سومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز جهان بیست و سوم ماه نوامبر در شهر تهران، پایتخت ایران برگزار خواهد شد.
دومین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز دوشنبه ١٠ تیرماه سال ١٣٩٢ در مسکو، پایتخت روسیه برگزار شد.
این نشست به میزبانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و حضور سران و رهبران الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، عمان، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا و اعضای ناظر عراق، هلند و نروژ برگزار شده بود.
وزیر سابق نفت ایران، و رئیس نشست وزارتی جی یی سی اف، محمد ناصر الهجری، رئیس هیئت مدیره این مجمع و لئونید بوخانوفسکی، دبیر کل پیشین آن نیز در نشست سران حضور داشتند.
در همین حال، شانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) سه شنبه، ٢٥ آذرماه سال ١٣٩٣ با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان داد.
شانزدهمین نشست وزارتی جی یی سی اف درباره گزارش بازار جهانی گاز ارائه شده از سوی دبیرکل که تازه ترین تحولات مربوط به بازار جهانی انرژی و بازار گاز را به طور ویژه شامل می شد، بحث و گفتگو کرد.
براساس این گزارش، اعضای این مجمع ٦٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند؛ با آن وجود که گاهی جی یی سی اف به اشتباه "اوپک گازی" نامیده می شود، اما این مجمع همانند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تاثیر و نفوذ روی قیمتها به وسیله تنظیم و تعدیل تولید نیست.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.
هلند، قزاقستان، نروژ، عراق و عمان و کشور پرو به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.