آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۶۷۱۶
نایب رئیس مجلس در مشهدمقدس:

نقشه راه اقتصادی در استان‌های کشور تدوین شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در اندازه اختیارات فعلی استاندار و مدیران استان و در اندازه ظرفیت علمی و فهم فعالان اقتصادی از فضای امروز بازار به یک نقشه راه رسید و در آن مسیر قدم برداشت.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد صبح امروز در همایش جذب سرمایه‌گذاری، اظهار داشت: باید در بخش اقتصادی به یک نقشه راهی رسید تا فعالان به این اطمینان برسند که قدم‌ها در بخش اقتصاد به درستی برداشته می‌شود.

 

وی گفت: نخستین درخواست بنده این است که در اندازه اختیارات فعلی استاندار و مدیران استان و در اندازه ظرفیت علمی و فهم فعالان اقتصادی از فضای امروز بازار به یک نقشه راه رسید و در آن مسیر قدم برداشت، سرمایه گذاران به این نتیجه برسند که مدیران استانی در راه درست قدم بر می‌دارند.

 

وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید با تنگناهای پیش روی مدیران آگاه باشند گفت: فعالان بخش خصوصی باید از توان و ظرفیت مدیران با خبر باشند تا با همکاری یکدیگر نقشه راهی بسیار موثر تدوین کنند.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به محدویت اختیارات مدیران استان افزود: بسیاری از مشکلات سرمایه گذاران داخلی در خراسان رضوی به واسطه همین اختیارات محدود مدیران به وجود می‌آید.

 

ابوترابی فرد تاکید داشت: اگر در راستای افزایش اختیارات مدیران تلاش شود قطعا در آینده مدیران کارآزموده و با تجربه‌ای بر سر کار خواهند آمد که می‌توانند موقعیت‌های بسیار خوبی را برای کشور به وجود بیاورند.

 

وی نقش استانداران را در زمینه پیشرفت اقتصادی کشور پررنگ خواند و افزود: استانداران می‌توانند با رصد دقیق استان خود اعلام کنند که می‌توانند از چه زمینه‌هایی برای تامین هزینه‌های جاری استان درآمد کسب کنند.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: سال‌های گذشته انقلابی بی تجربه در کشور تحقق یافت که نمی دانست باید چگونه در برابر حربه‌های دشمن ایستادگی کند زیرا در آن زمان کشور از پشتوانه‌های علمی و عملی قابل قبولی برخوردار نبود.

 

ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: در زمان دولت موقت دو دستور از آن طرف آب به رئیس جمهور رسید که ضربه های بسیاری را به کشور وارد ساخت که یکی از آنها کاهش مدت سربازی به یک سال برای کاهش قدرت نظامی و دومی افزایش حقوق کارگران به منظور افزایش هزینه‌های تولید بود.

 

وی بیان داشت: قطعا اگر ما آن روزها تجربه امروز را داشتیم این اشتباهات فاحش را قبول نمی‌کردیم و اجازه نمی‌دادیم تا حتی یک بنگاه اقتصادی مصادره شود.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نگاه اقتصادی موجود در کشور گفت: از ابتدای انقلاب تا کنون تنها نگاه در کشور نگاه هزینه بوده و کمتر کسی بوده است که با تفکر خلق ثروت به میدان عمل بیاید و باید گفت که تاکنون همه مدیران تنها شعارهای هزینه‌ای داده‌اند.

 

ابوترابی فرد تاکید داشت: نخستین گام بهبود اقتصاد تجهیز منابع و خلق ثروت و سپس در گام دوم هزینه منطقی است.

 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در شرایط کنونی نیز برخی از فعالیت‌های دولت فعلی هزینه ساز و در مقابل اهداف رشد اقتصادی هستند.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: هم اکنون هزاران میلیارد تومان بدهی برای کشور خلق شده که منابع پرداخت آن برای هیچکس مشخص نیست.

 

ابوترابی فرد با بیان اینکه نگاه راهبردی کشور باید نگاه خلق ثروت باشد گفت: این نگاه خلق ثروت در صورتی با موفقیت به ثمر می‌نشیند که همراه آن تولید نیز وجود داشته باشد.

 

وی با انتقاد از راهبرد نادرست مسئله نفت در کشور خاطرنشان کرد: تفاوت ما با برخی از کشورها این است که ما منابع عظیمی از نفت در اختیار داشته‌ایم و بسیاری از کشورها از این منابع برخوردار نبوده‌اند اما اگر امروز وضعیت ما را با همان کشورها بررسی کنیم خواهیم دید که کشور ما به واسطه راهبرد نادرست در مسئله نفت به مراتب برخی از کشورهای بدون نفت عقب تر هستیم به گونه‌ای که هم اکنون مسئله نفت برای ما تبدیل به یک مصیبت شده است.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید داشت: هنوز بسیاری از تصمیمات ما متاثر از رفتارهای دیروزمان است لذا برای رفع این طرز تفکر به غیر از عزم و اراده به زمان نیز احتیاج داریم.

 

ابوترابی فرد با اشاره به بودجه کنونی کشور خاطرنشان کرد: بودجه کشور دارای دو رکن عمومی و کلی است که از این بودجه عمومی بیش از 90 درصد برای مقوله حقوق کارمندان دولتی صرف می‌شود.

 

وی افزود: از بودجه کلی نیز حدود 800 هزار میلیارد تومان به عنوان بودجه شرکت‌های دولتی و حدود 200 هزار میلیارد تومان به عنوان بودجه بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تحریم‌های موجود را بزرگترین نعمت برای کشور دانست و تاکید داشت: این تحریم ها باعث می‌شود تا کشور به سوی تغییر و تحول عظیمی برود لذا اگر در این برهه زمانی تغییری در کشور حاصل نشود دیگر نباید انتظار تغییر داشت.

 

ابوترابی فرد تصریح کرد: امروزه غرب اراده نموده تا مشکل هسته‌ای با ایران را حل کند زیرا می داند اگر ایرانیان همواره با تحریم‌ها مواجه باشند خود راه حلی بس بسیار بزرگتر و شکوفاتر برای خودکفایی پیدا خواهند کرد.

 

وی بیان داشت: همگان باید بدانند که در ایران یک اقتصاد بسیار بزرگ در چهارچوب اقتصاد مقاومتی که بر شانه های مردم استوار است به وجود خواهد آمد.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در راستای ایجاد اقتصاد مقاومتی در مقیاس کشوری و جهانی اقتصاد بریده از رانت نفت و دولت بریده شده از رانت نفت نیز می‌تواند کمک شایانی بکند.

 

ابوترابی فرد افزود: اگر بتوانیم رابطه دولت و نفت را تا حد بسیار زیادی کاهش دهیم می‌توانیم به یک ظرفیت بسیار بزرگ دست پیدا کنیم.

 

وی اضافه کرد: باید در یک فاصله زمانی درآمدهای فروش نفت را به صندوق توسعه ملی واریز و از آن سرمایه ها برای ارائه تسهیلات به بخش خصوصی استفاده کنیم.

 

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این فعالیت می‌تواند دولت را تا حد زیادی کوچک کرده و شرکت‌های دولتی را به بخش خصوصی هدایت کند.

 

ابوترابی فرد با بیان اینکه هم اکنون از نظر منابع ارزی مشکلی نداریم گفت: لازم است تا در عرصه اقتصادی نگاه خود را عوض کنیم.

 

وی با اشاره به بدهی‌های دولت به سیستم بانکی افزود: امروزه افزایش بدهی دولت به بانک‌ها و افزایش پایه پولی تنها به رشد هزینه‌ها می‌انجامد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار