به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا جزینی امشب در نشست خبری در کرمان با اشاره به اینکه کرمان استان مهمی از حیث تلاشها در حوزه مبارزه با مواد مخدر است، اظهار داشت: سال گذشته استان کرمان در زمینه کشفیات رتبه اول و در ارتباط با فعالیتهای حوزه مبارزه با مواد مخدر رتبه دوم را داشته است.
وی با بیان اینکه در مجموع فعالیتهای قابل توجهی در استان کرمان صورت گرفته است، ادامه داد: سال گذشته 107 تن مواد مخدر در استان کرمان کشف شده که 9 درصد نسبت به سال 92 رشد داشته است و این به دلیل تلاش خوبی بوده که در این زمینه توسط مسئولان انجام شده است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: مصرفکنندگان مواد مخدر دو دسته هستند؛ یک دسته بیمار و کارت درمان دارند و دسته دیگر معتاد متجاهر و کسانی که کارت ندارند و مجرم هستند، طبق قانون به مراکز درمان ماده 16 ارجاع داده میشوند و این افراد بین سه تا 6 ماه در مرکز درمان نگهداری میشوند.
این مسئول اضافه کرد: طبق قانون حلقه مفقوده در این زمینه وجود دارد که بعد از درمان و آزادی آنها باید شغل و فضای آرام برای زندگی داشته باشند و برنامهریزی میکنیم که از بازگشت مجدد آنها جلوگیری کنیم.
جزینی عنوان کرد: 80 درصد از افرادی که در سطح کشور تحت درمان قرار میگیرند مجدد به چرخه اعتیاد بازمیگردند و برای جلوگیری از این بازگشت در آینده نزدیک در مراکز درمان ماده 16 یک مرکز حرفهآموزی و اشتغال را ایجاد میکنیم تا افرادی که حرفهای را یاد دارند را به کار بگیریم و یا به افراد فاقد مهارت، حرفه آموزش دهیم.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه سال گذشته 30 هزار نفر را با همکاری فنی و حرفهای آموزش دادیم، تأکید کرد: برخی از معتادان بیبضاعت هستند و براساس قانون، وزارت تعاون و کار باید آنها را زیرپوشش قرار دهد که این کار به صورت متقن صورت نگرفته است.
جزینی بیان کرد: در این زمینه در سال گذشته 30 میلیارد تومان اعتبار گذاشته شده بود، اما هزینه نشد و امسال 30 میلیارد تومان به وزارت تعاون داده شده که این افراد را بیمه کنند و تفاهمنامهای را در این زمینه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا کردهایم.
وی با بیان اینکه در دو ماه ابتدای سال 100 تن مواد مخدر در کشور کشف شده و در مجموع 34 درصد افزایش کشفیات نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشتهایم، گفت: یکمیلیون و 400 هزار قرص و آمپول غیرمجاز نیز در این مدت کشف شده که 134 درصد افزایش داشته است.
این مسئول توضیح داد: یک باور غلط در بین جامعه جوان کشور وجود دارد و در تحقیقی که در اسفندماه سال گذشته انجام دادیم، 65 درصد افراد جامعه معتقد هستند که افراد به علت باورهای غلط به سوی مصرف مواد مخدر میروند.
جزینی تبیین کرد: بسیاری از مصرفکنندگان ترامادول تشنج داشته و به بیمارستان مراجعه میکنند و آمار برخی شهرها مصداق این مدعا است و مصرف ریتالین که به عنوان قرص شب امتحان معروف است، موجب اعتیاد روانی میشود و استمرار در استفاده مشکلات خطرناکی را در پی دارد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: قرصهای لاغری یکی دیگر از قرصهایی است که مردم باورهای غلط در مورد آن دارند و بانوان آن را مصرف میکنند که دارای آمفتامین و مت آمفتامین است که این مواد، ماده اصلی صنعتی شیشه است.
جزینی با اشاره به اینکه بعد از تصادفات دومین عامل مرگ و میر در کشور مصرف مواد مخدر است، عنوان داشت: علل اصلی آن وجود ناخالصیها در مواد و استفاده بیش از حد آن توسط مصرفکنندگان است.
وی افزود: مصرف بیش از حد مواد مخدر طی سال گذشته 3 هزار نفر افزایش یافته است که یک درصد در مردان و 33 درصد در زنان افزایش داشته است.
جزینی خاطرنشان کرد: یکی از یافتهای جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر این است که قرصهای ترک اعتیادی که در عطاریها به فروش میرسند حاوی شیشه هستند و این نشان میدهد، دشمن در کمین است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر متذکر شد: افرادی که میخواهند اعتیاد خود را ترک کنند به مراکز مجاز مراجعه کرده و این مراکز مجاز در سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور وجود دارد.
جزینی تصریح کرد: سال گذشته با یکهزار و 430 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد در سطح کشور برخورد شد و یا در مسیر ساماندهی قرار گرفتند.
وی بیان داشت: استفاده از قرصهای ترک اعتیاد باید از طریق مراکز مجاز باشد؛ در غیراینصورت افراد را دچار خسران میکند.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: 61 هزار و 900 نفر قاچاقچی مواد مخدر در دو ماه سال جاری دستگیر شدند که در این زمینه 10 درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشتیم؛ همچنین 191 سلاح کشف شده که نسبت به سال گذشته 27 درصد افزایش داشته است.
جزینی ابراز داشت: پیشگیری و جمعآوری خردهفروشان در سطح کشور دو برنامه اساسی ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری است که در این زمینه با صدا و سیما همکاری میکنیم.
وی تصریح کرد: 68 درصد افراد ایدزی از سرنگ مشترک استفاده کرده بودند که با مراکز کاهش آسیب به 45 درصد کاهش یافت و بیشترین عامل گسترش ایدز استفاده از سرنگ مشترک است.
جزینی خاطرنشان کرد: پنج استراتژی پیشگیری، درمان، مقابله کاهش آسیب، صیانت و توانمندسازی را در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور طراحی کردهایم.
وی عنوان داشت: هر کارآفرینی که بتواند تعدادی از معتادان بهبود یافته را زیرپوشش قرار دهد، تسهیلات 5 تا 10 میلیون تومانی اعطا میکنیم.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه دروازههای ورودی قاچاق مواد مخدر در شرق کشور و جنوبشرق است، عنوان کرد: سال گذشته 75 درصد کشفیات مواد مخدر در شرق و حاشیه شرق بوده است.
وی در زمینه شیوع اعتیاد و درمان کودکان گفت: تنها یک مرکز درمان اعتیاد کودکان در زاهدان است که 15 کودک در آنجا نگهداری میشوند و کف اعتیاد 15 سالگی است.
این مسئول تشریح کرد: شناسایی باندهای بینالمللی و سرشبکههای مواد مخدر در دستور کار ما است و به همین دلیل یک گروه جیپیسی در کشور که مورد حمایت سازمان ملل است در تهران راهاندازی کردهایم.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان گفت: در ایستگاههای ایست و بازرسی اولویت با سگهای موادیاب است که 54 درصد کشفیات در کشور توسط سگها انجام شده است.