به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، بررسی سوال نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستورکار جلسه علنی صبح امروز مجلس قرار داشت.
این نماینده مجلس از وزیر پرسیده بود که دلیل قطع و یک طرفه شدن تلفن همراه اول، عدم ارسال پیامک و عدم تعیین تکلیف وضعیت کارگزاران مخابرات روستایی توسط شرکت مخابرات چیست.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در صحن علنی مجلس طی سخنانی اظهار داشت: مسائل ما با شرکت مخابرات بسیار پیچیده و گسترده است که امیدوار بودیم بسیاری از مسائل را از طریق مذاکره و تفاهم حل کنیم.
وی ادامه داد: در ابتدا این شرکت وزارتخانه ارتباطات را قبول نداشت و تصمیمات خود را میگرفت، اما اکنون همکاری بهتری دارند. ولی مشکل برخی از بخشها هنوز حل نشدهاند، همچنین در خصوص قطع کردن تلفنها به دلیل بدهی، این اقدام به صورت دستی انجام نمیشود و اگر بدهی کسی از حد معینی بالاتر رفت، از طریق سیستم تعریف شده ابتدا یک پیامک هشدار داده میشود و بعد خط قطع میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص دلایل قطع و وصل شدن تلفن نیز گفت: در طراحی اولیه مشکلاتی بوده که در حال رفع هستند و همچنین فرکانسهایی وجود دارند که در گذشته به برخی از ارگانها و سازمانها واگذار شده بود، لذا در برخی مناطق تداخل فرکانسی ایجاد میکند و مشکل قطعی پیش میآید.
وی افزود: در ارتباط با هزینه پیام کوتاه درباره پیامکهایی که به مقصد نمیرسند و پیغام تحویل آنها نمیآید، هزینهای دریافت نمیشود. همچنین دلیل تاخیر در ارسال پیامک ترافیک خط است که سبب میشود پیامکها به تدریج ارسال شوند.
واعظی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: در گذشته شرکت مخابرات حاضر نبود که در خصوص کارگزاران مخابرات روستایی مذاکره کند، اما اکنون مشکل تعدادی از کارگزاران حل شده و طی جلساتی که گذاشتیم به همه استانها بخشنامه کردیم تا مشکل کارگزاران را حل کنند و اگر در تاکنون در استانی هنوز مشکل کارگزاران مخابراتی حل نشده باید به ما اطلاع دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص بدهیهای برخی مشترکین تلفن همراه که میزان بدهی از ارزش خط آنها بالاتر است، گفت: همراه اول در سال 93 حدود 470 میلیارد تومان بلاوصولی داشته لذا برای اینکه بتواند کاری انجام دهد باید ابتدا طلبهای خود را وصول کند و سپس به ارتقای سیستم خود بپردازد.
وی در ادامه گفت: در خصوص پیامکهایی که به مقصد نمیرسد بررسیهایی صورت گرفت. پیامکهایی که در داخل شبکه ارسال میشود بلافاصله از طرف خود اپراتور هزینه ان برمیگردد، اما درخصوص پیامکهای خارج از شبکه ما گزارشهایی را دیدیم که برخی از این پیامکها به مقصد نمیرسد، لذا به دنبال طراحی سیستم هستیم که همه اپراتورها را ملزم کنیم این کار را انجام دهند و اگر پیامکی نرسید هزینه آن به فرستنده برگردد.
واعظی تصریح کرد: نگاه سازمان تنظیم مقررات و وزارتخانه نگاه کارشناسی است و تلاش داریم تا مشکلات مردم را حل کنیم و تا جایی که امکان داشت در چارچوب سیاستهای نظام تلاش میکنیم به نوعی بحث ارتباطات را توسعه دهیم و مشکلات مردم در این زمینه رفع شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دوم سخنان خود در خصوص بررسی محتوای پیامکها گفت: شورای عالی فضای مجازی کمیتهای را به مسئولیت وزارت ارشاد مامور کرد تا به بررسی محتوای پیامکها بپردازد و بر روی آنها نظارت کند.
وی در خصوص نظارت وزارت ارتباطات بر شرکتهای واگذار شده نیز گفت: وقتی شرکتی را واگذار میکنیم نمیتوانیم به درستی بر آنها نظارت داشته باشیم، چرا که خود آن شرکت هیئت مدیره دارد و تصمیم میگیرد و 40 درصد سهم دولت و سهام عدالت نیز نقش چندانی در این تصمیمگیریها ندارد. لذا باید قانون را اصلاح کنیم و اجازه دهیم دولت نظارت بیشتری داشته باشد، البته هرجا که نظارت را بیشتر میکنیم میگویند که نگاه شما خطی و سیاسی است که باید بگویم شرکت مخابرات ایران قاعدتا سیاسی نیست که کسی بخواهد نگاه سیاسی و خطی به آن داشته باشد بنابراین قطعا نگاه ما فنی و توسعهای است.
واعظی در پایان سخنان خود در خصوص عدم استفاده شرکتهای مخابراتی از تولیدات داخل گفت: تا آنجایی که توانستیم تلاش کردیم جلوی خرید خارجی را بگیریم و جلسهای هم با اپراتورها و شرکتهای بخش فناوری و ارتباطات برگزار شد و تلاش کردیم که خرید خارجی آنها کم شود.