به گزارش خبرنگار بین المل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان،سی ان ان اوپک را عرصه رزم نفتی عربستان سعودی توصیف کرد.
نشست سازمان کشورهای تولید کننده و صادرکننده نفت(اوپک) به بستری برای زورآزمایی تبدیل شده است. عربستان سعودی این وضع را برای اوپک سبب شده است. وقتی عربستان سعودی تولید نفت خود را به بیش از ده میلیون بشکه در روز افزایش داد، قیمت نفت به شدت کاهش یافت. کشورهای عضو اوپک و کشورهای حوزه خلیج فارس به شدت از این مسئله متضرر شدند.
جان دیفتریوس تحلیلگر شبکه در این خصوص گفت: «قیمت بالای نفت می تواند برای کشورهای تولید کننده نفت در حوزه خلیج فارس ازقبیل امارات عربی متحده دستاوردهای چشمگیری داشته باشد. تبدیل شدن بندری همانند فجیره به گلوگاه و پایانه تردد محموله های نفتی موید همین مسئله است.
در این میان باید به تحرکات عربستان سعودی توجه داشت. هشت دهه پس از کشف نفت در عربستان سعودی، این کشور همچنان تلاش می کند میراث خودش را در این زمینه حفظ کند.
تولید نفت در شبه جزیره عربی، هزینه پایینی دارد به طوری که برای تولید هر بشکه نفت ده دلار یا کمتر از ده دلار هزینه می شود. وقتی قیمت نفت حتی شصت دلار در هر بشکه باشد، عربستان سعودی بشکه ای پنجاه تا پنجاه و هشت دلار سود به دست می آورد.
وقتی قیمت نفت برای مدت پنج سال حدود یکصد دلار بود، کشورهای حوزه خلیج فارس توانستند رقم کلان دو تریلیون و چهارصد میلیارد دلار پس انداز کنند. کشورهای تولیدکننده نفت، بخشی از تولیدات نفتی خود را در مخازن عظیم ذخیره می کنند تا بتوانند با رقبای نوظهور مقابله کنند.
در کنار عربستان سعودی باید به وضع ایران نیز توجه داشت که دومین منابع نفتی ثابت شده جهان در منطقه خاورمیانه را با یکصد و پنجاه میلیارد بشکه داراست.
اگر گفتگوهای ۱+۵ با ایران موفقیت آمیز باشد، ایران می تواند به گونه چشمگیری وارد بازی نفتی شود و روزانه یک و نیم میلیون بشکه به تولید نفتی خودش بیفزاید.
به گفته استیو بران کارشناس نفتی ، اگر اوپک راهبرد کنونی خودش را حفظ کند و ایران نیز تولید نفتی اش را افزایش بدهد و کشوری دیگری همانند کشورهای نفت خیز غرب آفریقا بخواهند تولید نفتی خود را افزایش بدهند، قیمت نفت به این زودی ها به یکصد دلار در هر بشکه نخواهد رسید.
ظاهرا این وضع برای کشورهای حوزه خلیج فارس مطلوب است که می خواهند لقب غولهای بزرگ نفتی را حفظ کنند.