به گزارش گروه سیاسی «خبرگزای دانشجو»، مصوبه شب گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره ایجاد کمیته 5 نفره برای بررسی صلاحیت سرپرستان دانشگاهها در شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع برنامه گفتوگوی ویژه خبری بود.
حسین کچوئیان و شهیندخت مولاوردی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در این برنامه به بحث و بررسی در زمینه این مصوبه پرداختند.
مولاوردی در بخشی از این برنامه با اشاره به اینکه بر اساس این مصوبه از این پس کار بررسی صلاحیت روسای دانشگاهها در این کمیته 5 نفره بررسی میشود گفت: این بررسی توسط کسانی که مسئولیت این امر را در شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند صورت میگیرد یعنی براساس این مصوبه بررسی دقیقتری در کمیتهای جدا از صحن شورای انقلاب فرهنگی درباره روسای دانشگاهها صورت میگیرد.
*اختیار اعضای شورای انقلاب فرهنگی در زمینه انتخاب روسای دانشگاهها همچنان وجود دارد
وی افزود: اگر اجماعی درباره کاندیدا و سرپرستی صورت نگرفت تایید صلاحیت این فرد مجددا در صحن علنی شورا مطرح میشود، با این وجود این اختیار برای اعضای شورای انقلاب فرهنگی وجود دارد و اعضا نیز میتوانند ملاحظات و نگرانیهای خود را به اعضای کمیته اعلام کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سخنان کچوئیان یادآور شد: با این وجود جای امیدواری است که این موضوع در کمیته حل و فصل شود در غیر این صورت ناگزیریم در صحن شورا مجددا سوابق را بررسی کنیم اما امیدواریم در کمیته کار بررسی به نتیجه رسد.
*مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاسی نیست
مولاوردی در پاسخ به اظهارات کچوئیان با اشاره به دلایل تشکیل کمیته 5 نفره برای تایید روسای دانشگاهها گفت: دلایلی که امروز در جلسه شورا بیان شد غیر از این موارد بود که آقایکچویان اشاره کردند. تسریع بخشیدن به انتخاب روسای دانشگاهها یکی از مهمترین دلایل ایجاد این کمیته بود. بنده به هیچ وجه تشکیل این کمیته را به دلیل نگاه سیاسی نمیبینم و آن را قبول ندارم.
وی در پاسخ به سوالی درباره دلایل انتخاب این شیوه گفت: کمیته پنج نفره وظیفهاش بحث و بررسی و تایید صلاحیت این روست اما شورای انقلاب فرهنگی دستورات متعددی دارد که بخشی از آن در تایید سرپرست روسای دانشگاه است اما این کمیته با حضور نمایندگانی که خود از اعضای شورا هستند یعنی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها دبیر شورای انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، وزیر بهداشت به بررسی تایید صلاحیت روسا میپردازد لذا جای نگرانی نیست. در عین حال اگر به اجماع نرسیدهاند مجددا تایید صلاحیت افراد در شورا مطرح میشود.
مولاوردی نیز در پاسخ به سوال کچوئیان مبنی بر انتخاب روسای دانشگاههای علوم پزشکی با شیوه قبلی، گفت: شرایط وزارت علوم با وزارت بهداشت فرق میکند. وزارت علوم تغییر و تحولاتی را پشت سر گذاشت که باید در نظر گرفته شود. بعد از آقای فرجیدانا سرپرستانی برای این دانشگاه انتخاب شدند و تحولاتی را به همراه داشت.
وی در پایان گفت: آقای روحانی در جلسه شورا اشاره کردند که شورا میتواند ضوابطی را تعیین کند. اجازه دهید این روند انجام شود و اگر به نتیجه نرسید میتوان دوباره آن را تغییر داد. البته در این مصوبه به آزمایشی بودن اشاره نشده، اما اگر به نتیجه نرسید میتوان مصوبه را تغییر داد.