به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن استان تهران با اشاره به اینکه در کشور ظرفیت سازی در حوزه سخت افزاری به نحو مناسبی صورت گرفته است، اظهار داشت: اما متأسفانه تولیدکنندگان به دلایل مختلف امکان توسعه صادرات محصولات خود را ندارند و حتی با ظرفیت کامل به فعالیت نمیپردازند این موضوع باعث میشود تا از این ظرفیتسازیها به طور کامل استفاده نشود.
افشار فتحاللهی با بیان اینکه هم اکنون بخشی از واحدهای صنعتی استان تهران با ظرفیت کامل فعالیت نمیکنند، افزود: هرساله خلأهای موجود در واحدهای تولیدی باعث میشود تا سرمایه گذاران جدید اقدام به سرمایه گذاری جدید کرده و خواستار توسعه فعالیت این واحدها باشند؛ این امر باعث میشود تا مشکلات گذشته پابرجا مانده و فقط هدررفت سرمایه ایجاد شود.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن استان تهران با اعلام اینکه این سازمان درصدد است از سرمایهگذاران جدید برای استفاده از زیرساختهای فعلی واحدهای صنعتی در این استان دعوت بعمل آورد، تصریح کرد: میخواهیم سرمایه گذاران با حضور در واحدهای تولیدی این استان از ظرفیت این واحدها استفاده کرده و برندهای خود را تولید کنند. در چارچوب این اقدام دیگر سرمایه گذاری جدیدی در این واحدها انجام نشده و از ظرفیتها به نحو مناسبی استفاده میشود.
فتح اللهی با اشاره به اینکه براساس این دعوت تمام سرمایه گذاران میتوانند برند خود را با استفاده از زیرساختهای فعلی استان تولید کنند، عنوان کرد: شرایط خاصی برای این سرمایه گذاری وجود ندارد و هر کس با توجه به قرارداد اقدام به تولید برند خود در واحدهای تولیدی میکند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی نمیتوان رقم قطعی را از ظرفیتهای فعلی صنایع استان تهران مطرح کرد، اظهار داشت: اما در مجموع واحدهای صنعتی این استان با 50 درصد ظرفیت خود به فعالیت میپردازند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن استان تهران در ادامه صحبتهای خود با انتقاد از اینکه نبایدواحدهای تولیدی با نگاهی سنتی فقط به فکر تأمین منابع خود از سیستم بانکی باشند، گفت: تأمین نقدینگی واحدها باید با سرمایه گذاری توسعه محصول و فروش آنان به وجود آید.
فتح اللهی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی درحال حاضر با معوقات بانکی روبرو هستند، تصریح کرد: جذب سرمایه گذاری جدید باعث میشود تا واحدهای تولیدی زیرساختهای خود را در اختیار آنها قرار داده و حتی میتوانند بدهیهای خود را پرداخت و یا تقلیل دهند.
*هنوز یک ریال از یارانه تولید به سازمان صنعت معدن استان تهران اختصاص نیافته است
وی در رابطه با تخصیص یارانه به واحدهای صنعتی استان تهران نیز افزود: هم اکنون وزارت صنعت موضوع اختصاص یارانه به واحدهای تولیدی را در دستور کار خود قرار داده است اما هنوز تخصیصی به استان تهران صورت نگرفته است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن استان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون رقمی از یارانه تولید به واحدهای صنعتی این استان پرداخت شده است یا خیر، افزود: تا به حال هیچ رقمی از یارانه تولید به واحدهای این استان اختصاص پیدا نکرده است اما امیدواریم درسال 94 یارانه تولید با برش استانی تقسیم و سهم استان تهران مشخص شود.
فتح اللهی با گلایه از اینکه بیشتر واحدهای صنعتی از منابع بانکی گران برای تأمین نقدینگی خود استفاده میکنند، اظهار داشت: بازپرداخت تسهیلات گران بانکی به هیچ عنوان توجیه اقتصادی برای واحدهای تولیدی ندارد. البته به نظر میرسد دولت میتواند با تعدیل نرخ بهره تسهیلات بانکی بخشی از مشکلات واحدها را برطرف کند.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی 17 هزار واحد صنعتی دارای مجوز در استان تهران مشغول فعالیت هستند که در صددیم با جذب سرمایه گذاری جدید توسعه این واحدها را به وجود آورده و از ظرفیتهای خالی آنها استفاده کنیم.