاوت است و اغلب زخمها نیمه عمیق است. میزان جراحتهای عمیق نیز بسیار زیاد است و ما نیازمند نگهداری این افراد در بخشهای مراقبتهای ویژه نظیر آی سی یو و سی سی یو هستیم .
این درحالی است که می دانید بر اثر محاصره ای که جهان در قبال آن تماشاچی است میزان مرگ و میرها بر اثر قطع برق و نبود فرآورده های سوخت رو به افزایش است.
التمیمی درباره تعداد بیمارستانهای هدف قرار گرفته یا از کار افتاده گفت: در ابتدای امر اغلب بیمارستانها یعنی بیش از نود و پنج درصد از آنها در حال تعطیلی و از کار افتادن هستند.
این درحالی است که همانطور که شما نیز گفتید بسیاری از بیمارستانها هدف مستقیم حملات قرار می گیرند. تا کنون بیش از سی بیمارستان و مرکز پزشکی یا درمانگاه در سراسر یمن به طور مستقیم هدف قرار گرفته و از کار افتاده اند.
بسیاری از بیمارستانها نیز به صورت غیرمستقیم در اثر محاصره ظالمانه و وحشیانه هدف قرار گرفته اند و سوخت و برق ندارند که این مساله باعث شده است بیمارستانها پنجاه درصد از کارایی خود را از دست بدهند.
وی درباره گزینه های موجود و کمکهای انساندوستانه و کافی بودن این کمکها برای برخی بیمارستانها گفت: باید در دو بخش کمکها و امکانات مربوط به بازسازی مراکز درمانی به این پرسش پاسخ گفت. شکی نیست که در سایه این تجاوز و بمبارانهای گسترده و درگیریهای زمینی، بحث بازسازی بیمارستانها و قدرت پشت سرگذاشتن این مشکلات، مساله ای سخت است زیرا در درجه نخست همه تلاشهایی که برای بازسازی و توانمدسازی بیمارستانها برای پذیرش زخمیها صورت می گیرد، با شکست مواجه می شود. محاصره از یک سو و گلوله بارانها وبمبارانها از سوی دیگرمانع اساسی در این راه به شمار می آیند.
در خصوص کمکهایی که برخی شبکه های ماهواره ای منطقه و جهان از آن صحبت می کنند باید بگویم که کمکهای انسانی و بهداشتی تا کنون بسیار بسیار اندک است. به عنوان مثال بگویم کمکهای صلیب سرخ و سازمان پزشکان بدون مرز به ما نمی رسد و هواپیماهای این سازمانها بیشتر کارکنان خود را جابجا می کنند و در نهایت یکی دو بسته کمکهای دارویی در این هواپیماها است و ما نمی توانیم با آنها کاری انجام دهیم. کمکهای ایران نیز در راه بندر حدیده است و صحبت از دو هزار و پانصد تن از کمکهای انسانی و بهداشتی است که پنجاه تن از این کمکها پزشکی است و نیاز برخی بیمارستانها را برآورده می کند. اما کمکهایی که رسانه ها از آن صحبت می کنند و اینکه کافی است یا خیر باید بگویم فقط پنج درصد نیازهای ما را پوشش می دهد.