به گزارش گروه بینالملل «خبرگزاری دانشجو»، ماری هارف مشاور عالی ارتباطات راهبردی کاخ سفید شب گذشته در سخنانی از جایگاه سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا درباره تحولات یمن گفت:«ما از مدتها قبل گفته ایم از این حمایت می کنیم که روند گفتگوهای سیاسی با هدایت سازمان ملل متحد شروع شود. ما از همه طرفهای یمنی می خواهیم که در این گفتگوها تعامل داشته باشند. ما از این مذاکرات حمایت می کنیم. باید گامهایی برداشته شود تا امکان ورود کمکهای بشردوستانه به داخل یمن فراهم شود. وقتی آتش بس برقرار شود امکان انتقال کمکهای بشردوستانه به داخل یمن بوجود می آید. باید چنین اتفاقی در یمن رخ بدهد زیرا اوضاع در این کشور بسیار خطرناک است. ما از همه طرفهای درگیر در یمن می خواهیم اقداماتی صورت بدهند تا از کشته شدن غیرنظامیان جلوگیری شود.
وی درپاسخ به سوالی درباره کشتار مسلمانان میانمار نیز گفت.. ما گفته ایم که میانمار در زمینه وضع حقوق بشر به پیشرفتهای زیادی دست یافته است. اما ما درباره وضع ایالت راخین در میانمار به صورت خاص نگران هستیم. مردم این منطقه باید همانند دیگر میانماری ها از حقوقشان برخوردار باشند. دولت میانمار برای پرداختن به این مشکل، گامهایی برداشته است. ما درباره وضع روهینگاها در میانمار به شدت نگران هستیم.
هارف درباره تحولات اوکراین نیز گفت.. ما به شدت نگران حملات نیروهای جدایی طلب مورد حمایت روسیه علیه نیروهای دولتی اوکراین در امتداد خط آتش بس هستیم. ما درباره این حملات بسیار نگران هستیم. شمار زیادی از روسها با این جدایی طلبان در اوکراین همکاری می کنند.
هارف در پاسخ به سوالی درباره اراضی اشغالی گفت.. موضع ما درباره تحریم (کالاهای اسرائیلی) تغییر نکرده است. ما درحال بررسی گامهای بعدی هستیم. لازم بود دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تشکیل شود تا ببینیم این دولت چه گامهایی را بر می دارد. باید هر دو طرف گامهایی برداند. مسیر حرکت ما در حرکت به سمت آینده مشخص است.
هارف در پاسخ به سوالی درباره اوضاع عراق نیز گفت.. ما از ابتدای بحران گفته ایم که وضع استان الانبار پیچیده است. بسیاری از سران سنی برجسته عراق از دولت و تلاشهای آن علیه دولت اسلامی عراق و شام(داعش) حمایت می کنند. ما از برنامه شورای وزرای عراق برای تسریح آموزش و مجهز کردن قبایل محلی با هماهنگی مقامات استان الانبار حمایت می کنیم. کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس و دیگر کشورهای منطقه نیز اقدامات نظامی مستقیم علیه دولت اسلامی عراق و شام(داعش) صورت می دهند. همین مسئله نشان می دهد این کشورها درباره گروه مذکور چه نظری دارند.
هارف در پاسخ به سوالی درباره تحرکات اخیر کره شمالی گفت.. باید به صراحت بگویم هرگونه پرتاب ماهواره کره شمالی به فضا که برای انجام آن از فناوری های موشکهای بالستیک استفاده شود، نقض قطعنامه های متعدد شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در آن از کره شمالی خواسته شده است همه فعالیتهای مرتبط با برنامه موشکهای بالستیک خود را به حال تعلیق دربیاورد و پرتاب موشکهایش را متوقف کند. ما تحرکات کره شمالی را در این زمینه زیرنظر داریم.
ماری هارف در پاسخ به سئوالی درباره فضای رسانه ای ترکیه نیز گفت.. مردم ترکیه باید بدون محدودیت به رسانه ها دسترسی داشته باشند. ما به شدت بر این مسئله تاکید داریم و همچنان بر این نکته تاکید خواهیم داشت.»