به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، محمودرضا سراج کارشناس ارشد مسائل راهبردی امشب با حضور در همایش استکبار جهانی مذاکرات هسته ای تحکیم یا مقاومت ضمن گرامی داشت یاد شهید چمران و شهدای هسته ای گفت: درباره مذاکرات هسته ای بیشتر نقد و بررسی ها معطوف به مسائل فنی و حقوقی شده است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که مذاکرات هسته ای و توافقی که آمریکایی ها به عنوان توافق خوب به دنبال آن هستند در قالب مسئله راهبرد مهار جمهوری اسلامی ایران قابل بررسی است.
کارشناس مسائل ارشد راهبردی ادامه داد: عملیاتی شدن راهبرد مهار از سوی آمریکایی ها برای متوقف کردن مسیر قدرت یابی جمهوری اسلامی ایران و معطوف کردن این روند به کار می رود اما به راستی چرا این راهبرد توسط آمریکایی ها و به ویژه کشورهای متحد آن مد نظر است.
سراج افزود: جمهوری اسلامی ایران در یک روند قدرت یابی قرار گرفته که موجب افزایش این قدرت در سطح بالاتر از منطقه در حال ظهور است. از این رو آمریکایی ها تاکید ویژه ای برای مهار جمهوری اسلامی ایران دارند.
وی تاکید کرد: موقعیت ایران در منطقه در حال حاضر به قوی ترین موقعیت در قرن 21 تبدیل شده است و چنانچه روند این قدرت یابی را برای جامعه به خوبی تبیین کنیم آن موقع حس غرور ملی مردم اجازه نخواهد داد که توافق بد را بپذیریم.
کارشناس مسائل ارشد راهبردی با بیان این که در حالی در منطقه غرب آسیا شاهد قدرت یابی جمهوری اسلامی ایران هستیم که در آنسوی مرزها شاهد افول قدرت آمریکایی ها بوده تصریح کرد: آمریکا برای پیشبرد راهبرد مهار خود درصدد به چالش کشیدن 4 تصویر مهم از سوی کشورمان هستند پیشرفت، عزت، اقتدار و امنیت نیز جزو این گزینه ها به شمار می روند.
سراج تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر ده برابر گذشته در میان کشورهای بزرگ دنیا رشد علمی داشته جزو هشت کشور برتر قدرت موشکی قرار گرفته با ساخت ماهواره و پرتاب آن به فضا نیز در حال رسیدن به یک قدرت فرا منطقه ای است و اگر این جهش علمی هم چنان ادامه یابد قدرت ایران از مرزهای منطقه ای فراتر خواهد رفت.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران به روند قدرت یابی کشورمان کارآمدی خود را در زمینه تروریسم آن هم در شرایطی که آمریکا دچار عجز و ناتوانی شده نشان داده است و این دقیقا پس از تجربه دو جنگ بزرگ علیه کشورمان است دو جنگی که حتی اجازه ندادیم یک وجب از خاک کشورمان جدا شود.
کارشناس مسائل ارشد راهبردی ادامه داد: رژیم صهیونیستی پس از 60سال اسطوره شکست ناپذیری فرو ریخته و امروزه به اذعان بسیاری از کارشناسان این رژیم منحوس به هیچ وجه قادر نخواهد بود که به پیروزی دست یابد. به تعبیر بشار اسد رژیم صهیونیستی به دوران اهتزار خود رسیده است.
سراج اظهار داشت: آمریکایی ها 6تریلیون دلار در منطقه برای دو جنگ هزینه کرده اند اما چه چیزی عایدشان شد جز این که ارتششان امروز به لحاظ آمادگی رزمی در رتبه متوسط دنیا قرار گرفته است. به گونه ای که اوباما صراحتا اعلام می کند نیروی نظامی این کشور امکان حضور در جنگ دیگر را ندارد چرا که آمریکایی ها دچار چالش امنیتی بحرانی اعتبار و اقتدار جهانی و کارآمدی شده اند.
وی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی در چهار جنگ شکست خورده و عربستان با ورود به باتلاق یمن بینی خود را به خاک می مالد وقتی این دو روند را نگاه می کنیم از یک طرف افول آمریکایی ها و از سوی دیگر روند قدرت یابی جمهوری اسلامی بیانگر شرایط ممتاز تاریخی کشورمان است که تنها با کمی صبر و استقامت ایران را به سمت قدرتی فرا منطقه ای جهش خواهد داد.
کارشناس مسائل ارشد راهبردی افزود: در این شرایط آمریکایی ها به وسیله تحریم های گزنده به دنبال مهار قدرت یابی ما هستند آن ها صراحتا اعلام کردند به دنبال تغییر نگرش مردم ایران هستیم تا از طریق این تغییر نگرش زمینه های مهار را از داخل ایران فراهم کنیم.
سراج ادامه داد: آمریکایی ها برای این مهار 9 راهکار را از طریق مرکز سابان به اوباما اعلام کردند و همین امر شد گزینه های روی میز اوباما. اولین گزینه اغنا است آن ها معتقدند باید ایران را به این اغنا برسانیم که روند قدرت یابیش را متوقف کند جمهوری اسلامی بپذیرد از هسته ای شدن بپرهیزد بپذیرد قدرت برتر منطقه نباشد از مقاومت اسلامی حمایت نکند نقشی در هندسه سیاسی منطقه نداشته باشد و اگر چنین شد از منظر آن ها ما به اغنا رسیده و مهار شده ایم.
وی اظهار داشت: برای انجام این اقدامات آن ها مذاکرات هسته ای را آغاز کرده اند مذاکرات از منظر راهبردی آغاز راهبرد مهار جمهوری اسلامی است آمریکایی ها معتقدند برای اغنای ایران مسئله تحریم ها باید حفظ و دایمی شود چرا که همین تحریم هاایران را به پای میز مذاکره کشانده و در حال حاضر مشاهده می کنیم که این تحریم ها در قالب یک قطع نامه نه تنها از بین نمی رود بلکه احتمال افزایش آن نیز وجود دارد.
کارشناس مسائل ارشد راهبردی افزود: در بازی بین تحریم و تهدید دو وضعیت را می خواهند تعریف کنند آن ها به دنبال این هستند تا تحریم ها را در چارچوب یک قطع نامه ذیل فصل هفتم دایمی کنند و کشورمان را به لبه پرتگاه ببرند و ما ناگزیر بین وضعیت بد و بدتر گزینه بد را انتخاب کنیم و تن به تحمیل ها آن ها دهیم راهبرد محال این گونه روی میز مذاکرات عملی می شود.
سراج تاکید کرد: آمریکایی ها ابتدا اعلام کردند که ما حق ایران را در برخورداری از انرژی هسته ای به رسمیت می شناسیم اما در دور اول غنی سازی 5درصد سپس 3و نیم درصد و پس از مذاکرات لوزان به دو درصد رسید این گونه که پیش می رود این دور از مذاکرات نیز تمدید خواهد شد چرا که می خواهند ما را به یک برنامه هسته ای نمادین و نه غنی سازی برسانند.
وی با بیان این که برخورداری ایران از فناوری هسته ای کشورمان را از یک قدرت منطقه ای فراتر خواهد برد تاکید کرد: ایران باید با یک شیب ملایم از غنی سازی به سمت برنامه هسته ای سوق پیدا کند ممانعت از تحقیق و توسعه در راستای برنامه مهار است تحریم ها محکم پابرجا مانده اگر این روند مذاکرات ادامه یابد بعد از انجام تکالیفمان از نظر آن ها باید بندهای بعدی آمریکایی ها برای مهار ایران روی میز مذاکرات قرار گیرد.
کارشناس مسائل ارشد راهبردی افزود: آن ها معتقدند که موشک های بالستیک جزو عوامل برتر ما هستند که می توانند کلاهک های هسته ای را حمل کنند اما چون ما متعهدیم که برای صلح دنیا خطرناک نباشیم یا باید بندهای مذاکرات را بپذیریم یا افزایش تحریم ها را قبول کنیم و یا به لبه پرتگاه برویم.
سراج افزود: آمریکایی ها علاوه بر مهار داخلی ما برنامه دیگری برای مهار بین المللی کشورمان دارند که از جمله آن شکستن تصویر پیشرفت عزت و اقتدار کشورمان در دنیا است از این رو به آن جنگ نیابتی می گویند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر ما به توافق بد تن بدهیم عملا خودمان را در معرض عملیاتی شدن استراتژی مهار قرار می دهیم این در حالی است که جمهوری اسلامی می تواند در تراز یک قدرت فرامنطقه ای مطرح شود و در پیچ تاریخی تاثیرگذار و تغییر موازنه استراتژیک به نفع جهان اسلام پیش رود این در حالی است که اسلام ابر قدرت ها را به خاک ذلت می کشاند و ما الان بسیار به این اهداف نزدیک شده ایم