آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۸۴۴۱
گزارش/

۳۲۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان خسارت؛ نتیجه خیانت مسببان تحریم

۳۲۴ هزار میلیارد تومان؛ عددی که می‌توانست با فراهم آوردن بیش از ۲.۱۶۳.۰۰۰ فرصت شغلی جدید در جامعه، بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را رفع کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ از دیدگاه بسیاری از مردم فتنه 88 تنها یک موضوع سیاسی بوده و در سال‌های گذشته کمتر دیده شد این موضوع از زاویه‌های دیگر مورد توجه قرار گیرد اما واقعیت این است که یکی از جنبه‌های مهم آن تاثیر بر اقتصاد کشور و به دنبال آن افزایش تحریم‌ها و تاثیر بر رشد و توسعه اقتصادی ایران بود.

 

این موضوع قابل نفی نیست که پیش از انتخابات سال 88 روند تحریم‌های علیه جمهوری اسلامی ایران کند شده و حتی بنابر برخی گزارش ها، نمایندگان 5+1 خواهان رسیدن به توافق نهایی با ایران و پایان دادن به مسئله ی هسته ای بودند. اما با وقوع فتنه 88 به یکباره موضع آمریکا و کشورهای غربی نسبت به ایران تغییر یافت و تحریم‌ها شدت گرفت.

 

در همین دوران بود که قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل در 19 خرداد ماه 1389 به تصویب رسید که بر اساس آن گفته شد ایران نبایستی نفعی در هیچ فعالیت اقتصادی در یک کشور دیگر شامل استخراج معدن­ اورانیوم، تولید یا استفاده از مواد و فناوری هسته­‌ای کسب نماید.

 

این قطعنامه می افزود تمام دولت­‌ها باید از ارائه، فروش یا انتقال تانک­‌های جنگی، وسایل نقلیه زرهی، سیستم­‌های توپخانه‌­ای کالیبربالا، هواپیما­های نظامی، بالگردهای تهاجمی، کشتی­‌های جنگی، موشک یا سیستم­‌های موشکی به ایران جلوگیری کنند. دولت­ها باید تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از انتقال فناوری­‌ها یا مساعدت­‌های تکنیکی مربوط به موشک­‌های بالستیک قادر به حمل تسلیحات هسته­‌ای را اتخاذ نمایند.

 

همچنین قطعنامه مشتمل بر مقرراتی برای کمک به قطع استفاده ایران از نظام مالی بین‌­المللی علی‌الخصوص بانک­‌های ایرانی بود که ممکن است برای تامین مالی فعالیت­‌های اشاعه و هسته­‌ای مورد استفاده قرار گیرند.

 

این قطعنامه به دولت­‌ها در رابطه با ارتباط بالقوه میان درآمدهای بخش انرژی ایران و فناوری­‌های مربوط به انرژی و اشاعه هشدار داده و پانلی نیز برای کمک به نظارت و تضمین اجرای تحریم­‌ها تاسیس نمود.

 

 بانک مرکزی و چند بانک دیگر  تحت تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفتند.

 

علاوه بر این صنعت نفت ایران نیز با هدف کاهش درآمدهای نفتی ایران در این دوران با اجماع آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا مورد تحریم قرار گرفت.


نوسان در بازار ارز و سکه و طلا؛ کاهش ارزش پول ملی ایران، کاهش فرصت‌های ناشی از کاهش درآمدهای نفتی و متوقف شدن بخش عظیمی از پروژه‌های عمرانی تنها بخشی از زیان‌های اقتصادی تحمیل شده در دوران پس از فتنه 88   بود.

 

در جدول زیر لیستی از تمامی تحریم‌هایی که پس از فتنه، علیه کشورمان اعمال شد، آورده‌ایم:

 

 

علاوه بر افزایش تحریم‌ها، اغتشاشات و ویرانگری‌های فتنه 88، خسارت‌های زیرساختی، مالی و اقتصادی فراوانی بر کشور تحمیل کرد. خسارت‌هایی که آتش زدن اتوبوس‌ها، آتش زدن بانک‌ها و مساجد و حسینیه‌ها،کاهش نرخ برابری پول ملی، افزایش نرخ تورم و ایجاد رعب و وحشت و به دنبال آن کاهش سرمایه‌گذاری خارجی نشات گرفته از عدم امنیت تنها قسمت کوچکی از آن است.

 

حتی به گفته پرویز سروری، عضو شورای اسلامی شهر تهران خسارت فتنه 88 و هشت ماه آتش زدن منافع کشور، 324 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. عددی که می‌توانست با فراهم آوردن بیش از 2.163.000 فرصت شغلی جدید در جامعه، بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را رفع کند.

 

اما این رقم چگونه محاسبه شده است؟

 

گزارش شهرداری تهران نشان می دهد، در فتنه 88  بیش از 63 میلیارد تومان به اموال عمومی تهران خسارت وارد شده و علاوه بر این تعداد ۱۱ بانک دولتی و خصوصی و موسسه اعتباری در حوادث اغتشاشات ۸۸ مورد تخریب و آتش‌سوزی واقع شدند که هزینه‌های نوسازی آن‌ها به‌حساب سود و زیان بانک رفته و معادل آن از سود صاحبان سهام کاسته شده است و مجموع خسارات وارده و هزینه بازسازی فقط بانک‌ها در حوادث ۸۸ که به تفکیک هر بانک قابل احصا حداقل 5.26 میلیارد ریال برآورد شده است.

 

علاوه بر آن زیان ناشی از گرانی، تورم و فشاری که پس از این جریانات در نتیجه ایجاد مشکل در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، تامین معیشت، عدم وصول مطالبات در حوزه تجارت و بازرگانی، عدم وصول به موقع درآمدهای نفتی و گازی، اخلال در تزار تجاری و بازرگانی در تمامی حوزه‌ها به خصوص حوزه نفت و انرژی به کشور وارد شد، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار اعلام شده است.

 

ضمن آنکه باید قربانیان جانی فتنه 88 را نیز در نظر گرفت. 28 میلیارد تومان دیه بدل از قصاص ۲۲ نفر شهید حوادث سال ۸۸  و ۱۴ میلیارد تومان دیه بدل از قصاص تعدادی دیگر از شهروندان که قربانی این حوادث شدند، گوشه‌ای از این خسارت‌های مادی است که البته آثار بلندمدت معلولیت و از کارافتادگی برخی از افراد ر جریان این اغتشاشات و تاثیراتی که کارایی و بهره‌وری جامعه می‌گذارد را نیز باید در نظر گرفت.

 

مقام معظم رهبری در فاصله سی روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، در بیاناتی با اشاره به خسارات فتنه گران به مردم و منافع آنان فرمودند:

 

«سال 88  اشكالاتى كه وارد شد، خسارتى كه به كشور وارد كردند و نگذاشتند كشور و ملت طعم آراء چهل ميليونى را درست بچشد، به خاطر تخلف از قانون بود. يك عده‌اى يا براى خاطر اغراض نفسانى، يا هدفهاى خلاف سياسى، يا هرچه - حالا در آن زمينه نميخواهيم قضاوتى بكنيم - از قانون تخلف كردند، خطا كردند، از راه غير قانونى وارد شدند؛ هم به خودشان صدمه زدند، هم به ملت صدمه زدند، هم به كشور صدمه زدند.»

 

طی روزهای اخیر عده ای از مسئولین دولت یازدهم در اظهاراتی مسببان تحریم را «خائن به مردم» دانسته اند. حسن روحانی رئیس دولت یازدهم که در مراسم دهمین جایزه ملی محیط زیست سخن می گفت اظهار داشت: «مسببان تحریم‌ها در حق مردم خیانت کردند». با در نظر گرفتن این آمار و ارقام شاید و بازخوانی روزهای فتنه ی 88 شاید شناسایی مسببان تحریم برای مردم و این قبیل دولتمردان آسان تر گردد و خیانت تحمیل تحریم ها نیز به لیست سیاه و سنگین فتنه گران، به خصوص سران فتنه افزوده گردد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
مسببان تحریم همونایی هستند که شمال شهر تهران زندگی میکنند و میگن تحریم ها روی ما اثر ندارد سال 88 تلنگری به نظام بود که بفهمند تمام مردم براشون نمیمیرند و باید بهتر کشورداری کنند
7
14
جوان
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
حالا وقتی از اين موضوعات با طرفداران موسوی و اصلاح طلب بان حرف بزنی ديگه هيچ حرفی برای گفتن ندارند...
کشور ايران را به باد دادند و هيچ کدامشان هم محاکمه نشدند!!!
11
14
سید میثم
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶
عالی بود . مرگ بر فتنه گر دیکتانور...
12
16
ناشناس
Spain
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
اختلاس ها بیشتر می شد
0
15
ناشناس
Germany
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۲
حالا معلوم شد که چه آدم هایی کاسب تحریم اند. از یکطرف اقتصاد بخش خصوصی را با رانت های دولتی تمام کمال قبضه کرده اند، از طرف دیگر فتنه 88 بپا می کنند تا تحریم های بیشتری برای مملکت وضع بشود. آقازده ها را هم حتی می فرستند فرنگ و از آمریکایی ها علنا می خواهند که تحریم ها را سخت تر و تنگتر کنند. تف به مرام!
8
15
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳
همه ی این تحریم ها بخاطر مزخرفاتی است که احمدی نژاد در مجامع بین المللی می گفت لطفا شما هم دنبال توجیه مسخره نباشید
14
17
نیما
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
آره داداش همین که میگی شما برو بخواب بازم خودتو ناراحت نکن
ناشناس
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷
تو راست میگی؛ اصلا اول انقلاب هم بخاطر حرفای امام ما رو تحریم کردن!
اصلا کلا بیا انقلاب رو تعطیل کنیم و آرمان هامون رو به دو قرون ده شاهی که آمریکایی ها میخوان جلومون پرت کنن بفروشیم!!!
نظرت؟؟
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۸
آقا مهدی قراره 10 سال برن زندان دیگه! حتما این رقم با زندان رفتن ایشون برمی گرده!!!!!!!!!!!!!!!
9
9
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۵
اگر من یک اپسیلن از این وقایع حقی داشته باشم که ناحق شده باشد به هیچ عنوان نمیگذرم.ای خدا تو شاهد باش.
ای کسانی که مدعی تقلب شدید و مملکت را بهم ریختید بدانید که من نمیگذرم.
فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره
ومن یعمل مثقال ذره شرا یره
11
7
وطن پرست
Italy
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
کاش بشینید و یک برنامه ریزی کنید و این اطلاعات رو در یک نمودار تجمیع کنید. خیلی کار سختیه ولی کاری می شه موندگار.
9
10
1399
Saudi Arabia
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶
من تا حالا این جورری به قضیه نگاه نکرده بودم...!!!
یعنی واقعا مرگ بر اون سه عنصر نفوذی ....
من که از حقم نمی گذرم ...

ولی مهم نیست ؛ ان شاء الله ما با دستای خودمون ایران اسلامی رو به به سمت قله های تعالی نزدیک می کنیم تا آقا بیان....
برای تعجیل در فرجش صلوات ....
13
11
عجب
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۸
رئیس جمهور محبوب شما که میگفت تحریم ها فقط کاغذ پاره هستند......
13
13
چه عجب!؟
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
بهتر از رییس جمهور محبوب شما بود که دوساله (و احتمالا دو سال دیگه هم) میگه:# تحریمیم_میفهمی
ناشناس
Germany
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۴
خوش به حال آنها که از ایران به سیاسیون رفتند خارج در برنامه های خبری آنها شرکت میکردند و مدام حقوق بشر و عدم وجود آزادی را اعلام میکردند و میگفتند که باید به نظام ایران فشار آورد همان کسانی که به نام سیاسی بودن ایران رو فروختند به نشان دادن خود در شبکه هایی مثل voaیا بی بی سی یا خبرگزاری های دیگه و هی از تقلب و رییس جمهور غیر قانونی ادای آزادی خواهان رو در میآورند و در داخل هم یه عده دیگه از آن مطالب بساط تفریح به و سرگرمی برای خود درست کرده بودند عوامل غرب و آمریکا وانگلیس هم که اوضاع رو مساعد میدیدند شروع میکردند به تحریم شخصیت‌ها بعد اقتصادی بعد نظامی.
حالا دنبال مسبب میگردند مردم بیچاره رو ساده گیر آوردند
8
12
خوزستان - بهبهان
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۲
سلام. جالب بود و بسیار تلخ!!!
خدا لعنت کند تضییع کنندگان حقوق این نظام و ملت را
11
12
a
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰
اخی.. حیف شد برادران متخلس بدشانسی اوردن یعنی این هم میتونست نصیبشون بشه
6
2
ناشناس
Germany
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۴
دولتی که برای «آب خوردن» مذاکره می‌کند و برای «خوراکی»، درِ مراکز نظامی خود را به روی دشمن باز می‌کند، نمی‌تواند تحریم‌ها را لغو کند.
البته باز هم بیان این نکته لازم است که توافق، جدای از لغو تحریم‌هاست. توافق منهای لغو تحریم‌ها، یعنی سیاسی‌‌کاری به اسم جیب مردم! چنین توافقی کلاهبرداری است، چراکه برای مردم در تهران و بجنورد «آب» نمی‌شود اما می‌تواند برای عده‌ای «نان» شود! آن هم در تنور انتخابات!
18
14
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
لعنت خدا بر فتنه گران داخلي و خارجي
26
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
مسببان تحریم را در جای جای این دولت بی تدبیر به راحتی می شود دید.
13
7
پربازدیدترین آخرین اخبار