به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ راستگویی از ستوده ترین رفتارهای فردی و اجتماعی در میان همه ی اقوام و ملل دنیاست. و در مقابل؛ همگان دروغگویی را ریشه هر بدی دانسته اند. آموزه های دین مبین اسلام، دروغ را «مادر گناهان» معرفی کرده و نسبت به آن به شدت هشدار می دهد.
حسن روحانی در نخستین حضور خود در انظار عمومی برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم از عزم خود برای تشکیل "دولت راستگویان و درستکاران" خبر داد. اگرچه طیفی از جامعه، از همان ابتدا به شعاری بودن این اظهارات اعتقاد داشتند؛ با این حال به نظر می رسد فضای فکری خاص روحانی؛ عمل به وعده ی راستگویی را در طول دو سال گذشته برای رئیس جمهور مشکل کرده است.
دولت یازدهم که از همان ابتدا می خواست بین انقلابی بودن و تعامل با کشورهای استکباری پل بزند؛ برای پیشبرد سیاست های خود بعضاً مجبور می شد تا زیاد هم راستگو نباشد؛ از این رو تا حد زیادی به دوپهلو سخن گفتن روی آورد. اما همواره هم نمی شد دوپهلو و چندپهلو سخن گفت؛ بنابراین به نظر می رسد تیم عملیات روانی دولت به راهبرد دیگری متوسل شده اند که می توان از آن به عنوان «جنگ روانی مهندسی شده» تعبیر نمود.
مهمترین راهبرد افراد در آنچه ما آن را جنگ روانی مهندسی شده می نامیم؛ فرافکنی و انداختن توپ در زمین مخاطبان است. در این شیوه؛ بهترین حالت مهندسی زمانی اتفاق می افتد که فرد بر اساس انگاره های ذهنی خود سخنی را می گوید که تا حد امکان، راست جلوه کند و دروغ پنداشتن حرف در نظر مخاطبان را ناشی از تفاوت فضای فکری آنان و کم اطلاعی(بیسوادی و تازه به دوران رسیده بودن و ...) آنان از موضوعات مربوطه جلوه می دهد. اگرچه استفاده از این شیوه هم زیاد ساده نیست. از این رو فرد گاهاً چاره ای جز راست جلوه دادن بزرگترین دروغ های ممکن را پیش روی خود نمی بیند.
بررسی رویدادهای دو ساله ی حاکمیت دولت مدعی راستگویی، نمونه های فراوانی از این برنامه ی عملیات روانی را در منظر مخاطب قرار می دهد. برنامه ای که تنها اسمی که روی آن نمی توان گذاشت عنوان راستگویی است.
روحانی در گفتگوی ویژه خبری(تبلیغات انتخاباتی): ما فناوری هسته ای را کامل کردیم!
این از اولین سخنان عجیب حسن روحانی پیش از انتخابش به ریاست جمهوری کشور بود. وی در حالی از تکمیل کردن فناوری هسته ای سخن می گفت که همه می دانستند که ایران در نتیجه مذاکرات او و تیم همراهش با تروئیکای اروپایی که منجر به عقد قرارداد سعدآباد شد؛ تعلیق تمام فعالیت های هسته ای را پذیرفته و تنها پس از برداشته شدن این تعلیق؛ سیر صعودی فناوری هسته ای کشورمان تا رسیدن به تولید صفحه سوخت 20 درصد ادامه یافت.
این سخنان روحانی در حالی گفته می شد که پیش از این رهبر معظم انقلاب در تشریح نتایج مذاکرات آن سال ها، در جمع دانشجویان دانشگاه یزد گفته بودند:"يك روزى حاضر نبودند پنج «سانتريفيوژ» را تحمّل كنند. مسئولين مذاكره با اروپا حاضر شده بودند 20 تا «سانتريفيوژ» را نگه دارند، آنها گفته بودند نمى شود؛ گفته بودند لااقل 5 تا، گفته بودند نمى شود. اگر مى گفتند يكى، بازهم مى گفتند نمى شود! امروز 3000 تا «سانتريفيوژ» دارد كار مى كند، مبالغ زيادى هم آماده كار گذاشتن است. مى گويند در همين حد متوقّف شويد."
ایشان در ادامه با تشریح شرایط آن دوران می فرمایند:"من همان وقت در جلسه مسئولین گفتم اگر چنان چه بخواهند به این روند مطالبه پی در پی ادامه بدهند، من خودم وارد میدان می شوم. همین کار را هم کردم. بنده گفتم که این روند عقب نشینی باید متوقّف و تبدیل شود به روند پیشروی"
ادعای روحانی در تبلیغات انتخاباتی مبنی بر انکار پلمپ تاسیسات هسته ای در دوران ریاست او بر تیم مذاکره کننده بلکه کامل کردن فن آوری (!!) را دقیقا باید در راستای پروژه ی عملیات روانی مهندسی شده ی مسئولین و همفکران دولت مدعی اعتدال گرایی تفسیر کرد.
روحانی در کنفرانس خبری در شیراز: قبل از آمریکاییها ما فکت شیت خود را اعلام کردیم!
ماجرای انتشار گزاره برگ (فکت شیت) ایرانی در برابر گزاره برگ آمریکایی ها، مسئله ای بود که تا مدت هافضای سیاسی و رسانه ای ایران را تحت تاثیر خود قرار داد. دولتمردان در این خصوص دست به سلسله اظهارات متناقضی زدند. اعم از اینکه اعلام کردند فکت شیت منتشر خواهد شد، منتشر نخواهد شد و در نهایت و در کمال تعجب رئیس جمهور اعلام کرد که فکت شیت منتشر شده است!
شاید گفته ی حسن روحانی درباره ی فکت شیت ایرانی را بتوان از جمله سخنان طنزی دانست که تا سالها در فضای سیاسی کشور مطرح خواهد بود. حسن روحانی دهم اردیبهشت ماه سال جاری و در جریان سفر استانی خود به استان فارس؛ در ادامه ی برخوردهای سخت با منتقدان توافق ژنو و لوزان؛ مردمی که منتظر ارائه ی گزاره برگ ایرانی بودند را به ضعف حافظه متهم کرد.
به نظر می رسد سخن گفتن در مورد "فکت شیت" از سخت ترین مواردی بوده است که مهندسی بیان آن از عهده ی رئیس جمهور برنیامده است. از این رو روحانی آشکارا همگان(خبرنگاران،تیم مذاکره کننده و مردم) را به استهزاء گرفته و کم حافظه گی آنان را به باد انتقاد گرفت! این در حالی بود که پیش از این اعضای تیم مذاکره کننده بارها و بارها از انتشار قریب الوقوع فکت شیت ایرانی خبر داده بودند؛ وعده ای که هیچ گاه عملی نشد. تناقض گویی هایی که خبرگزاری دانشجو چندی پیش در گزارشی به آن پرداخت.
روحانی در سفر استانی به خراسان رضوی: به ملت ایران اعلام میکنم ما خوشبختانه از رکود عبور کردیم
این سخن حسن روحانی در 15 شهریور ماه سال 1393 را نیز می توان از جمله موضع گیری های عجیب و متناقض وی به حساب آورد. روحانی در حالی از عبور اقتصاد کشور از رکود خبر می داد که علاوه بر شهادت آمار و ارقام از خلاف واقع بودن آن، تنها چند روز پس از وی، اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم گفت: "سیاستهای جدیدی نیز تدوینشده و از دستگاههای اجرایی خواستهشده در حوزه وظایف خود با رعایت و اجرای این سیاستهای زمینه خروج از رکود و رونق اقتصادی را فراهم کنند!" لذا تکلیف خروج یا عدم خروج کشور از رکود همچنان در هاله ای از ابهام باقی ماند. دولتی ها اما به همین دو اظهارنظر متناقض در زمینه ی رکود بسنده نکردند.
اگرچه ذکر تمام این موضع گیری ها از حوصله ی این گزارش است، با این حال بازخوانی اظهارنظر جالب محمدباقر نوبخت در همین زمینه در تاریخ 28 دی ماه 93 خالی از لطف نیست. نوبخت در حالی که رئیس جمهور چند ماه قبل خبر خروج اقتصاد کشور از رکود را داده بود؛ خروج از رکود را مستلزم اجرایی شدن برنامه ششم توسعه! دانسته و می گوید: "ما امروز با مشکل بیکاری روبرو هستیم و در تلاش هستیم تا از رکود خارج شویم. لایحه خروج از رکود و دیگر برنامههایی که دولت ارائه کرده است، معطوف به برنامه کوتاهمدت است، اما برای خروج از رکود نیازمند برنامه میانمدت هستیم که برنامه ششم توسعه به همین منظور تدوین میشود."
به نظر می رسد در فضای شعارزده ی دولت؛ خط قرمزی برای اظهارنظر علمی و کارشناسی در زمینه ی اقتصاد کشور تعریف نشده است. کمااینکه پیش از این رئیس دولت، تورم ماه بهمن سال 93 را نیز صفر درصد اعلام کرده بود. مسئله ای که در تناقض آشکار با گزارشات مرکز آمار و بانک مرکزی بود و باورش برای مردمی که با افزایش روزافزون قیمت ها مواجه بودند، مشکل بود.
در مراسم تنفیذ: خداوندا، به تو پناه میبرم از استبداد رأی و بستن دهان رقیبان و منتقدان
روحانی از ابتدای تبلیغات انتخاباتی خود شعار آزادی بیان را به عنوان یکی از شعارهای اصلی خود مطرح نمود. وی در این راه تا آنجا جلو رفت که پیشرفت کشور را منوط به مسئله ی آزادی بیان نموده و گفت:" برای افزایش قدرت ملی داخلی باید به همه مردم آزادی بدهیم و آزادی بیان داشته باشند." با این حال کارشناسان احترام به آزادی بیان را در تضاد با روحیه ی اقتدارگرا و انحصارطلب دولتمردان می دانند، نظری که شواهد برخورد تند و اهانت آمیز با منتقدان در دو سال گذشته بر آن صحه می گذارد. محسن رضایی رقیب روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نیز تلویحا به این روحیه ی او انتقاد کرده و در واکنش به عصبانیت وی در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از کاندیداها در مناظرات تلویزیونی انتخاباتی، می گوید:" آقای روحانی اگر بخواهد با این عصبانیت و این داد و بیدادی که کردند سکان کشور را بدست بگیرند، خداوند رحم کند به این کشور!"
با این وجود؛ روحانی هنوز هم در همه تریبون ها از لزوم نقد دولت و وجود آزادی بیان سخن می گوید و همزمان به ساکت کردن منتقدان از راه های مختلف اصرار دارد. با وجود تلاش فراوان روحانی در زمینه ی مصادره به مطلوب واژه ی آزادی بیان، حجم برخوردهای سخت دولت با منتقدان، این شعار وی را تا حد زیادی از حیز انتفاع ساقط نموده است. با این حال دولت بر ادامه ی پروژه ی عملیات روانی خود مصر است. بر اساس همین راهبرد؛ روحانی در نشست خبری خود در 23 خرداد ماه جاری با وجود تریبون ندادن به حتی یک رسانه ی منتقد!، در پایان سخنان خود می گوید:"دولت اگر اجازه نقد ندهد به معنای این است که دولت مستبدی است!"
روحانی در نشست خبری 23 خرداد: بنزین را گران نکردیم!
جدیدترین نسخه از فرافکنی های دولت در زمینه ی مسائل جاری کشور در آخرین نشست خبری رئیس جمهور رخ داد. روحانی همانطور که در تبلیغات انتخاباتی با شجاعت تمام، چشم در چشم مردم گفته بود "ما فناوری هسته ای را کامل کردیم!" ، در نشست خبری اخیر خود گفت "ما بنزین را گران نکردیم!، بلکه آن را تک نرخی کردیم." وی در پاسخ به خبرنگاری که در مورد گرانی بنزین از وی سوال کرده بود گفت:"البته در زمینه مسئله افزایش قیمت بنزین که اشاره کردید بنده خیلی این واژه را نمیپسندم چون در مسئله بنزین، ما اقدام به تک نرخی آن کردیم."
ما در این گزارش تنها به برخی از مصادیق اینگونه رفتارهای دولت اشاره کردیم، چه اینکه بررسی تمامی مصادیق اینگونه رفتارها در دولتی که ظاهرا توسل به سیاست فرفکنی جزو اصول آن بوده است؛ از حوصله ی یک یا چند گزارش کوتاه خارج خواهد بود. باید منتظر ماند و ردپای عملیات روانی دولت در فرافکنی مشکلات آن هم به بدترین شکل ممکن یعنی پاک کردن صورت مسئله را در رویدادهای آینده ی کشور دنبال کرد.
حاج حسن را کاریش نداشته باشید بالاخره مردم فهیمی داریم مقایسه می کنند حرف و عمل را همه چی داره می چرخه حتی خود ایشان
اما فقط میگم که روتو برم ...
دولت وقت قبل از روی کار آمدن تعهداتی سپرده است که باید آنها را انجام بدهد.
اولین تعهد دولت که توسط بزرگترین حامی آن و کسی که در واقع قرار بوده است دولت را با روحانی مشترکا اداره کند اعلام گردید که: امنیت اسرائیل" بوده است.
دومین موضوع متوقف کردن رشد علمی کشور بود که آن هم در حال تحقق است.
سومین مطلب خلع سلاح کشور است که مذاکره کنندگان محترم و مورد اعتماد کامل ما آنرا قبول کرده اند و تنها مانده است تا چطوری پیاده سازی کنند و ثروتهای خودشان را از ایران بعد از رفع تحریم کاملا جابه جا کنند و بنشینند به تماشای حمله نظامی ....
استغفرالله یعنی اینها خائن هستند؟
نخیر اینها رفیق دزد و شریک دزد هستند!!
در پایان هم نابودی ایران و تمامی هواداران انقلاب و اسلام در منطقه رقم خواهد
شما حتی اگه در حال شوخی کردن هم باشی نباید از چنین تعابیر و تفاسیری استفاده کنی . نه ، من از کوتاه اومدن هامون در جریان مذاکرات ، از منتشر نشدن فکت شیت ایرانی و .... حمایت نمی کنم ؛ دارم از مقاصد دشمنان خارجی مون(که ما همه باید دربرابر اونا متحد باشیم) از بدبین کردن دولت و ملت نسبت به هم و سلب ونحدتشون حرف میزنم که براشون مهم نیست مردم رو نسبت به حزب اصلاح طلب بدبین کنند یا اصولگرا ، مهمه که فقط مردم و حمایت مردم رو از نظام اسلامی (و ولایت فقیه) دور کنند . اشکالات همدیگر رو بیان می کنیم اما می دونیم که قصد هیچکدوم از مسئولینمون وطن فروشی و جلوگیری از پیشرفت کشور نیست(بلکه در چگونگی عمل ،خطا داریم).
خدایا!خودت به همه ی ما وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری عطا کن.
چیکار کنیم؟؟هر روز میام اینجا اعصابم بهم میریزه....
خدا لعنت کنه....بحق 12 امام خدا هر آدم منافقی رو لعنت کنه (اگر قابل هدایت نیست)...تو همین دنیا به بدترین عذاب ها دچارشون کنه..
دروغگویی و کثافت کاری یه عده رو که میبینم اتیش میگیرم....
خدا منافقان رو از صحنۀ روزگار محو کنه.
منافقان از کفار بدترند.
از روشنگری ها و نگاه های دقیق فکری شما بینهایت سپاس گذاریم .
موضوع مهم آنجاست که آنان که کور کورانه تصمیم به انتخاب اصلح کرده اند هنوز هم در جهل خود باقی مانده اند ، گویی اینان در جهل مرکب ابدالدهر باقی خواهند ماند .
افسوس امروز ما از جاهلانی است که به قول برادرمان سر خود را زیر برف کرده اند و چشم بر حقایق بسته اند و از غیرت بر آب و خاک و خون و داشته های این سرزمین بیزاری میجویند .
افسوس امروز ما از انتخاب سرنوشتساز جاهلانی است که میلیون ها انسان را با خود به اعماق چاه میکشانند .
و افسوس بیش از حد ما از آن فردایی است که باز هم جاهلان جاهلان را بر منصب عالی دولت خواهند نشاند .
یه ضرب المثل هست که میگه"از ماست که بر ماست"
کاش اون روزی (92) که همه (خواص)داد میزدند ائتلاف کنید اگر کاندیداها ها گوش میکردند الان به این وضع نرسیدیم که دشمن جلوی همه ما را تحقیر کنه و ما فقط لبخند تحویلشان بدیم!
اگر واقعا بگذریم باید از همین الان شروع کنیم به روشنگری ،چون انتخابات مجلس نزدیکه و بعد اون انتخابات ریاست جمهوری.
از الان باید رصد کرد و روشنگری کرد.
همه مسئولن تا به اندازه ای که می تونن روشنگری کنند حتی یک نفر را.
ومن الله توفیق
اونکه باید تندیسش رو ساخت در این مقوله!
با نظر برادر مهدی خیلی موافقم.یاعلی.
http://www.jahannews.com/vdcf1cdjtw6d0xa.igiw.html
تا قبل از انتخابات اکثر مردم سنگ آقای هاشمی یا بهتر بگم سنگ آقای روحانی رو به سینه می زدن ... (الان هم کم نیستن متاسفانه به ظاهرفریب می خورن و حوصله کنجکاوی و پژوهش ندارن).
خیلی ها انقد همهمه کردند تا ندای رهبری به گوش کسی نرسه.رمز پیروزی انقلاب ما ولایت پذیری از امام (رحمت خدا بر او و رهروان واقعی اش) بود . اگر اون موقع مردم ما بصیرت نداشتن شک نکنین الان سرنوشت ما معلوم نبود
هر چه قدر نظر اکثریت مردم به رهبری نزدیک باشه خطای خروجی کار به صفر نزدیکتره.
خدایا تا ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف سایه رهبر ما را از سرمان کم نکن. الهی آمین.
خواهشا نظر بنده را چاپ کنید تا اگر دوستان لطف کنند و پاسخ بنده را بدهند ابهامات اینجانب برطرف میشه.
تیتری که برای این تحلیل یا گزارش یا ... در نظر گرفته شده (همه فرافکنی های دولت یازدهم) ب بخصوص کلمه فرافکنی آنقدر تند است که اولین چیزی که به ذهن بنده رسید این است که هم اکنون وارد کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری سال 96 شده ایم و این سایت متعلق به رقیبی جدی و سرسخت دولت روحانی میباشد.آیا این سایت بیطرفی خود در تهیه گزارش را رعایت کرده است؟
خب عیبی هم ندارد که سایتی مخالف دیدگاه ها و سلایق یک دولت فرد یا جناحی باشد و باعث پیشرفت هم میشود ولی در این صورت اسم سایت بهتر است از خبرگزاری دانشجو به خبرگزاری دانشجویان مخالف دولت تدبیر تغییر کند.
بی طرفی یعنی اشکال رو از هر طرف سیاسی بگیری و تقدیر رو نسبت به عمل خوب هر طرف سیاسی داشته باشی
نه این که هیچ حرف تندی زده نشه یا هیچ تقدیری نشه
اون چیزی که شما بی طرفی اسمش رو گذاشتید بی خیالی هستش که هر کسی (هر طرف سیاسی) هر کاری کرد کلا بگیم بَه بَه، چَه چَه.
اگه کسی اشتباهات زیادی مرتکب بشه (چه غیر عمد و چه عمدی) و اگه فردی پیداش بشه که این اشتباهات رو به اون فرد گوشزد بکنه، شما به اون فردی که اشتباه رو مرتکب میشه خورده میگیرید که چرا اشتباه میکنی یا به اون فردی که اشتباه رو گوشزد می کنه؟
اون زمانی که با ولایتی بستن و یار غار هاشمی رو آوردن تو تیمشون باید فکر اینجا و اون زمان هایی که تو مناظره ها به آقای ولایتی دادن تا اصولگراها رو بکوبه باید فکر اینجارو میکردن.
متبرک شود از گرد و غبار شهـدا،هرچه زد خنجر احساس به سرچشمه عشق، شرمگینم که نشد اشک نثار شهـدا،
خشکی چشم عطش خورده ازآن است که من ، آبیاری نشدم فصل بـــــــــهار شهدا،دل سنگم که نشد شمع سوزد شب عشق،
کاش میشد که شود سنگ مزار شهــــدا،آخــرین خط وصایای دل من این است ، که به خـــاکم بسپارید کنار شهـدا...
همان دوستانی که دوره افتادند میان حزب اللهی ها و انقلابی ها که آقا درباره فلانی فلان گفته یا فلان بزرگ فلان خواب را دیده که به ایکس(صالح مقبول) رای بدید نه به اصلح و از این حرفها
به خدا قسم نقشه امریکا و دوستاش اینه که اول مارو ضعیف کنن به به ما حمله کنن . اما حالا 270 تا چراغ هدایت اومدن تا ما رو زنده کنن که بابا در مکتب حسین اگر میخواهی بمانی شاید آبی هم برا خوردن نداشته باشی . حال آنکه اگر مقاومت کنیم آمریکا و اذنابش که دارن به زانو در میان رو تسلیم میکنیم . اما کو کسی که حرفای ولی امرش رو گوش کنه و اعتماد کنه به جوونایی که 8 سال کشور رو در برابر این همه جهانخوار حفظ کردن اونم با دست خالی . آمریکا که الان تقریبا تنها شده . چرا مسئولا خوابن؟؟؟؟؟؟؟؟؟
از سایت خبرگزاری دانشجو خواهش داریم که سایت را طوری طراحی کنید که موقعی نظر دادن یک بار که مشخصات و پست الکترونیک رو وارد کردیم در مرحله های بعد خودش به صورت خودکار با نوشتن کلمات اول تکمیل کند که این کار خیلی از وقت ما را هدر می دهد
در ضمن خوب است که دقیقا به تک تک مطالبی که در مورد دولت بی تدبیر کلید اشتباهی بدست گفته اند همه با آدرس بود می توانید یک سرچ کنید همه را چک کنید اگر حقیقت نداشت ان وقت بگوید درغگو
و نکته دیگر اینکه ما از سخنگوی دولت کم حرف درغ نشنید ایم موقعی که گفت یارانه کسی حذف نشده ولی حذف شده بود موقعی که گفت قمیت حامل های انرژی بالا نمی رود ولی بالا رفت و ......
شما اگر می خواهید چشمتان روی حقیقت ببندید حرفی نیست ولی از ما نخواهید که مثل شما خودمان را کور کنیم
تمام ملت و ول کردن چسبیدن به توافق الانم دارن ورقو بر میگردونن بگن مشکل ما نبوده امریکایی ها دبه کردن که تو انتخابات 96 بیان و دیگه از ریشه همه ایرانو بده امریکا
کجاست احمدی که میزد تو دهن زورگو