کد خبر:۴۲۰۵۴۸

مازاد عرضه و نگرانی‌های اقتصادی قیمت نفت را کاهش داد

تشدید نگرانی‌ها درباره عرضه فراوان و افت تقاضای چین و ژاپن موجب شد که قیمت نفت خام با کاهش روبه‌رو شود.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از  خبرگزاری رویترز، منابع آگاه امروز اعلام کردند که سعودی آرامکو در نظر دارد پس از سالها فعالیت، پالایشگاه ٩٠ هزار بشکه‌ای نفت خام خود را در جده به دلیل قدیمی بودن و نگرانیهای زیست محیطی تعطیل کند.

 

این پالایشگاه که در سال ١٩٦٧ میلادی آغاز به کار کرد، بخش عمده نیاز مناطق غربی عربستان را تأمین می‌کند و تعطیلی آن می‌تواند تقاضا در پالایشگاههای دیگر این کشور را افزایش دهد. محصولات تولیدی در پالایشگاه جده، ال‌پی‌جی، بنزین، گازوییل، آسفالت و سوخت جت است. این پالایشگاه همچنین صادرکننده نفتا نیز به شمار می‌رود.

 

آرامکو در ابتدا در نظر داشت این پالایشگاه را در سال ٢٠١٨ میلادی تعطیل کند اما هم‌اکنون به نظر می‌رسد که به دلیل تقاضای روبه‌رشد فرآورده‌های نفتی در این کشور و همچنین تأخیر در ساخت پالایشگاه جدید شهر جیزان در سواحل دریای سرخ، توقف فعالیت این پالایشگاه را تا سال ٢٠٢٢ میلادی به تعویق می‌اندازد.

 

یکی از منابع آگاه گفت که رشد شهری جده سبب شده است تا این پالایشگاه در مرکز شهر قرارگیرد که این موضوع سبب به وجود آمدن مشکلات زیست محیطی شده و ممکن است به تعطیلی آن نیز بینجامد. 

 

شرکت سعودی آرامکو روز یکشنبه در پاسخ به پرسش رویترز در این باره اعلام کرد که در حال حاضر هیچگونه اطلاعاتی داده نمی‌شود.

 

سعودی آرامکو پیشتر اعلام کرده بود که در نظر دارد پالایشگاه جیزان را در سال ٢٠١٨ میلادی افتتاح کند. با این حال به گفته منابع صنعتی، پیش‌بینی می‌شود که بنا به دلایلی مانند مشکلات فنی در مورد ساخت زیرساختها در دریا، آغاز به کار این پالایشگاه دست‌کم دو سال به تعویق بیفتد.

 

یک معامله‌گر نفتی در سنگاپور گفت که پالایشگاههای جدید جوبیل و یانبو عربستان که بوسیله شرکتهای سعودی آرامکو، توتال فرانسه و سینوپک چین اداره می‌شود، می‌تواند تولید بنزین ازدست‌رفته ناشی از تعطیلی پالایشگاه جده را تأمین کند.

 

وی تصریح کرد که تعطیلی پالایشگاه جده تأثیر قابل‌توجهی بر بازار جهانی نفتا نمی‌گذارد زیرا این پالایشگاه تنها حدود ٤٠ هزار تن نفتا در ماه صادر می‌کرد.

 

بنا بر این گزارش، پالایشگاه رویس امارات در نظر دارد صادرات سالانه نفتای خود را از سطح کنونی ٧,٥ میلیون تن به بیش از ١٠ میلیون تن افزایش دهد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار